Tactica de joc la Barcelona-Real Madrid 2-1


Amandoi antrenorii au venit cu surprize in asezarea jucatorilor la Barcelona-Real Madrid. Gerardo Martino i-a lasat pe banca de rezerve pe Alexis Sanchez si Pedro Rodriguez si a inceput meciul anului cu Cesc Fabregas alaturi de Messi si Neymar.
Carlo Ancelotti a inceput in atac cu Gareth Bale, iar Benzema care nu prea e in forma in ultima vreme a fost rezerva. Surpriza a fost titularizarea lui Ramos ca mijlocas inchizator desi el e fundas, iar Pepe care a jucat de multe ori la inchidere, a jucat fundas central.

Fabregas nu a avut o pozitie fixa si a schimbat des locurile cu Messi, amandoi primind pase bune exact intre linii, acolo unde orice echipa este victima sigura cand intalneste Barcelona. Messi si-a dus majoritatea duelurilor pe partea dreapta cu Marcelo. Dar pentru ca nu aveau un om care sa ramana mereu in zona asta pe faza de aparare, iar Alves a ramas mai mereu fara dublaj mai ales in duelurile cu Cristiano Ronaldo, Barcelona a avut probleme. Pentru ca Marcelo urca des, a fost deranj pe banda in prima repriza pentru catalani. Messi se plimba pe teren cand echipa sa era in faza de aparare.


La Real Madrid alegerea lui Gareth Bale ca titular nu a fost o decizie buna, fotbalistul nu a miscat in El Clasico. Dar surpriza mare pentru mine a fost asezarea lui Ramos ca inchizator si nu Pepe canibalul care a jucat pe aceasta pozitie in aceste meciuri de inalt nivel in 2011.
Nu a fost o miscare inteligenta, Ramos a luat galben repede si nu s-a descurcat in zona aia pentru ca primea mingea ca un fundas si nu se simtea in apele lui in acea zona. Presa din Spania confirma ca Pepe, vazand ca e deranj pe acolo, i-a cerut sa
schimbe locurile intre ei.
Astfel rotatia din mijlocul terenului intre Messi si Fabregas a fost un succes.

Desi Gerard Pique joaca in mod normal fundas central dreapta si Javier Mascherano fundas central stanga, de data asta au schimbat locurile astfel incat Mascherano sa poata face fata in duelurile unu la unu cu Ronaldo. Pique a fost depasit de multe ori in trecut de Cristiano in regim de viteza.
Neymar a jucat langa tusa si a fost omul care a deschis scorul. A ramas deseori singur contra lui Carvajal dar totusi nu a fost bulevard in zona aia.
Xavi desi multi spun ca nu mai e in forma de alta data, formeaza cu Iniesta un cuplu extraordinar de mijlocasi centrali.
A dat 81 de pase corecte, cu 30 mai multe decat orice alt jucator de pe teren si isi gaseste mereu spatiu ca sa primeasca mingea. Desi Modric era omul care trebuia sa il tina din scurt nu putea sa il urmeze pe tot terenul, pentru ca Xavi cobora langa fundasi ca sa preia mingea, iar Realul nu mai face presingul de pe vremea lui The Special One, iar Modric nu avea nicio sansa acolo.


La pauza Real Madrid l-a introdus pe Illarramendi in locul lui Ramos si jocul s-a luminat pentru ca omul e mijlocas central si un pasator in regim de viteza foarte bun. Real a dominat multe minute din repriza a doua si pentru ca a intrat Benzema in locul fotbalistului care nu merita 100 de milioane de euro nici pe departe.
Tata Martino a raspuns destul de tarziu la mutari: Sanchez in locul Fabregas si Alex Song in locul lui Iniesta si astfel Barcelona si-a recastigat echilibrul la mijlocul terenului. Sanchez a inscris golul 2 cu un lob superb si meciul a fost castigat in acel moment.

Barcelona joaca bine sub bagheta lui Tata Martino pentru ca nu a facut schimbari importante in asezarea echipei, insa la Real Madrid Ancelotti a incercat cateva shimbari tactice nereusite. Real parca si-a pierdut din agresiviate iar contraatacul care era letal in trecut, nu mai exista.








Comentarii

  1. Jurgen Klopp : "Dacă echipa Barcelonei din ultimii patru ani ar fi fost prima pe care o văd jucînd, cîştigînd liniştit cu 5-0, 6-0, m-aş fi apucat de tenis." :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Barcelona din pacate nu mai e sperietoarea de acum 3 sau 4 ani. Inainte Messi marca cate 3 goluri pe meci si acum de 4 etape nu a mai marcat deloc.:D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu