Chelsea - Tottenham, evadeaza gazdele spre titlu?



Adebayor a facut tot timpul meciuri bune impotriva echipelor de top. Marcheaza el in acest meci? Un gol inscris de togolez oricand are cota 3,60.

Sambata de la 19:30 in direct pe Eurosport, pe Stamford Bridge se desfasoara cel mai important meci al etapei a 29-a in Premier League intre Chelsea si Tottenham Hotspur. Partida din tur s-a terminat cu scorul de 1-1, golurile fiind reusit de Gylfi Sigurdhsson, respectiv John Terry. Ultima partida jucata pe Stamford Bridge intre cele 2 echipe s-a terminat cu scorul de 2-2, golurile fiind inscrise de Oscar si Ramires, respectiv Adebayor si Sigurdhsson.

Chelsea este pe primul loc cu 63 de puncte la diferenta de
10 puncte de locul 5, ocupat de Tottenham.
Desi albastrii nu recunosc, obiectivul lor este castigarea titlului, in timp ce rivalii din Londra spera la un loc de Champions League. Daca gazdele inving, se distanteaza la 7 puncte de locul 2, ocupat de Liverpool, care nu va juca in aceeasi zi, deoarece Sunderland, adversara sa, joaca in sferturile Cupei Angliei cu Hull City.
In ciuda formei pe care o traverseaza Manchester City pe teren propriu, in acest moment, Chelsea este echipa cu cele mai multe puncte obtinute acasa in campionat - 38. In ultima perioada, albastrii pornesc puternic, astfel ca Chelsea a inscris prima in ultimele 5 jocuri de campionat.
Oaspetii nu au mai castigat pe Stamford Bridge din februarie 1990, scorul fiind 1-2, iar golul victoriei a fost reusit de Gary Lineker. Practic a trecut o epoca de la acel moment.
Tottenham este echipa cea a obtinut cele mai multe puncte in deplasare - 29.

Gazdele au un singur jucator indisponibil - David Luiz, care s-a accidentat in timpul amicalului dintre Brazilia si Africa de Sud. Alt fotbalist exponential, Eden Hazard, s-a lovit usor in timpul amicalului de miercuri dintre Belgia si Coasta de Fildes. El a declarat presei din tara sa ca este in super forma si ca asta se vede in statisticile sale si in consistenta jocului sau. Ashley Cole este si el se pare sub semnul intrebarii dupa ce s-a accidentat la antrenamente.
Jose Mourinho s-a declarat nemultumit de programarea meciurilor amicale disputate in mijlocul acestei saptamani. Partial are dreptate, avand in vedere atatea incertitudini din punct de vedere al componentei lotului. "Jucatorii pleaca la echipele nationale si se intorc cu probleme. David Luiz este unul dintre aceste exemple. A lipsit cateva partide importante, s-a dus la echipa nationala si s-a intors accidentat. Unii au disputat meciuri pe alte continente, in consecinta ei nu pot sa se antreneze in ritm normal." Prefatand partida si amintindu-i-se de recodul de 26 de partide pe teren propriu in fata lui Tottenham fara infrangere, portughezul a spus: "Este o coincidenta fiindca adversarii din acest meci formeaza o echipa puternica. Sunt un adversar dificil. Nu imi aduc aminte nicio partida care sa fie fost usoara. Cea mai mare amenintare pentru Top 4 este ca Tottenham este pe locul 5".

Tim Sherwood, managerul lui Tottenham, a mentionat in conferinta de presa:"Recordul lui Spurs pe Stamford este atat de slab, incat nu avem presiune. Putem sa mergem acolo si sa jucam fotbal de placere. Singurii care se asteapta ca aceasta echipa sa castige acest meci sunt cei din vestiar".
La oaspeti sunt incerti pentru acest meci: Younes Kaboul, Christian Eriksen si Kyle Walker (coapsa) sunt incerti, in timp ce Vlad Chiriches (spate), Erik Lamela, Danny Rose (genunchi) si Etienne Capoue (glezna) vor absenta cu siguranta.

11 probabil al celor 2 echipe:
Chelsea (4-2-3-1): Cech - Azpilicueta, Cahill, Terry, Ivanovic - Matic, Ramires - Oscar, Schurrle, Hazard - Torres;
Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Naughton, Vertonghen, Dawson, Walker - Dembele, Sandro - Paulinho, Lennon, Townsend - Adebayor.

Avand in vedere numerosii jucatori care au participat la amicalele de la mijlocul saptamanii, cat si faptul ca ambii manageri nu au putut pregati acest meci intr-o maniera mai sustinuta, sub 3 goluri asiatic (1,525) este un pariu cu sanse destul de mari de reusita. Gol reusit de oaspeti are cota 1,61 la william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii