WBA vs Chelsea - meciul zilei de marti in etapa a 26-a din Premier League



Hazard a inscris un hat-trick impotriva lui Newcastle. Mai are "gloante" si pentru WBA? Gol marcat de belgian oricand pe durata partidei are cota 2,75.

Marti de la ora 22:00 in direct pe Eurosport se disputa meciul dintre West Bromwich Albion (locul 18) si Chelsea (locul 1). Este evident ca cele 2 echipe au obiective diferite, gazdele incercand sa se salveze de la retrogradare, in timp ce oaspetii vaneaza mult doritul titlu, chiar daca nu si la nivel declarativ. Ultimul meci jucat pe The Hawthorns intre cele 2 tabere s-a incheiat cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Shane Long si Peter Odemwingie, respectiv Eden Hazard. In tur, pe Stamford Bridge, meciul s-a terminat 2-2, neasteptat avand in vedere ca albastrii plecau ca mari favoriti, chiar si in opinia bookmakerilor cu o cota de 1,30. Golurile au fost reusite de Samuel Eto`o si Eden Hazard, respectiv Shane Long si Stephane Sessegnon. Dupa cum observam in ultimele meciuri dintre cele 2 echipe avem in Hazard si Long doi artizani ai golului. Problema este ca WBA "au scapat" in iarna de irlandez, in timp ce belgianul este in forma pentru londonezi.

Gazdele se chinuie sa obtina puncte pe teren propriu, avand o singura victorie in ultimele 7 etape disputate acasa. In ultimele 6 partide pe The Hawthorns cand gazdele au intalnit echipe din top 6, s-au inregistrat meciuri in care au inscris ambele echipe. In ultimele 5 intalniri cu echipe din top 6, WBA a primit prima gol. Dupa ce au pierdut primele 11 directe in Premier League cu Chelsea, in ultimele 4 dispute, au pierdut doar o singura data. In partida din tur, WBA a reusit recordul de a obtine 7 cartonase galbene, cele mai multe in istoria echipei intr-un singur meci de campionat. Ultimele 5 jocuri pe The Hawthorns s-a incheiat cu goluri putine, adica sub 2,5 goluri/meci. 28% din golurile marcate de WBA au fost inscrise de rezerve, situatie care a ajutat si la o alta statistica: gazdele sunt echipa cu cei mai multi marcatori diferiti in acest sezon - 16.

De partea cealalta, Demba Ba este o adevarata amenintare pentru West Brom. Acesta a marcat de nu mai putin de 6 ori in ultimele 6 intalniri impotriva lor. Chelsea are 5 victorii, un egal si o infrangere in ultimele 7 partide in deplasare. Londonezii se pot baza si pe faptul ca gazdele au reusit decat de 3 ori sa nu primeasca gol acasa in ultimele 27 de partide de campionat.
Pepe Mel, managerul lui WBA, a prefatat partida: "Daca vrem sa ne salvam, trebuie sa jucam la fel ca in reprizele secunde cu Liverpool si Crystal Palace. Problema este ca echipa joaca doar 45 de minute. Daca vrem sa o invingem pe Chelsea, acest lucru este imposibil daca joci doar 40-60 minute". Astfel, managerul spaniol pune presiune pe jucatorii sai, in speranta de a fi concentrati pe toata perioada meciului.

Vor absenta la WBA: Jonas Olsson, Nicolas Anelka si Stephane Sessegnon, in timp ce Billy Jones este incert. Pentru Chelsea va lipsi Marco Van Ginkel, in timp ce John Terry este incert, dar sansele ca el sa evolueze sunt destul de ridicate. Fernando Torres revine dupa accidentare si este eligibil pentru partida.

Ambele echipe sa marcheze are cota 1,90 la william hill, in timp ce mai multe goluri in a 2-a repriza are cota 2,05.
Avand in vedere, numarul mare de cartonase din tur, ar merge incercat pe o suma mica un cartonas galben in primele 10 minute la o cota de 8.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii