Manchester United vs Everton - meciul afis al etapei a 14-a in Premier League


Miercuri, de la ora 21:45, Teatrul Viselor din Manchester este gazda intalnirii dintre diavolii de la Manchester United si caramelele de la Everton. Este prima intalnire intre actuala si fosta echipa a lui David Moyes. Scotianul asteapta nerabdator sa vada ce primire va avea din partea fanilor lui Everton, care vor face deplasarea, avand in vedere treaba excelenta pe care o face noul antrenor, Roberto Martinez.

Acesta a stat 11 ani la clubul din Liverpool, unde a reusit chiar performanta de a ajunge cu acesta echipa si in Cupa Uefa. Ca palmares la Everton, singura finala a lui Moyes a fost in 2009 in Cupa Angliei, insa a pierdut cu scorul de 2-1 in fata lui Chelsea, Lampard fiind omul decisiv in acea partida.


Robin Van Persie a inscris in sezonul trecut impotriva caramelelor. Va mai reusi acest lucru si in acest meci?

In acest sezon, Everton sta neasteptat de bine. Este pe locul 5 in timp ce gazdele se gasesc abia pe locul al 8-lea. United are 22 de puncte in 13 meciuri, cu 2 mai putin decat albastrii de la Everton. De scos in evidenta este faptul ca ambele echipe sunt in forma: in ultimele 6 etape, oaspetii
nu au pierdut niciun meci insa
au facut 3 egaluri, in timp ce United nu a mai pierdut de 12 partide in toate competitiile. Pe teren propriu, Manchester United este o echipa foarte greu de invins, singura echipa care a reusit sa plece cu 3 puncte de pe Old Trafford fiind West Bromwich Albion (1-2). Si Everton are o singura infrangere pe terenul strain: 3-1 pe Etihad in fata cetatenilor de la Manchester City, dupa ce deschisesera scorul prin Lukaku.

Lucrul care demonstreaza ca defensiva este in forma este acela ca Everton a permis cele mai putine suturi pe spatiul portii in deplasare - 16. Cu toate acesteam in ultimele 20 de vizite pe Old Trafford, Everton nu a castigat niciun meci (4 egaluri si 16 infrangeri). Cel mai recent egal intre cele 2 tabere pe Old Trafford este un 4-4 la sfarsitul lui aprilie 2012, meci ce s-a dovedit a fi decisiv in lupta pentru titlu, United “scapand printre degete” titlul rivalilor de la Manchester City.

Singura echipa care a impiedicat-o pe United sa inscrie (in 2 randuri) este Chelsea, asa ca cel putin un gol din partea diavolilor este un lucru firesc. Ultima partida disputata cu United ca gazda s-a incheiat cu scorul de 2-0, Ryan Giggs si Robin Van Persie fiind marcatori. Olandezul are 6 goluri si 5 pase decisive in meciurile impotriva lui Everton. Un alt fapt interesant este ca Marouane Fellaini a inscris 25 de goluri pentru Everton, 3 dintre acestea chiar in poarta celor de la United.

Diavolii trebuie sa fie foarte atenti la Romelu Lukaku, ultima data cand i-a intalnit, reusind sa le inscrie un hat-trick (insa ca jucator al lui WBA). Belgianul, imprumutat de la Chelsea, are 10 goluri inscrise pentru noua sa echipa.

84 este numarul de goluri pe care Manchester United le-a inscris lui Everton, cele mai multe impotriva unei echipe in Premier League.

Absentii sunt destul de numerosi. La United, este incert Robin Van Persie, principalul marcator in sezonul trecut si al 2-lea pana in acest moment cu 7 goluri in campionat si o data in Champions League. Darren Fletcher si Michael Carrick vor lipsi si ei de la gazde. De la oaspeti, Darren Gibson (fost jucator al lui United) si Arouna Kone sunt accidentati pe termen lung, in timp ce fundasul Leighton Baines lipseste ca urmare a unei accidentari la un deget de la picior. Jucatorul a fost si este printre principalele tinte ale lui David Moyes, insa momentan se afla in la gruparea de pe Goodison Park.

Antrenorul lui United, David Moyes este de parere ca Van Persie este in regula si ca are o sansa sa joace chiar titular in acest meci. Cu privire la cele 12 partide fara infrangere, scotianul este de parere ca echipa trebuie sa isi mentina consistenta si spune:” Treaba noastra este sa castigam, si sa fim tot timpul in forma. Am facut asta, insa golul primit in prelungiri la Cardiff a transformat o saptamana excelenta intr-una nu atat de buna, pe cat ne-am dorit”.
 Despre pozitia din clasament, tehnicianul a spus:”Sunt ingrijorat ca nu suntem atat de aproape de Arsenal, cat ne-ar placea, dar este un sezon lung, si speram sa fim din ce in ce mai aproape de varf. Mai sunt inca multe meciuri de disputant.”

De partea cealalta, Roberton Martinez, antrenorul lui Everton a facut trimitere la gasirea unei noii identitati a clubului si a declarat:” De peste 10 ani, nu i-am mai invins pe Arsenal, Manchester United, Chelsea si Liverpool pe terenurile acestora, si trebuie sa incepem sa realizam aceast lucru. Trebuie sa vedem cum jucam si cine suntem. Suntem nerabdatori sa mergem pe Old Trafford.

Arbitrul este Martin Atkinson si va fi asistat Harry Lennard si Stuart Burt. Acesta le-a flueirat pe ambele echipe in acest sezon, pe United in egalul 0-0 pe teren propriu cu Chelsea, iar pe Everton in chiar singura infrangere in deplasare in campionat, 3-1 de pe Etihad.

2-3 goluri are cota 2.00, iar X pauza are cota 2.30 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii