El Clasico Barcelona - Real Madrid




Duelul mediatic Madrid-Barcelona a inceput mai tarziu anul acesta, datorita meciurilor de Champions League si a fost mai "light". In general s-au facut clasamente pe "caderile teatrale" ale lui Bale si Neymar. Nu stiu daca e veridica sau nu informatia dar se spune ca Bale a fost cel mai avertizat jucator din Premier League anul trecut pentru acest tip de actiuni
(a luat 7 cartonase galbene pentru simulari).

Saptamana asta a inceput o campanie dura in presa catalana impotriva jocului echipei. Toate parerile merg in aceeasi directie, Barça joaca lent si nu are explozie in ultimii 16 metri. Intr-un fel e adevarat, dar nu cred ca cineva isi inchipuie ca aceasta echipa va mai juca vreodata ca acum 3 ani.
Cu toate astea nu trebuie sa fie chiar atat de duri dupa un egal pe terenul unei echipe care a castigat de 7 ori Champions League, dominand destul de categoric meciul.
Revin Puyol si Messi, Alexis si Busquets sunt in forma mare. Spre deosebire de anul trecut, cu toate ca Tata este criticat, catalanii au trecut peste toate hopurile, mai bine decat o facusera in campania trecuta (Pamplona, supercupa, Glasgow, Milano), semn clar ca apararea e altfel pregatita, cu toate ca nu au fost pana acum in formula completa(Mascerano, Puyol, Alba accidentati).

Cateva dueluri asteptate in EL Clasico, unele inedite:
Gerardo Martino - Carlo Ancelotti,
Neymar Junior - Gareth Bale,
Nesfarsitul duel Leo Messi - Cristiano Ronaldo,
Situatiile "bizare" in care se afla cei doi portari Víctor Valdés - Iker Casillas.

Presa din Madrid, in schimb, continua in nota de semiebrietate in care se scalda de vreo trei ani. Pentru ei Realul e favorit si e in revenire de forma si Neymar e "piscinar". Eu cred ca Madridul a jucat patetic si cu Juve si cu Malaga si la Elche, iar la Levante in minutul 90 erau condusi.
Cineva o sa-mi spuna ca doar o campioana poate scoate puncte jucand si prost. Respect opinia, dar nu o impartasesc.
Cred ca Madridul joaca mai prost decat in "era" Mourinho (nu credeam sa fie posibil). Cel putin atunci intrau pe teren, cum spuneau cei de la TV3, ca niste hiene.

Se vorbeste despre titularizarea lui Morata (si o merita din plin), dar nu e cazul in acest meci. De altfel nici nu rezista fizic mai mult de 45 de minute. Benzema cred ca o sa joace si cred ca o sa marcheze, e imposibil sa continue seria de ratari monumentale. Stie si el, de altfel, ca daca joaca si nu face nimic isi poate cauta echipa in iarna. In afara de el, Cristiano Ronaldo (sub forma din anii trecuti) si DiMaria mai pot oferi o raza de speranta, Isco si Modric nu par sa aiba constanta in joc.
E cam putin pentru un joc pe Camp Nou si cred ca nu vom vedea mai mult fotbal (adica deloc) din partea "merengue" fata de cat au oferit in derbyul madrileño cu Atletico.

Cred intr-un over 2,5 goluri la william hill in El Clasico si sunt sigur ca se vor acorda multe galbene, Pepe fiind favoritul principal la cartonase.

Comentarii