Sisteme pariuri


Avantajul celor care pariaza online il reprezinta faptul ca au mai mult timp la dispozitie pentru a-si face calculele, precum si diferite site-uri pe care se pot calcula probabilitati si pe care se pot programa diferite strategii. Pe langa acest lucru, cei care pariaza pe bet365.com, de exemplu, sau pe orice alta platforma, primesc saptamanal oferte atragatoare de pe urma carora pot primi bani gratis sau alte avantaje.

Ideea principala e ca pariorii pot folosi mult mai usor un sistem de pariere atunci cand sunt in fata unui PC, pentru simplul motiv ca au la indemana toate informatiile de care au nevoie (sau sunt la distanta de un singur click de ele), precum si uneltele necesare pentru calculul posibilitatilor.

Care sunt cele mai utilizate sisteme de pariere? Martingale, Martingale avansat si Paroli Parlay, care este de fapt un sistem Martingale inversat.
Eu nu recomand folosirea sitemului Martingale dar trebuia prezentat pe www.pariusigur.com.

Sistemul Martingale a fost inventat o data cu jocul de ruleta si presupune dublarea mizelor de fiecare data cand se pierde. E utilizat indeosebi in cazinouri la jocul de ruleta, precum si pe pariurile singulare. Arata cam asa:1 2 4 8 16 32 64 128, etc.
Desi in aparenta e o idee buna pentru pariurile cu sanse de 50%, trebuie luat in considerare ca cele mai multe cazinouri si case de pariuri (online sau nu) au un plafon maxim de pariere si de castig, setat special pentru a se proteja de astfel de strategii. Practic, in cazul unor pariuri necastigatoare consecutive, miza creste foarte rapid, de unde si necesitatea unui buget foarte mare, precum si sansele de a pierde toti banii.
O varianta mai potrivita de Martingale e cea regresiva, in care la fiecare 8 pariuri necastigatoare consecutive se revine la miza initiala pentru a limita pierderile si in care pentru fiecare bilet castigator din setul de 8 pariuri se revine la miza initiala.

Sistemul Martingale avansat e potrivit mai degraba pentru jucatorii cu experienta, care anticipeaza corect rezultatele unor meciuri in proportie de cel putin 80%. Acest sistem presupune marirea mizelor pentru fiecare pariu pierdut cu echivalentul cotei. Teoretic, e un sistem la fel de riscant ca si cel simplu, mai ales ca mizele si sumele puse in joc cresc mult mai repede in aceasta forma. Desigur, cum multiplicarea cu mizele inseamna bani mai multi, asta implica nu numai o recuperare mai rapida a banilor, cat si acumularea unor sume importante de bani fara a juca prea multe ture.
Totusi, trebuie avuta foarte mare grija pentru ca dupa o serie de 5 ture de pariuri necastigatoare, sumele necesare sunt destul de mari, iar sansele de castig raman aceleasi. Multi pariori experimentati s-au imbogatit de pe urma acestui sistem, insa ei au stiut exact ce fac si, ce-i drept, au si avut un pic de noroc.

Sistemul Parlay Paroli este destul de simplu si este oarecum anti Martingale. Spre deosebire de Martingale, sistemul Parlay Paroli presupune dublarea castigurilor dupa fiecare bilet castigator si revenirea la miza initiala. Ce-i drept, e tot un sistem progresiv, dar care ofera un avantaj destul de mare: dublarea mizelor se face folosind practic banii casei de pariuri, factor care mentine la un nivel minim pierderile posibile.
Daca pariorii tin cont si de regula care spune ca miza pe un bilet (in acest caz, miza pe un pariu necastigator) nu trebuie sa depaseasca 3-5% din bugetul alocat pariurilor, atunci dintre cele 3 sisteme expuse mai sus, ultimul e probabil cel mai profitabil pentru un incepator.

Inainte de a incheia acest articol, trebuie neaparat adus in discutie si un aspect pe care multa lume il ignora: faptul ca aceste strategii sunt publice inseamna ca si agentiile de pariuri si cazinourile le cunosc. Asta inseamna ca, cel mai probabil, ele si-au facut deja un regulament de ordine interioara prin care se protejeaza in maniera legala de abuzul lor, motiv pentru care orice parior incepator trebuie sa citeasca mai intai conditiile si termenii prin care agentia se angajeaza sa ofere servicii de pariere doritorilor, precum si lucrurile interzise.
De regula, agentiile care se respecta, precum bet365.com de exemplu, ofera o libertate foarte mare clientilor, insa acest lucru se poate sa nu se aplice si in cazul agentiilor de cartier.

Comentarii