Istoria jocurilor de noroc



S-au găsit dovezi ale jocurilor de noroc cu zaruri făcute de arheologi chiar în piramidele din Egipt. Se pare că istoria jocurilor de noroc a început acum 4000 de ani.
Mai târziu în Imperiul Roman nu există copil care să nu știe să joace zaruri sau cetățean roman care să nu participe la cursele carelor de luptă din acea vreme.
Cursele carelor de luptă erau adesea periculoase atât pentru conducător dar și pentru cai, acestea încheindu-se frecvent cu rănirea gravă sau chiar moartea participanților.

În anul 1020 Regele Norvegiei Olaf și Regele Suediei au decis o zonă teritorială pe care amândoi o doreau la o partidă de zaruri. Regele Norvegiei Olaf a câștigat teritoriul fără să se scoată o sabie din teacă.
Apariția cărților de joc aparține francezilor care realizează primele simboluri gravate în niște bucăți de lemn în anul 1387.Însă un german cu numele de Johann Gutenberg a printat primul pachet de cărți în anul 1440.

În secolul al 15-lea a apărut gamblingul organizat de puterea in stat prin apariția loteriilor sau a jocului Keno în China.
Keno a fost introdus de Dinastia Han în scopul de lua bani de la populație și altfel decât prin impozite impuse. Astfel Dinastia Han își putea finanța războaiele duse în acea perioadă prin bucuria și speranța de îmbogățire peste noapte a oamenilor de juca la loterie.
Câstigatorii la loterie erau anunțați prin porumbei călători, pentru că în acele vremuri era cea mai rapidă cale de a transmite ceva.

Cuvântul cazinou este de proveniența italiană și desemnează o casă de dimensiuni reduse - casini.
Prima casă oficială de jocuri de noroc și-a deschis porțile la Veneția, în 1626, orașul lagunelor rămânând vreme îndelungată Mecca jucătorilor împătimiți. Atât de mult se câștiga aici, încât, de-a lungul canalelor, funcționa o adevărată rețea de hoți și asasini, care îi atacau adesea pe câștigători, după ce aceștia părăseau localul. Se pare că infractorii aveau complici atât printre jucători, cât și printre salariații cazinoului.
Lipsă de siguranță a câștigătorilor după ce ieșeau din casele de joc a scos treptat orașul din circuitul pariurilor. A urmat o explozie a cazinourilor în Franța, Germania și chiar în Anglia.

În România primul cazinou a apărut în 1907, dar inaugurat abia patru ani mai târziu, cazinoul din Constanța a fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României, fiind construit de către arhitectul Daniel Renard.

Comentarii

  1. Foarte interesant articolul! Am aflat multe lucruri despre care poate ca nu era sa ma interesez personal niciodata din lipsa de timp dar si de interes fata de subiect, fapt pentru care iti multumesc si iti doresc o zi buna in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rodica ma bucur ca ti-a placut articolul.Sa ai o saptamana perfecta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu