Manchester United – Arsenal, thriller-ul etapei a 11-a in Premier League


Duminica, 10 noiembrie de la ora 18:10 pe Old Trafford se desfasoara derby-ul etapei intre diavolii de la Manchester United si tunarii de la Arsenal. Daca ultimele derby-uri s-au disputat cu United ca fiind echipa mai bine pozitionata, de aceasta data nu este cazul. Arsenal conduce campionatul si inca detasat (5 puncte) inaintea etapei, in timp ce United nu se afla pe o pozitie ce ii face cinste: a 8-a la 8 puncte distanta de lider. Ambele echipe au jucat meciuri in deplasare la mijlocul saptamanii in Champions League. Diavolii au scos o remiza alba la San Sebastian impotriva lui Real Sociedad, in timp ce Arsenal a reusit sa invinga pe Signal Iduna Park 1-0 pe Borussia Dortmund.


Van Persie a inscris impotriva fostei sale echipei in sezonul trecut, si nu s-a bucurat. Cum va reactiona de aceasta data, daca va inscrie?

In sezonul trecut, meciul disputat pe Old Trafford s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru gazde, prin golurile lui Van Persie, Evra si Cazorla in prelungirile jocului. Toata lumea isi aduce aminte macelul la care a fost supusa trupa tunarilor acum 2 ani cand United “a dat de pamant” cu ei, scor 8-2. De aceasta data nu va mai fi cazul, David Moyes preluand carma echipei de la Sir Alex Ferguson si inca se adapteaza la noua pozitie. Londonezii sunt mai puternici decat in sezoanele precedente, mai ales prin
transferurile lui Ozil si revenirea lui Ramsey, care are parte deja de un sezon peste asteptari. Despre galez, Wenger spune: “I-am aratat de multa vreme cum il evaluez. Il jucam cand toata lumea il critica. Asta arata cat de multi il admir si parerea mea despre el”. Turcul nu mai surprinde pe nimeni, talentul sau fiind binecunoscut. De observat ca Arsenal nu a pierdut niciun meci in deplasare in campionat, reusind sa castige 4 si sa termine unul la egalitate (cu West Bromwich Albion). Londonezii incearca prima data in sapte ani sa castige pe
terenul diavolilor, ultima data fiind in 2006 cand Adebayor a reusit golul victoriei.

Absentii tunarilor sunt: Theo Walcott (pelvis), Lukasz Podolski (coapsa), Alex Oxlade-Chamberlain si Abou Diaby (amandoi la genunchi). Mathieu Flamini este asteptat sa revina dupa accindetare si s-ar putea regasi printre reserve.
United a avut un inceput de campanie cel putin inconstant, dar 3 victorii in 4 partide i-a impins inapoi in lupta pentru Top 4. Pentru Rooney va fi un meci special, deoarece a inscris 10 goluri impotriva londonezilor printre care si primul sau gol in Premier League (ca jucator al lui Everton). Pentru diavoli vor reveni Michael Carrick (accindentat la tendonul lui Ahile) si Jonny Evans (dupa o problema la spate). Totusi, Danny Welbeck va lipsi, el continuandu-si recuperarea dupa accidentarea suferita la genunchi. Intrebat despre meci, Ryan Giggs a zambit cand a auzit ca United este considerata outsider in aceasta disputa. ”Man United impotriva lui Arsenal pe Old Trafford si noi sa fim outsider? Nu as spune ca suntem outsideri, dar iau in considerare faptul ca Arsenal este echipa mai in forma si ca va fi un meci dificil. Cu toate astea , noi credem ca jucand acasa putem bate pe oricine”.

Primul XI al celor 2 echipe este urmatorul:


Meciul va fi condus la centru de Michael Oliver si va fi asistat de pe tuse de Simon Long si Stuart Burt. Oliver le-a arbitrat pe amandoua pe stadioanele proprii chiar in acest sezon. Daca pe Arsenal a fluierat-o in victoria 1-0 cu Tottenham, lui United i-a purtat ghinion, aceasta pierzand 1-2 cu WBA.
United cu handicap 0 are cota 1,60 la william hill, iar sub 3 goluri cu handicap Asiatic are cota 1,625.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii