Tottenham - Liverpool, un meci cu pretentii



Duminica de la ora 18:00 pe White Hart Lane are loc epilogul etapei a 16-a in Premier League. Spurs ocupa locul 6 in campionat, desi startul parea mult mai promitator. Liverpool, care este pe locul 2, la 3 puncte avans, fata de adversara de azi, a pornit si ea ca din pusca insa s-a mai stins, mai ales datorita rezultatelor obtinute in deplasare. In sezonul trecut, Spurs s-au impus prin golurile lui Aaron Lennon si Gareth Bale, ultimul "reusind" sa inscrie si in proprie poarta.

Tottenham are in ultima vreme probleme din punct de vedere ofensiv, Roberto Soldado, nefiind golgheterul la care se astepta Villas-Boas. Golaverajul -1 scoate in evidenta pretentiile exagerate ale gazdelor. Londonezii au penultima ofensiva pe teren propriu, fiind "intrecuti" la acest capitol doar de Aston Villa. Desi au investit toti banii obtinuti pe Gareth Bale, Spurs pare sa nu fi luat cele mai bune decizii. Dupa jocul neconvingator si socul suferit pe Etihad, cu Manchester City 6-0, o parte din galeria lui Spurs au cerut
demisia managerului portughez, insa victoriile cu Fulham, Sunderland si Tromso au mai "imblazit" spiritele.

De partea cealalta, Liverpool a mai pierdut din turatia inceputului de campionat prin punctele pierdute pe terenurile adverse. In ultimele 4 deplasari, cormoranii nu au reusit sa stranga decat 2 puncte (la Everton si la Newcastle). Toate sperantele se pun in Luis Suarez, care desi a inceput mai tarziu campionatul, ca urmare a sanctiunii primite pentru muscatura bratului lui Branislav Ivanovic in sfarsitul sezonului trecut, este golgheterul campionatului cu 15 goluri marcate (niciunul din penalty).

La gazde va lipsi cu siguranta Vertonghen, accidentat la glezna, in timp ce Kaboul si Chiriches sunt incerti pentru acest meci. Ar fi dificil daca nu s-ar reusi recuperarea niciunuia dintre ultimii 2, intrucat apararea lui Spurs ar fi in "pioneze", iar Villas-Boas ar trebui sa improvizeze. La oaspeti vor lipsi: Steven Gerrard, Daniel Sturridge si Jose Enrique, toti jucatori de baza in acest sezon.

Avand in vedere ca Spurs trebuie sa se revanseze fata de proprii fani (avand o singura victorie in ultimele 5 partide disputate pe White Hart Lane), iar oaspetii nu au cea mai buna forma in deplasare, peste 2,5 are cota 1,75 pare un pariu sigur, iar mai multe cornere Liverpool are cota 2,40 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii