Derby de Romania




Vineri seară se va desfășura Derby-ul de România între Dinamo București și Steaua București. Este cel mai important meci din fotbalul românesc, suporterii celor 2 echipe trăiesc doar pentru încleștarea asta care are loc pe Național Arena, stadion care va fi plin până la refuz.
În cele 90 de minute, suporterii adevărați ai celor 2 echipe uită de iubirea față de familie, de dragostea purtată față de o puștoaică pe malul mării, de aerul rece de munte, de bani, de o anumită băutură tare și fină, apa dulce a uitării, absolut nimic nu e mai important decât acesta întâlnire care naște pasiuni nebănuite.
Chiar dacă Steaua e deja campioană nu contează. Chiar dacă Dinamo nu a avut un sezon bun, nu contează. Chiar dacă pe siteul betexplorer poți vedea statisticile pe ultimii 10 ani dintre cele 2 echipe, nu contează. Când se întâlnesc cele 2 mari pasiuni rezultatul e incert întotdeauna, pentru că s-au pierdut campionate când s-au întâlnit cele 2 forțe, s-au stricat prietenii vechi din cauza acestui meci, s-au dus lupte cu jandarmii, s-au pregătit cele mai tari coregrafii existente pe față Pământului, iar învinșii, indiferent dacă au fost steliști sau dinamoviști, au avut dureri de ficat zile întregi din cauza unei înfrângeri cu rivala de moarte.

Poate să te bată Rapid, Petrolul, Vaslui chiar și CFR Cluj și nimeni nu se agită foarte mult, dar dacă ai pierdut în Derby de România te vei trezi în fiecare dimineață cu o față care arată ca un răsărit de soare într-o zonă în care se testează arme nucleare.
Ești terminat, nu mai ai pic de fericire în suflet și gândurile pozitive sunt la zeci de kilometrii distanță, pentru că ai pierdut cel mai important meci al anului.
Nu contează cum și în ce fel, dar echipa ta favorită trebuie să câștige meciul ăsta.

Meciurile astea se trăiesc altfel încă de pe vremea când Andone scotea membrul la Valentin Ceaușescu, încă din timpurile când fiara Lăcătuș rupea oasele celor îmbrăcați în alb și roșu. Am scris frază de mai sus că să vă reamintesc că e o întâlnire istorică, purtată pe toate fronturile și cu toate armele.
Nici atunci si nici acum nu există un meci la noi în țara în care jucătorii de fotbal ar risca accidentări grave doar pentru a intra în posesia mingii. Nimeni nu va fi menajat, toți vor să fie în linia întâi să lupte cu cel mai mare dușman fotbalistic care există pe plaiurile noastre.

Mulți spun că este doar un meci de fotbal(asta o spun femeile si cei mult prea sensibili, cei care varsa prea des lacrimi la fiecare apus de soare) dar este mult mai mult de atât. E esența fotbalului românesc, e întâlnirea care îngheață întreagă suflare jurnalistică de la noi, e confruntarea care ar trebuie discutată și disecată încă de la începutul săptămânii de către ziariști și prezentatori tv , nu doar de joi spre vineri.
Este întâlnirea dintre cele mai galonate echipe din România: Steaua București și Dinamo București și dacă nu ai fost măcar o dată, indiferent cu ce echipă simpatizezi din Campionatul României, să vezi Derby de România pe viu, îți spun că ai trăit degeaba.

Revenind la denumirea blogului meu și dacă întradevăr vreți să pariați, eu cred într-un over 2,5 goluri marcate la acest meci nebun.
În această clipă când scriu acest articol, betfair oferă următoarele cote la victorie: Dinamo are cota 2,56 Steaua are o cotă de 2,44 iar egalul este 3,02.
Cote foarte echilibrate după cum mă așteptam.
Cine credeți că va câștiga: Dinamo sau Steaua?
Google

Comentarii