Cum si de ce sa pariati pe tenis?


Fie că se desfășoară în mediul online, fie că ne referim la mediul clasic, parierea pe diferite sporturi se poate dovedi o activitate foarte profitabilă. Mai mult decât atât, pentru unele persoane, veniturile obținute în urma parierii constituie una dintre principalele surse de venit. Dar oare știm exact pe ce anume să pariem? Un sport demn de luat în seamă este tenisul. O să trecem în revistă mai departe câteva dintre cele mai importante sfaturi de care este bine să se țină seama, pentru a fi un bun parior.
Cum și de ce să pariați pe tenis?

Nu mizați pe cote
Una dintre greșelile cel mai des întâlnite când vine vorba despre parierea pe tenis, e atunci când vă lăsați influențați de cote, de aceea e indicat să analizați un meci de tenis fără să cunoașteți opinia bookmakerilor despre acea partidă. E bine de luat în calcul acest sfat, deoarece cotele sunt foarte schimbătoare, putând varia de la o oră la alta. De asemenea, în vederea parierii, e de preferat să evitați meciurile în care cotele se schimbă prea des.

Informați-vă
Căutarea informațiilor despre jucătorii meciului pe care vrem să pariem are poate o importantă la fel de mare precum sfatul anterior. E recomandat să se separe informațiile cu adevărat prețioase de cele nu atât de importante. Astfel, poziția în clasament este irelevantă în economia unui meci, iar exemplele de tenismeni aflați nu foarte sus în clasament care și-au învins adversarii mai bine poziționați, abundă.

Suprafața pe care se desfășoară partida
În circuitul profesionist există patru suprafețe: hard indoor, hard outdoor, zgură și iarbă, fiecare suprafață având propriile caracteristici. Astfel, când se joacă pe hard sunt avantajați jucătorii mai înalți, cu serviciu și joc de fileu mai bun. Zgura fiind o suprafața mai lentă îi avantajează pe jucătorii mai scunzi care se mișcă mai repede.

Head 2 head-ul
Istoricul întâlnirilor directe dintre doi jucători poate constitui un aspect demn de analizat, printre altele prin prisma informațiilor pe care le putem obtine despre stilul unui jucător sau despre comportamentul€™ lui în prezența unui anumit adversar.

Aspectul psihologic
Latura psihologică este un criteriu important în toate sporturile, însă în tenis această importanță pare să fie mai sporită, fapt ce se reflectă de exemplu, în comportamentul pe teren al unui jucător care a repurtat mai multe victorii consecutive față de al unuia care nu traversează o perioadă atât de bună.

Motivația jucătorilor
Înainte de pariere este bine să ne interesăm de punctele pe care le au de apărat jucătorii, ele constituind un factor de presiune mai mică sau mai mare pentru respectivii jucători, ceea ce se va reflecta în rezultatul meciului. Un impact asupra motivației jucătorilor îl are și faptul dacă joacă sau nu acasă (presiunea venită din partea suporterilor se poate dovedi apăsătoare pentru unii jucători).
În vederea unor rezultate bune, este bine ca un meci de tenis să fie urmărit mai mult timp și cu atenție, pentru a vă face o impresie cât mai aproape de adevăr în privința modului în care evoluează un jucător.
Dat fiind că sunt greu de pronosticat sunt de evitat meciurile în care adversarii din teren sunt de aceeași naționalitate, deoarece aceștia își cunosc stilurile de joc.

Comentarii