Liverpool - Cardiff City (14:45, live pe Eurosport)



Liverpool - Cardiff City

Meciul de deschidere a etapei a 17-a este cel de pe Anfield, in care cormoranii (locul 2, la 2 puncte de primul loc) intalnesc nou promovata din Tara Galilor (locul 15 la 4 puncte distanta peste primul loc retrogradabil). Avem in fata echipa gazda care incearca sa ajunga pe primul loc, macar pana luni cand se desfasoara Arsenal - Chelsea, si echipa oaspete care incearca sa se departeze de retrogradare si sa isi salveze mangerul. Luis Suarez a semnat prelungirea contractului cu Liverpool pana in 2018, unde va castiga 200.000 de lire pe saptamana, o crestere substantial de la 120.000 de lire. Atacantul sud-american a declarat care este sigur de isi va indeplini ambitia de a castiga trofee cu acest club. Ca fapt divers, agentul jucatorului este Pere Guardiola, fratele mult mai celebrului Pep Guardiola.

De partea cealalta, managerul care a promovat gruparea galeza, Malky Mackay este nesigur de postul sau, chiar daca in ultima etapa gruparea sa a invins. Ruptura dintre manager si patronul asiatic, Vincent Tan a venit dupa ce primul a cerut
cumpararea in mercato a inca 3 jucatori pentru a fi siguri de ramanerea in Premier League.
Patronul a raspuns la aceasta propunere negativ, spunand ca nu va da nici macar un penny pentru transferuri. Totul pare sa fi pornit de la demiterea sefului de recrutari al clubului, Iain Moody, care intre timp a ajuns director sportiv la Crystal Palace. Moody a fost lasat pe liber de catre patron dupa ce acesta a constatat ca sumele cheltuite au depasit cu peste 15 milioane de lire planurile financiare. Cu toate acestea, Mackay este sigur de suportul fanilor si nu are vreun gand de a-si da demisia.
Managerul sta pe un butoi de pulbere, patronul dorind neaparat victoria in acest meci, astfel il va demite. Antrenorului ii va conveni, avand in vedere faptul ca in contract exista o clauza de terminare ce cuprinde o suma din 7 cifre. Ruptura pare sa se fi produs deja printr-un mail pe care Vincent Tan l-a transmis managerului in care isi exprima numeroasele nemultumiri.

Vineri, conducerea i-a propus lui atacantului Craig Bellamy sa preia fraiele echipei temporar, insa respectul pentru managerul actual a fost urmat de un raspuns negativ. Lista scurta a inlocuitorilor cuprinde nume ca Ole Gunnar Solskjaer si Sven-Goran Eriksson.
Liverpool este foarte puternica acasa, invingand in toate meciurile cu exceptia jocului cu Southampton. Cormoranii sunt foarte buni din punct de vedere ofensiv, in ultimele 5 meciuri pe Anfield reusind sa marcheze de cel putin 3 ori, in toate aceste meciuri castigand in handicap.In schimb, galezii nu au decat o singura victorie in deplasare, iar in ultimele 4 meciuri "departe de casa" nu au reusit macar sa inscrie.
La gazde vor lipsi Steven Gerrard (coapsa), Daniel Sturridge (glezna) si Jose Enrique (genunchi). La oaspeti decat Craig Bellamy este incert.

Primul 11 probabil al celor 2 echipe este:
Liverpool (4-2-3-1): Mignolet - Flanagan, Sakho, Skrtel, Johnson - Allen, Lucas - Coutinho, Henderson, Sterling- Suarez;
Cardiff City (4-2-3-1): Marshall - Taylor, Turner, Caulker, Theophile-Catherine- Wittingham, Medel - Odemwingie, Mutch, Cowie - Campbell

Cardiff cu handicap +2,5 are cota 1,57 la william hill, iar peste 5,5 cornere in prima repriza va avea 1,975. De incercat, gol Coutinho - cota 2,37.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii