Borussia Dortmund vs Werder Bremen in prologul etapei a 3-a din Bundesliga



In prologul etapei a 3-a din Bundesliga se desfasoara un meci destul de interesant intre vicecampioana si finalista Champions League din aceasta vara, Borussia Dortmund si o echipa care mereu cauta sa ajunga in cupele europene, Werder Bremen. Meciul are loc vineri de la ora 21:30 si este transmis in direct de Eurosport 2. Ultimul meci disputat pe Signal Iduna Park s-a incheiat cu Victoria Borussiei cu 2-1 (Reus,Gotze/Gebre Selassie).

Ambele echipe vin dupa 2 victorii in primele 2 etape. Dortmund a invins 4-0 in deplasare la Augsburg si 2-1 cu Braunschweig acasa. Bremen a reusit un 2 victorii chinuite 1-0 la acceasi nou-promovata Braunschweig si 1-0 acasa cu Augsburg. Dupa aceste rezultate, ar rezulta ca meciul sa fie unul echilibrat, mai ales ca echipa din Bremen este singura din campionat care nu a primit gol.

DORTMUND:
In aceasta vara, la echipa din Ruhr au sosit urmatorii: Henrikh Mkhitaryan (mijlocas ofensiv, Shaktar Donetsk), Pierre-Emerick Aubameyang (atacant, St.Etienne), Sokratis Papastathopoulos (fundas central, Werder Bremen), Hendrik Bonmann (portar, RW Essen). Au plecat de la club: Lasse Sobiech la Hamburg, Leonardo Bittencourt la Hanovra, Moritz Leitner la VfB Stuttgart, Julian Koch la FSV Mainz, Daniel Ginczek la Nurnberg, Felipe Santana la Schalke 04, Mario Gotze la Bayern Munchen si Marvin Bakalorz (reziliere de contract).
Noul jucator al lui Dortmund, Sokratis Papastathopoulos spune despre meciul cu fosta sa formatie ca o sa fie unul special. ”Am petrecut 2 ani fantastici acolo, dar acum sunt jucatorul lui Dortmund”. Intrebat daca o va lasa mai lejer cu fostii sai colegi, grecul a declarat clar ca punctele vor ramane la Dortmund. El a aparut de 59 de ori in tricoul verzilor si a inscris 2 goluri.

BREMEN:
Si la Bremen au fost ceva mutari in aceasta vara. Cel mai important transfer nu a fost in randul jucatorilor, ci managerial. In locul lui Thomas Schaaf, care a fost 14 ani antrenor, a sosit Robin Dutt (acesta a mai antrenat in Bundesliga pe Freiburg – 4 ani si Bayer Leverkusen sezonul trecut). Au venit in intersezon: Luca Caldirola (fundas central, Inter Milan), Florian Grillitsch (St. Polten), Cedrik Makiadi (mijlocas, Freiburg), Nils Petersen (atacant, Bayern Munchen), Denni Avdic (reintors dupa imprumut la Fc Zwolle). Pe de alta parte, au plecat Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Christian Vander (retras).

Mijlocasul Philipp Bargfrede a terminat prima perioada a recuperarii, urmare a unei accidentari la menisc suferite la inceputul perioadei de cantonamentului de vara. Acesta a fost operat cu succes si in cateva saptamani va fi apt sa se intoarca pe gazon.
Fundasul Luca Caldirola a suferit o usoara accidentare la un tendon de la glezna stanga si a lipsit la antrenamentul de marti. Cu toate aceastea, antrenorul crede ca jucatorul italian, titular in primele 2 meciuri ale sezonului poate fi inlocuit de catre Aleksandar Ignjovski sau Felix Kroos.
Un alt fundas al echipei, Assani Lukimya (si el titular in ultimul meci disputat) declara ca antrenorul Robin Dutt se axeaza la antrenamente mai ales pe defensiva si asta nu recent, ci din chiar primele zile ale sale la club. Portarul Sebastian Mielitz crede ca defensiva este cheia succesului in fata unui stadion de 80.000 de fani.”Trebuie sa nu primim gol, deoarece asta va conduce la un rezultat pozitiv”.


Antrenorul Robin Dutt are sperante in ceea ce priveste meciul cu echipa din Ruhr. ”In ciuda celor 6 puncte, sezonul va fi foarte dificil. La Dortmund, vom avea in fata un adversar cu adevarat mare. Avem ``foamea`` necesara unui altui succes”. Tot el spune ca nu l-ar deranja inca o victorie cu 1-0, cel putin nu impotriva Borussiei. O a 3-a victorie ar fi o adevarata performanta pentru verzi: niciodata in istoria Bundesligii, Werder nu a inceput sezonul cu 3 victorii.


La bet 365, 1 pauza are cota 1,53, iar GG(ambele marcheaza) are cota 1.83.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii