Etapa a 19-a din Premier League- meciurile de duminica



Chelsea - Liverpool (18:00)

Meciul zilei de duminica este de departe cel dintre Chelsea si Liverpool, un derby in care locul 3 intalneste acasa locul 4, diferenta intre cele 2 fiind de un punct. Ultimul meci intre cele 2 echipe disputat pe Stamford Bridge s-a terminat cu scorul de 1-1, golurile fiind marcate de John Terry si Luis Suarez. Chelsea a castigat doar o singura data in ultimele 5 partide acasa in campionat impotriva lui Liverpool, iar in ultimele 13 intalniri directe l-a invins decat de 2 ori.
Cormoranii au inscris 29 de goluri in ultimele 14 deplasari in Londra, iar in ultimele 5 meciuri din actualul campionat au inscris de fiecare data primii.

In ultimele 5 etape in campionat, albastrii au 3 victorii si un egal, in timp ce cormoranii au 4 victorii si un esec suferit acum 2 zile pe Etihad Stadium, in fata cetatenilor. Pe teren propriu, Chelsea este invincibila, in ultimele 5 jocuri avand 4 victorii si un singur egal (2-2 cu West Bromwich Albion). Liverpool schiopata in deplasare, avand o singura victorie in ultimele 5 deplasari (5-0 pe White Hart Lane impotriva lui Tottenham).
Branislav Ivanovic, fundasul lui Chelsea, a prefatat acest meci: " Este un meci foarte important, unul dintre meciurile decisive ale sezonului. Trebuie sa fim pregatiti pentru aceasta lupta. Suntem o echipa careia ii plac marile provocari".

Jose Mourinho, managerul lui Chelsea, a declarat urmatoarele:"Fiecare meci este
greu. Diferenta este ca unele echipe sunt mari. Un nume mare, un impact mai mare. Dar, ultimele 2 jocuri acasa (1-0 cu Swansea, 2-1 cu Crystal Palace) s-au terminat doar la un gol diferenta. Trebuie sa dai totul pentru a castiga meciurile."
Despre Luis Suarez, portughezul a concluzionat:" Nu a inceput sezonul, fiindca a fost suspedat, dar dupa terminarea acestei perioade, numerele sale sunt fantastice. Cand a revenit, a fost clar un mare plus, dar sa fim cinstiti, Liverpool s-a descurcat foarte bine si fara el."

Despre sansele la titlu ale cormoranilor, The Special One a spus: " Cred ca Liverpool poate sa castige campionatul, pentru ca sunt o echipa buna, pentru ca Brendan Rodgers este un manager bun, pentru ca are timp sa prepare echipa tactic mai bine, pentru ca nu sunt implicate in nicio competitie in care faza knock-out se simte din plin. Jucatorii lui Chelsea vor juca 60 de jocuri, iar cei ai lui Liverpool vor juca 40 de jocuri. Diferenta este foarte mare".
De partea cealalta, antrenorul lui Liverpool este de parere ca ii datoreaza lui Jose Mourinho toate meritele pe care le-a obtinut pana la acest moment. Bredan Rodgers a petrecut primii ani in manageriat in primul mandat al portughezului la Chelsea, timp in care el a fost antrenorul echipei de tineret. "Probabil nu as sta aici daca nu ar fi fost el. A jucat un rol esential".


Vor lipsi de la gazde: Ryan Bertrand, Marco Van Ginkel, Ramires (suspendat), iar de la oaspeti Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Jose Enrique, Sebastian Coates, Jon Flanagan (incert), Victor Moses (nu are drept de joc in aceasta confruntare fiind imprumutat de la Chelsea).

Sub 3 goluri Asiatic are cota 1.70, iar pariul ca nu marcheaza ambele are cota 2.37.

Everton - Southampton (15:30)

- caramelele au castigat 3 si au facut egal de 4 ori in ultimele 7 confruntari cu sfintii.
- Southampton a castigat o singura data in Premier League pe Goodison Park.
- in ultimele 6 jocuri acasa cand a intalnit echipe de mijlocul clasamentului, Everton a marcat prima, meciuri pe care le-a si castigat.
- in acest campionat, Everton este echipa cu cele mai multe goluri marcate de fundasi - 8.
- ultima intalnire jucata in Liverpool intre cele 2 echipe s-a terminat cu scorul de 3-1, golurile fiind inscrise de: Leon Osman, Nikica Jelavic (de 2 ori), respective Gaston Ramirez.
- 3 victorii si un egal au reusit fotbalistii lui Everton in ultimele 5 etape, in timp ce oaspetii au decat o victorie si 2 egaluri tot in acelasi interval.
- vor lipsi Arouna Kone, Darron Gibson, Gerard Deulofeu, Tim Howard (suspendat), Gareth Barry (suspendat) / Victor Wanyama, Artur Boruc, Guly Do Prado, Morgan Schneiderlin (suspendat), Dejan Lovren (incert), Nathaniel Clyne (incert) Dani Osvaldo (incert).

Incercati 2-3 goluri in meci are cota 2.00.

Newcastle - Arsenal (15:30)

- in ultimele 5 etape, gazdele au reusit 3 victorii si un egal, in timp ce tunarii au decat 2 egaluri si 2 victorii.
- in ultimele 3 jocuri in deplasare ale lui Arsenal s-au marcat cel putin 3 goluri
- ultimul joc in Newcastle intre cele 2 echipe s-a terminat cu victoria oaspetilor 1-0 prin golul lui Laurent Koscielny.
- Arsenal a pierdut decat o singura data in ultimele 12 deplasari pe St. James Park.
- Newcastle a fost egala lui Arsenal la pauza in ultimele 4 directe.
- Yoan Gouffran a inscris in ultimele 5 jocuri disputate in Newcastle.
- vor lipsi Ryan Taylor si Jonas Gutierrez (incert) la gazde, iar pentru oaspeti Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain, Abou Diaby, Yaya Sanogo.

Sub 3,5 goluri are cota 1.425.

Tottenham - Stoke (18:00)

- Spurs au numit in aceasta saptamana ca manager pentru urmatorul an si jumatate pe interimarul Tim Sherwood.
- Tottenham are 3 victorii si un egal in ultimele 5 jocuri, in timp ce Stoke are 2 victorii si un egal in aceeasi perioada.
- gazdele nu au invins in ultimele 4 jocuri pe White Hart Lane.
- Stoke nu a castigat in ultimele 5 meciuri afara desi a inscris de 6 ori.
- oaspetii au inregistrat over 3,5 in 4 din ultimele 5 jocuri in deplasare.
- ultimul meci in Londra intre cele 2 echipe s-a terminat 0-0.
- Spurs au pierdut doar 2 din ultimele 38 de jocuri acasa cu Stoke.
- londonezi au over 1,5 goluri la pauza in ultimele 4 partide.
- oaspetii au strans doar 5 puncte in deplasare pana in aceasta etapa.
- Stoke a primit 15 goluri in ultimele 5 deplasari, iar in ultimele 5 in campionat are doar X pauza.
- vor lipsi Aaron Lennon, Jan Verthonghen, Mousa Dembele (incert), Andros Townsend (incert), Sandro (incert), Younes Kaboul (incert), Kyle Walker (suspendat) / Asmir Begovic, Matthew Etherington, Robert Huth, Ryan Shawcross (incert), Glenn Whelan (suspendat), Mark Wilson (suspendat).

2.00 este cota pentru sub 1 gol Asiatic in prima repriza, peste 2 goluri inscrise de gazde are cota 1.61.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii