Ce inseamna under si over?



Articolul acesta nu este pentru pariorii cu vechime ci pentru cei începători.Câțiva dintre voi ați ajuns pe blogul meu căutând pe google răspunsul la întrebarea: Ce înseamnă under și over?
Să luăm un exemplu practic meciul care s-a disputat săptămâna asta între Real Madrid și Barcelona în prima manșa din Cupa Spaniei. Cota la over 2,5 goluri era de 1,47 și cota la under 2,5 goluri era de 2,60. Meciul s-a terminat cu un scor egal dar cu goluri marcate, 1-1 final. Deși după cum s-a jucat și câte ocazii clare au fost de ambele părți putea să iasă lejer overul.
Over 2,5 goluri înseamnă că trebuia să se înscrie de la 3 goluri în sus ca pariul să fie câștigat și pentru că s-au incris doar 2 goluri a ieșit under 2,5 goluri la cota 2,60.

Under 2,5 goluri iese atunci cand meciul se termina cu urmatoarele rezultate: 0-0;1-0;0-1;1-1;2-0;0-2.
Over 2,5 goluri este pariu castigat cand se termina meciul asa: 2-1;1-2;2-2;3-2;2-3;3-3;4-3;3-4;4-4 si asa mai departe.
Over inseamna peste.
Adica daca pariezi peste 1,5 goluri si meciul se termina cu scorul de 2-0;1-1;0-2;2-1;1-2;2-2;3-2;2-3;3-3;4-3;3-4;4-4 ai castigat.Daca iese scorul 0-0,1-0 sau 0-1 a iesit under 1,5 goluri care inseamna sub si deci ai pierdut pariul.
Over 0,5 goluri inseamna cel putin un gol marcat si pierzi daca meciul se termina 0-0.Orice alt rezultat in care se marcheaza e castigator pentru over 0,5 goluri.

Mulți pariori joacă under sau over pe goluri marcate la fotbal pentru că în felul asta sunt șanse de a evita surprizele care sunt la tot pasul în zilele noastre.De asemenea puteți jucă sub sau peste la hochei pe gheață tot pe goluri,la polo,handbal masculin sau feminin.
Puteți juca under și over pe puncte în NBA.
În seara asta se joacă meciul dintre LA Clippers și Boston Celtics.Cotele sunt următoarele: over 184,5 puncte la o cotă de 1,90 și under 184,5 la cotă de 1,90. Dacă meciul se termină cu victoria celor de la LA Clippers cu 100 la 90 avem un total de 190 de puncte,deci a ieșit overul(în românește peste) 184,5 puncte.
Atenție însă când pariați pe baschet pentru că dacă meciul se termină egal,cazuri rare,la sfârșitul timpului regulamentar și se joacă reprize de prelungiri,pariul pe under sau over merge în continuare.

La fotbal însă,dacă meciul e în cupele europene și s-a terminat cu un scor care necesită reprize de prelungiri sau chiar lovituri de departajare, pariul pe over și under se încheie la sfârșitul timpului regulamentar,cele 90 de minute.
Aceste pariuri le mai puteți inatalni la volei,pe puncte,la tenis pe numărul de ghemuri dintr-un set sau totalul ghemurilor dintr-un meci,la snooker pe puncte,la darts,la aproape orice sport inventat de om și la care se poate paria.
La multe case veti gasi prescurtarea O sau U care inseamna over si respectiv under.
Over în limbă engleză înseamnă peste.Dacă nu stăpâniți bine această limbă urmăriți doar litera e din fiecare cuvânt: ovEr și pEstE.
La fel și în cazul under care înseamnă sub. Faceți o asociere între litera u din ambele cuvinte: Under și sUb. Cred că este destul de ușor de înțeles chiar dacă nu vorbiți mai multe limbi.
Eu prefer să joc pe under și over pe goluri marcate la fotbal.
Voi jucați genul asta de pariu?
Cititi si articolul detaliat despre Handicap asiatic pe goluri marcate

Comentarii

  1. Sal dacă am under 0.5 și sa dat un gol câștig?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Under 0,5 inseamna ca nu se marcheaza niciun gol. Castigi doar daca se termina scorul 0-0.

      Ștergere
  2. Salut am under 1.5 goluri si sa terminat 0-2 , castig ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai pierdut. Castigai daca se termina meciul 0-0, 1-0 sau 0-1.

      Ștergere
  3. am over 2.5 si scorul e 4-2 inseamna ca am castigat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai castigat pariul. Daca se marcheaza minim 3 goluri in meci si ai pariat over 2,5 goluri, ai facut un ban cinstit. O seara buna.

      Ștergere
  4. Ce înseamnă under 5? Dacă întra 5 e pierdut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Daca se marcheaza 5 goluri sau mai multe ai pierdut. Ca sa fie pariul under 5 castigator, trebuie sa se inscrie maxim 4 goluri.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu