10 reguli care elimina ghinionul la pariuri


Fie ca vorbim de pariuri pe bet365 sau la casa locala de pariuri sportive, intotdeauna factorul ,,ghinion” va reprezenta cel putin 50% din sansa de castig a oricarui bilet. Poate fi acest factor redus sau macar speculat? Cu siguranta! Factorul ,,sansa”, supranumit in popor si ,,ghinion”, poate fi redus la minim daca se respecta o serie de recomandari. Ele nu sunt neaparat reguli de urmat, ci lucruri invatate de altii pe propria piele in urma unor pariuri necastigatoare pe care s-au mizat bani foarte multi.

Daca ar fi sa alcatuim un set de reguli in urma carora ,,ghinionul” sa fie redus la minim, atunci cele mai importante de urmat ar fi:
1. Orice parior trebuie sa invete sa-si gestioneze bugetul, dar si sa stapaneasca diferite strategii de pariere. Fie ca e vorba de strategii de tip Martingale sau Fibonacci, ele trebuie cunoscute, fiind foarte eficace in unele cazuri. Mai mult, un buget gestionat corect implica automat sanse mai mici de ramane fara bani, precum si un risc mai mic de a deveni dependent de pariuri.
2. De obicei, cei care isi fac cont pe site-ul unei agentii de pariuri, la fel ca in cazul cazinourilor online, primesc un bonus semnificativ la primul depozit, deci bani gratis pentru a se obisnui cu sistemele de pariuri. Banii bot fi extrasi dupa cateva pariuri, motiv pentru care se recomanda tuturor incepatorilor sa mizeze in prima faza doar pe meciurile sigure sau sa se foloseasca de asa-numitele “bilete ale zilei”.

3. In cazul meciurilor in care exista diferente clare de valoare intre loturi, in 90% dintre cazuri echipa favorita castiga. Asta nu inseamna ca toate echipele cu cote mai bune vor castiga automat meciurile sau vor avea un rezultat favorabil.
4. Daca o echipa pierde un jucator de baza, moralul si motivatia jucatorilor vor face diferenta. Daca echipa nu e motivata sa dea totul pe teren, atunci nici inlocuitorul respectivului jucator nu se va face remarcat. Daca in schimb jucatorii sunt motivati sa castige un meci, atunci rezervele/inlocuitorii vor munci mai mult pentru a fi remarcati, dar si pentru a prinde postul de titular. Tineti cont de acest factor atunci cand pariati pe o echipa in care sunt probleme de lot.

5. In meciurile de tenis, suprafata influenteaza in mod clar evolutia jucatorilor. Cei mai multi jucatori din top 20 ATP/WTA prefera zgura in detrimentul ierbii si prin urmare, au rezultate mai bune pe zgura decat pe iarba. Pe terenul de iarba, mingile sar altfel, lucru care da adevarate batai de cap unora.
6. Cel mai important factor de decizie, care influenteaza in proportie de 80% pronosticul ales, trebuie sa fie intotdeauna evolutia jucatorilor, in speta a echipei, din ultimele 5 meciuri. Apoi, factorul imediat urmator e reprezentat de statistica confruntarilor directe.

7. Uneori, schimbarea antrenorului aduce mari schimbari in strategia de joc. In principiu, se recomanda ca in primele etape (supranumite de tranzit, intrucat echipa merge din inertie intr-o anumita masura, dar jocul este afectat si de schimbarile propuse de noul antrenor) de dupa inlocuire sa nu se parieze nicicum pe echipa careia i-a fost schimbat antrenorul.
8. Tineti cont ca multe dintre casele de pariuri au stabilit un castig maxim, care este suma maxima pe care o poate castiga un jucator intr-o zi, indiferent de valoarea pariului. Trebuie avuta foarte mare grija la folosirea unor tactici precum sistemul Martingale, intrucat mizele cresc rapid. In situatia in care pariurile sunt necastigatoare de mai multe ori consecutiv, pariorii trebuie sa mizeze foarte multi bani, pe care e posibil sa nu ii mai poata recupera. Trebuie avut in vedere acest element, fiind regula de baza in orice sistem.

9. Nu exista strategie de joc care sa garanteze in proportie de 100% un castig. Pariorii trebuie sa isi aleaga meciurile atent, in baza unor informatii statistice, precum si in baza unor informatii de ultim moment. In principiu, surprize pot aparea, motiv pentru care se recomanda alegerea unui numar moderat de meciuri per bilet. Un numar mai mare de meciuri, chiar daca aduce o cota totala mai mare si implicit un castig mai mare, nu inseamna decat un numar mai mare de variabile. E suficient un singur pronostic ratat pentru ca intregul bilet sa fie declarat necastigator.
10. Statisticile oferite in sprijinul pariorilor sunt o adevarata mina de aur pentru cine invata sa le analizeze rapid. Informatiile din ghidurile respective pot fi decisive pentru alegerea corecta a pronosticului, motiv pentru care se recomanda tuturor pariorilor sa invete sa analizeze rapid cifrele tiparite in tabele.

Cele 10 reguli care elimina ghinionul la pariuri sunt decalogul pariorului. Sigur, mai exista si alte recomandari, insa respectand majoritatea celor scrise mai sus, factorul ,,sansa” scade considerabil, ceea ce nu inseamna decat o probabilitate mai mare de a castiga la pariuri.


Comentarii