Chelsea – Manchester City, derby-ul rundei a 9-a in Premier League


Duminica de la ora 18:00, in Premier League se joaca cel mai interesant meci al etapei a 9-a, in care Chelsea ii va intalni pe Stamford Bridge pe “cetatenii” lui Manchester City.
Ambele echipe vin dupa victorii in deplasare la mijlocul saptamanii in Champions League: Chelsea a invins la Schalke 04 cu scorul de 3-0, iar City a reusit cu greu sa obtina cele 3 puncte dupa 2-1 pe terenul lui CSKA Moscova. Ultimul meci in campionat disputat cu Chelsea din postura de gazda s-a incheiat cu scorul de 0-0.


Kompany si Zabaleta l-au marcat excelent pe Torres in ultimul meci direct pe Stamford. Va marca “El Nino” de aceasta data?

Chiar daca intalneste pe Manchester City, Chelsea cauta sa isi extinda seria de meciuri fara infrangere pe
teren propriu, mai ales de la venirea din vara a lui Mourinho. De la inceputul sezonului, Chelsea a disputat 4 meciuri pe Stamford Bridge si a invins in toate (2-0 cu Hull, 2-1 cu Aston Villa, 2-0 cu Fulham si 4-1 cu Cardiff). In acelasi timp, City a desfasurat 4 meciuri in deplasare, dar s-a chinuit si a obtinut doar 4 puncte (infrangere 3-2 la Cardiff, 0-0 la Stoke, infrangere 3-2 la Aston Villa si victoria 1-3 la West Ham).
De observat ca Chelsea nu a pierdut decat un singur meci in acest sfert de sezon din Premier League: deplasarea de la Everton 1-0, lucru ce demonstreaza clar intentiile echipei, si anume, castigarea titlului de campioana. Cu toate acestea, si City iese evidenta cu un lucru: cel mai bun atac - 20 de goluri in 8 meciuri de campionat.

Chelsea va primi un aport si din partea lui Ashley Cole care revine dupa o accidentare la coasta, in timp ce Fernando Torres spera sa isi mentina locul in primul XI dupa dubla de la mijlocul saptamanii in Champions League. De partea cealalta, mijlocasul francez al cetatenilor, Samir Nasri a mentionat ca victoriile de la West Ham si de la CSKA Moscova vor conduce la cresterea increderii in fortele proprii a coechipierilor, dar meciul de pe Stamford nu va fi usor. Tot el subliniaza ca albastrii sunt mai competitivi decat sezonul trecut, ca sunt o amenintare mai ales pe teren propriu, si ca de la intoarecerea lui Mourinho, City trebuie sa fie in forma maxima pentru a scoate un rezultat bun. Singura absenta notabila a lui Manchester City este capitanul Vincent Kompany, care s-a accidentat in victoria 3-1 cu Everton. In schimb va juca Sergio “Kun” Aguero, care a dat un randament excelent in ultimele meciuri inscriind de 5 ori in ultimele 3 meciuri.

In stilul sau caracteristic, Jose Mourinho a confirmat ca Ashley Cole este apt pentru meciul cu City si apoi a trecut la discursul sau clasic: ”Jucam si pregatim fiecare meci cu un singur scop: victoria. La cum se desfasoara campionatul pana in acest moment, orice rezultat nu poate fi extraordinar. In fiecare weekend, cate o echipa (din pretendentele la titlu) pierde puncte. Cateodata, chiar si mai multe echipe pierd puncte in acelasi weekend. Asa ca la cat de dificil este acest campionat, un meci in luna octombrie nu poate sa fie crucial”. Ca fapt divers, Jose Mourinho a fost amendat cu 8.000 de lire sterline intrucat a exagerat cu protestele in meciul din ultima etapa cu Cardiff.

Unsprezecele de start al echipelor este:


Partida va fi arbitrata de Howard Webb, care va fi asistat de Darren Cann si Scott Ledger. Ultima data cand i-a arbitrat pe albastii de la Chelsea, centralul nu le-a purtat noroc, acestia pierzand 1-0 la Everton, pe Goodison Park, in timp ce vicecampionilor le-a arbitrat thriller-ul cu United 4-1.
Chelsea cu Handicap Asiatic 0 are cota 1.60, in timp ce sa nu inscrie ambele echipe are cota 2.25 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii