Bulgaria interzice pariurile online



Începând din data de 11 iunie, Comisia din Bulgaria care se ocupă de pariuri a trecut 20 de case de pariuri online pe lista neagră:  Goldbet, BetIn, Sportingbet, Morganbet, BetUniq, PlanetWin365, Unibet, Bet-at-Home, Doxxbet, EFbet, Globet, Ladbrokes, Betfair, Offsidebet, Tempobet, 888, BetFred, Jetbull, Bet7Days. Totuși se aude că la această listă mai pot fi adăugate alte case în viitorul apropiat.
Toate aceste case de pariuri nu vor mai putea fi accesate de către pariorii bulgari, pentru că Guvernul Bulgar se va folosi de firmele de internet, iar acestea din urmă vor bloca adresele acestor case. Pur și simplu pariorii nu vor mai avea posibilitatea de paria online la cele 20 de case de mai sus.

Cei din Comisia de Gambling din Bulgaria au cerut încă din 2012 acestor case de pariuri, dacă vor să opereze pe teritoriul iubitorilor de castraveți murați, să aibă subsidiara locală, să aibă vechime de cel puțin 5 ani în domeniu, cu toate autorizările locale în regulă. În plus trebuie să plătească un impozit de 15%.
De fapt e greșită expresia Bulgaria interzice pariurile online, ci le oferă șansa de a intra în legalitate, pentru că altfel e un fel de concurență neloială între casele de pariuri locale bulgare și bet365 de exemplu, care nu plătește niciun impozit la stat.
Mai există 2 case de pariuri care au obținut licență: Eurofootball și Eurobet care aparțin controversatului om de afaceri Vassil Bozhkov.
Bulgarii au totuși variante de pariere(servere proxy), încă există casele asiatice și nu cred că pot bloca toate casele de pariuri online, casino sau camerele de poker.

Un motiv principal pentru apariția acestei liste negre a caselor de pariuri îl reprezintă Sports Totalizator. Sports Totalizator este o casă de pariuri și în același timp loterie națională. Dar aparține statului bulgar care da 50% din profit organizațiilor sportive și 35% se duce la bugetul de stat.
Doar 15% rămâne profitul în cadrul acestei case de pariuri.
Guvernul Bulgar nu vrea ca lumea să parieze la casele cunoscute în toată lumea, ci să parieze la casa lor, banii să rămână în felul ăsta în țară.

Nu știu când se va reglementa și la noi legislația pariurilor online dar nu cred că vom adopta modelul bulgar. Cel mai bine politicienii noștri ar trebui să își îndrepte atenția spre modelul UK de reglementare al gamblingului. Nu e nicio realizare să interzici casele de pariuri, trebuie să găsești o cale să le impozitezi dacă vrei bani la buget. Și încă ceva să nu aud politicienii români că ne aplică vrăjeală asta expirată dată de bulgari: Nu avem încredere în acele case de pariuri pentru că pot fugi cu datele voastre personale. Dacă e să ne furați, ne puteți fura și de pe un site cu terminația .ro

Comentarii

  1. trebuie creata o lege speciala pentru pariuri online, nu poate statul pur si simplu sa ceara 15%, 20%... ca vrea sa mai faca niste bani la buget

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai trebuie de creat... e bine asa cum este :)

      Ștergere
    2. Bine ai revenit J. la mine pe blog. Cum mai merg pariurile?:D

      Ștergere
  2. Cel putin mie imi este mai bine asa. Dar daca politicienii se gandesc sa faca o lege despre gamblngul in Romania, macar sa o faca dupa modelul din Anglia.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu