Ce va face acum Gigi Becali?



Cu toții știți că Gigi Becali, patronul echipei Steaua București, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare și acum se află la penitenciarul Rahova, unde a început să își execute pedeapsa.
Unii spun că e mâna lui Băsescu, alții că e mâna Guvernului României ca să dăm bine în față Europei cu o justiție eficientă care nu iartă pe nimeni, alții că e doar o pedeapsă pentru o infracțiune și nimic mai mult.
Acum Gigi trebuie să execute această pedeapsă și nu mai este cale de întoarcere iar voi vă întrebați: Ce va face acum Gigi Becali și cum e viață în pârnaie?

Becali e la regim semideschis și are drepturi că toți ceilallti deținuți. Televizor în cameră, ușile de la carceră deschise pe timpul zilei că să se plimbe prin toată zona aia de pușcarie, 2 ore la aer pe care și-le poate petrece într-o curte special amenajată, chiar și câteva gantere și haltere dacă vrea să facă sport, dar pe care nu le poate lua în cameră că să nu se folosească de ele ca arme.
Mesele sunt la ore fixe la fel și stingerea, iar dacă ziua șeful de cameră răspunde de deținuți să nu se întâmple belele, noaptea se doarme cu lumina aprinsă și există câte un deținut care face de planton 2 ore, ca să nu se taie nimeni în somn sau cs să nu fii luat prin surprindere cu vreo armă artizanală pe întuneric.
Gigi și ceilalți deținuți sunt numărați de 2 ori pe zi , dimineața și seara iar atunci când gardienii fac bilanțul să nu lipsească niciun deținut, lovesc cu niște ciocane de lemn gratiile de la geamuri ca nu cumva deținuții să tăie acele gratii ziua și să își pregătească evadarea noaptea.
Știați că folosind o lamă poți tăia chiar și una dintre gratii în timp, iar tăietură nu este vizibilă cu ochiul liber?


Gigi are dreptul la 2 telefoane pe zi, are dreptul dacă nu acum peste câteva luni sigur la vizită conjugală, ceeea ce înseamnă că o dată pe luna, cel puțin, poate să facă dragoste cu nevasta luni într-o cameră cu duș, special aranjată pentru așa ceva. Sexul îi liniștește pe deținuți.
Din ce știu are voie să primească mâncare și apa plată sau minerală, pentru că dacă va fi dus la penitenciarul Jilava, acolo apa e toxică, nu poate fi băută.
Nu are voie să primească conserve sau semințe pentru că în trecut persoanele din familia deținuților având relații la anumite fabrici de conserve, băgau droguri în penitenciar, iar semințele au fost interzise pe același motiv pentru că cei care veneau la vizită desfăceau o semanta de floarea soarelui mare, băgau o punguță mică de cocaină, lipeau sămânța cu superglue și o introduceau în pungă alaturi de celelalte seminte. Era imposibil de depistat.

Are dreptul la o oră de fotbal pe săptămâna pe un teren special amenajat, cum jucam noi o dată în parcare sau curtea școlii, are dreptul să dețină bani dar nu cash ca să nu cumpere favoruri de la gardieni. Are un fel de cont unde are banii și își poate face cumpărături de la magazinul penitenciarului.
Dacă vă faceți griji că o să scape Gigi săpunul, fraților suntem în 2013 și există săpun lichid și nu mai e nevoie să te apleci pentru nimic.
Oricum o să îi asigure cineva spatele pe bani sau relații și chiar și așa cei care nu sunt căutați, cei săraci găsesc metode de a face rost de țigări când îi ustură buza. E posibil ca într-o seară un deținut sărac să se împiedice la mișto și să verse niște ciorbă fierbinte pe Gigi, acesta din urmă să îi dea o plama sau niște pumni și deținutul amărât să îi ceară 2 cartușe de țigări că să nu afle garda.
Astfel toată lumea e mulțumită.

Dacă vă gândiți că Gigi Becali are prea multe drepturi în pușcarie va înșelați. Libertatea este cel mai important lucru pentru orice ființă.

Comentarii