Derby londonez Arsenal – Chelsea pentru sferturile Cupei Ligii Angliei!


Marti, 29 octombrie de la ora 21:45 pe Emirates are loc un derby pentru accederea in sferturile Cupei Ligii Angliei , si anume Arsenal – Chelsea. Jocurile au inceput de la sfarsitul lunii septembrie, cand trupa de pe Stamford a aflat ca va juca marti, la doar 2 zile dupa derby-ul din campionat cu Manchester City. Antrenorul portughez al lui Chelsea, Jose Mourinho a spus ca va protesta la aceasta decizie prin selectarea unor jucatori de la tineret care vor juca in acest meci, desi este un derby de mare anvergura in Anglia.
In ultimele 2 directe disputate in campionat pe Emirates, Chelsea a obtinut 4 puncte, ceea ce demonstreaza lipsa de trac a albastrilor pe terenul tunarilor, dar de aceasta data este o alta competitie si Arsenal care nu a mai “pupat” medalii de castigatori de la Cupa Angliei din 2005, isi va dori sa demonstreze ca foamea de trofee nu i-a trecut.


Mata a fost decisiv in ultimul meci dintre cele 2 echipe disputant pe Emirates. Va fi si de aceasta data?

“Ma gandesc ca trebuie sa iau o decizie si raspunsul meu este ca Echipa U21 va trai o experienta deosebita in Cupa Ligii[...] Daca oamenii considera ca nu este un meci important, de ce sa credem noi acest lucru? Daca este un meci important, atunci acorda timp de odihna jucatorilor, conditii egale pentru ambele echipe. Daca organizatorii considera ca nu este
un meci important, de ce ar trebui sa fiu de alta parere?”[...] Solutia vine tot de la Jose Mourinho: “Arsenal impotriva lui Chelsea, daca este considerat un meci important intr-o faza importanta a competitiei, (in optimile competitiei cu acces in sferturi), atunci ambele echipe trebuie sa joace duminica si martea, fie duminica si miercurea”.

Nu este prima data in acest sezon in Cupa Ligii cand o echipa joaca la doar 2 zile dupa meciul anterior. Manchester City a jucat meciul cu Wigan din aceeasi competitie dupa ce a disputat derby-ul cu United pe Etihad. Un alt argument pentru care s-a ajuns la aceasta decizie este si ca televiziunea Sky Sports, cea care are drepturile de transmisie ale competitiei a ales acest meci si pe cel dintre Manchester City si Newcastle ca fiind capete de afis ale acestei faze. Dupa cum am aratat mai sus, cetatenii s-au “bucurat” de aceasta oportunitate, astfel s-a ajuns la aceasta solutie de compromis.

Stirile indica ca portughezul nu s-a razgandit in acest sens, si ameninta ca va trimite in primul XI echipa de tineret, mai mult de atat se pare ca niciun jucator din cei care au jucat in victoria de pe Stamford cu City nu vor juca in aceasta partida. Ibericul a accentuat idea unui meci fara importanta: “Daca ei (organizatorii) vor un joc mare, nu le putem da un joc mare. Daca ei ii vor pe jucatori care au jucat cu Manchester City, atunci acestia nu vor juca marti. Daca ei vor ca noi sa nu castigam acest trofeu, atunci o sa ii ajutam, pentru ca daca ar dori un joc mare, intre doua echipe mari din Londra, atunci ar trebui sa se joace miercuri si nu marti. Nu o sa le dau asta (un joc mare)!

Fost mijlocas al ambelor echipe Emmanuel Petit i-a recomandat lui Arsene Wenger sa ignore jocurile mintii jucate de Mourinho. “Il credeti pe Mourinho? Pentru el nu conteaza ca este un meci din Cupa Ligii, din Premier League sau din Champions League. El vrea sa castige chiar si amicalele.”

Sansele mari de a juca pe Emirates au Mata si De Bruyne , ca mijlocasi, Bertrand si Azpilicueta ca fundasi de banda, Schwarzer ca portar. Altii ca David Luiz, Essien, Willian si Obi Mikel sunt asteptati sa isi faca aparitia in acest derby, in timp ce Demba Ba se va lupta pentru un loc de titular cu Eto`o. De partea cealalta, tunarii se vor baza pe Thomas Vermaelen care are sanse limitate avand in vedere siguranta pe care o da cuplul de fundasi centrali Mertesacker – Koscielny. Alti jucatori care se vor regasi in primul XI sunt Serge Gnabry (atacant german care tocmai a semnat un nou contract pe termen lung cu echipa), Thomas Eisfeld si Nicklas Bendtner (va mai aduceti aminte de el?). Flamini si Arteta vor absenta sigur de la aceasta partida, primul accidentat, al 2-lea suspendat.

Echipe probabile:

Arsenal – Fabianski, Monreal, Mertesacker, Vermaelen, Jenkinson, Frimpong, Rosicky, Miyachi, Gnabry, Eisfeld, Bendtner;

Chelsea – Schwarzer, Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand, Mikel, Essien, Mata, De Bruyne, Will.I.An, Ba

Cota pentru 1X este 1.50, iar pentru Arsenal cu Handicap 0 in prima repriza este 2.00

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii