Arsenal - Manchester United, batalia etapei a 26-a in Premier League



Mata a fost tot timpul o amenintare pentru tunari. Va reusi el primul gol pentru Manchester United in aceasta partida? Gol marcat de acesta oricand in partida are cota 4,33.

Miercuri seara de la ora 21:45 in direct pe Eurosport are loc derby-ul etapei din Premier League. Avem in intalnirea dintre Arsenal si United un duel intre surpriza campionatului si deziluzia lui. Arsenal este surpriza pentru ca de obicei pornea mai greu sezonul, si apoi revenea, in timp ce diavolii sunt "surpriza negativa", mai ales din cauza schimbarii managerului. Scotianul David Moyes inca se mai bucura de sprijinul fanilor, doar prin prisma faptului ca a fost "numit ca succesor" de catre Sir Alex Ferguson, deoarece rezultatele echipei intarzie sa apara. In acest moment, tunarii spera la titlu fiind doar la un punct de liderul Chelsea, in timp ce United viseaza la mult doritul loc 4 (ultimul loc de Champions League), care se afla insa la 9 puncte distanta. Diavolii incearca sa-si revina moral dupa golul primit de la Fulham in prelungiri in ultima etapa, in timp ce Arsenal vine dupa al 2-lea soc suferit in campionat, infrangerea 5-1 pe Anfield Road (primul soc fiind 6-3 inregistrat pe Etihad, in fata cetatenilor).

In partida din tur, diavolii s-a impus cu scorul de 1-0, prin golul lui Robin Van Persie. Ultimul meci disputat intre cele 2 pe Emirates s-a incheiat cu un egal, 1-1, golurile fiind inscrise de Theo Walcott, respectiv Robin Van Persie (din penalty). Trupa lui Arsene Wenger a pierdut doar o singura data si a castigat de 15 ori in ultimele 21 de jocuri pe teren propriu, ceea ce conduce la concluzia, ca este o echipa solida acasa. Arsenal a castigat doar o singura data in ultimele 10 "directe" cu diavolii, pierzand de 7 ori si obtinand 2 egaluri.
Diavolii au esuat sa inscrie doar intr-un singur meci din ultimele 24 de jocuri in deplasare.
In ultimele 11 partide in toate competitiile de pe stadionul tunarilor, acestia "au inchis" poarta de 10 ori. In ultimele 8 jocuri pe Emirates, Arsenal a inregistrat doar sub 2,5 goluri/meci. Tunarii au reusit doar rezultate de egalitate la pauza in ultimele 5 partide acasa.

Robin Van Persie este clar jucatorul in jurul caruia se invarte aceasta partida, el inscriind in ultimele 5 meciuri directe (de 2 ori pentru Arsenal si de 3 ori pentru Manchester United). Juan Mata a inscris de fiecare data cand a fost titular in meciurile impotriva londonezilor. Wayne Rooney a reusit 10 goluri in partidele cu echipa din capitala.
Mijlocasul Tom Cleverley se simte sub presiune dupa reactiile fanilor la ultimele rezultate ale echipei. "Postul meu este tot timpul sub lupa. Nu sunt genul de jucator care sa dribleze 3 sau 4 jucatori si sa inscrie la vinclu, sau unul care sa faca alunecari ca Roy Keane. De la primele rezultate mai slabe am fost aratat ca fiind de vina, iar acest lucru "m-a intepat". Simt ca sunt scos tap ispasitor pentru tot ce a mers rau la echipa. Nu ma intelegeti gresit, stiu ca pot sa joc mai bine, dar fanii exagereaza facand referire la faptul ca nu inscriu, cand acesta nu este principalul meu obiectiv".

De partea cealalta, Arsene Wenger a sarit in apararea play-maker-ului Mesut Ozil, dupa ce acesta a jucat slab in partida de la Liverpool, pierzand mingea la fazele din care gazdele au inscris golurile 3 si 4. "Mesut nu a avut o partida foarte buna, dar asta se mai intampla. El trage tare sa atinga nivelul fizic optim pentru Premier League, iar in opinia mea, este un jucator exceptional. Nu mi-ar place sa pun presiune pe el, deoarece a fost un jucator de clasa pana la acest joc. El stie ca atunci cand nu joaca la un nivel inalt, o sa fie luat la intrebari".

Arsenal nu se va putea baza pe Aaron Ramsey, Thomas Vermaelen, Kim Kallstrom, Theo Walcott, Abou Diaby (toti accidentati) si Mathieu Flamini (suspendat). Yaya Sanogo este foarte aproape de revenire, insa probabil nu va evolua intrucat el nu este la nivel optim din punct de vedere fizic dupa accidentare. La diavoli, Marouane Fellaini si Jonny Evans sunt accidentati, in timp ce Phil Jones este incert, sansele sale fiind foarte mici de a juca.

Partida va fi condusa de Mark Clattenburg.

 Peste 2,5 goluri are cota 1,825, in timp ce 1 sau 2 pauza are cota 1,57 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii