Derbyul Angliei si Derbyul Nordului Londrei in etapa a 30-a din Premier League



Gol marcat oricand in meci de Adnan Januzaj are cota 4.

Primul meci al zilei de duminica in Premier League se incepe la ora 15:30 (live pe Eurosport Romania) si se desfasoara intre marele rivale: Manchester United si Liverpool. Campionatul este total ratat pentru gazde care au sperante desarte pentru locul 4, care ar conduce in preliminariile Champions League, in timp ce forma lui Liverpool din acest sezon pare sa asigure un loc pe podiumul clasamentului, ce inseamna participare in grupele Ligii Campionilor. Partida din tur s-a terminat cu scorul de 1-0, golul fiind inscris de Daniel Sturridge in minutul 4.

Desi in acest moment diavolii nu travereseaza o perioada prea fericita in jocurile de pe teren propriu, istoria ii obliga la un meci mare. In ultimele 9 directe pe Old Trafford, United a castigat 8 (ultimele 4 consecutive) si a pierdut una singura. Meciul se anunta a fi animat, in ultimele 5 partide jucate in Manchester, ambele echipe au marcat. Gazdele au inregistrat cel putin 3 goluri in fiecare din ultimele 6 directe jucate pe Old Trafford.
Liverpool pare sa fie un adversare pe placul lui Robin Van Persie, care in ultimele 7 meciuri impotriva acestora a marcat de
6 ori. De partea cealalta, Daniel Sturridge a inscris in ultimele 2 jocuri de campionat impotriva diavolilor. Pentru a ne face o idee de puterea ofensiva a cormoranilor, observam ca ei au marcat 47 de goluri in prima repriza, cu unul mai mult decat totalul golurilor inscrise de diavoli. In ultimele 16 jocuri in deplasare, Liverpool "a reusit" sa nu inscrie decat impotriva lui Arsenal. Ofensiva incredibila a cormoranilor a fost ajutata si de fluierul arbitrilor, acestia acordandu-le numai putin de 7 penalty-uri, cele mai multe in campionat.

Nemanja Vidic, capitanul si fundasul central al lui United, a semnat un contract cu Internazionale Milano, valabil din iunie 2014, exact momentul in care ar fi devenit liber de contract. Potrivit presei din Anglia cat si a celei din Italia, sunt sanse ridicate ca el sa fie insotit de fundasul stanga Patrice Evra, care din vara ar deveni si el liber de contract. Se zvoneste ca francezul a primit deja o oferta pe o perioada de 2 ani si ca doar anumite doleante personale ar mai fi de stabilit. Fundasul sarb prefateaza partida si spune:"Este genul de meci in care vrei sa fii implicat. United - Liverpool nu este doar un derby in Anglia, este un derby mondial. Nu este doar rivalitatea dintre 2 echipe mari, este rivalitatea dintre 2 orase. Simti asta din momentul in care calci pe gazon".
Simon Mignolet, portarul lui Liverpool, a comentat si el inaintea acestui meci:" Ca jucator de fotbal, totdeauna tintesti cat mai sus, dar nu m-am asteptat ca noi sa ne batem pentru titlu. Liverpool are traditie, dar in ultimele sezoane a fost o diferenta intre noi si Chelsea, Manchester United si Manchester City. In acest moment trebuie sa ramanem calmi. Mai avem 10 jocuri de disputat. Suntem pe locul 2, dar cursa nu s-a terminat. Speram sa fim contracandidati pana la final. Mourinho are dreptate cand spune ca goana dupa titlu nu se decide doar in jocurile impotriva echipelor mari, ci si contra echipelor mici. Pentru oamenii din Liverpool, meciul impotriva lui United este meciul anului".

Pentru Manchester United, Rafael este incert dupa ce s-a accidentat usor in partida de la West Bromwich Albion, dar medicii trag de el sa fie apt pentru primul XI. Fundasul Jonny Evans cat si atancatul Javier Hernandez au revenit dupa accidentare si ar putea face parte din lot, in timp ce aripa Luis Nani a revenit la antrenamente, dar o eventuala prezenta in meci este improbabila.
De partea cealalta, brazilianul Lucas a revenit dupa accidentare si este disponibil pentru acest meci. De asemenea si fundasul Mamadou Sakho a revenit la antrenamente dupa ce a stat pe bara in urma unei alte accidentari, insa fundasul Jose Enrique nu va fi disponibil, el continuandu-si perioada de recuperare.
Partida va fi condusa de Mark Clattenburg.

Sub 1,5 goluri in a 2-a repriza are cota 1,83, in timp ce peste 5 cornere asiatic are cota 1,925.


Lukas Podolski a inscris pe Allianz Arena miercuri in Champions League. Inscrie el cu Spurs? Gol oricand al germanului are cota 3,50.

Al doilea meci al zilei de duminica din Premier League este derbyul londonez intre Tottenham Hotspur si Arsenal si ca incepe de la ora 18 (in direct pe Dolce Sport). Atat Arsenal cat si Tottenham urmaresc obtinerea unui loc de Liga Campionilor, lucru ce pare mai la indemana pentru tunari. Partida din tur s-a incheiat cu scorul de 1-0 prin golul marcat in prima repriza de Olivier Giroud.

Tottenham a reusit sa pastreze poarta intacta in 4 din ultimele 5 jocuri pe White Hart Lane, dar in meciul cu Manchester City a primit 5. In ultimele 5 meciuri impotriva echipelor din top 6, Spurs au inregistrat partide in care s-au marcat goluri mai multe in a 2-a repriza. In derbyul nordului Londrei, Tottenham a reusit o singura data sa nu primeasca gol in ultimele 30 de confruntari. Ultimele 4 victorii ale gazdelor in acest derby s-au terminat cu acelasi scor: 2-1. Tottenham a comis 13 greseli, care au condus la gol primit de la adversari, fiind echipa cu cele mai multe astfel de erori.
Emmanuel Adebayor este jucatorul care leaga recent cele 2 cluburi. El a inscris 10 goluri in partidele directe dintre cele 2 echipe (8 pentru Arsenal, 2 pentru Tottenham). Per Mertesacker a inscris in 2 din ultimele 3 derbyuri ale nordului Londrei. Arsenal a mentinut poarta intacta decat o singura data in ultimele 7 partide in deplasare, iar in ultimele 3 jocuri departe de casa nu a castigat decat un punct. Tunarii nu au castigat niciuna din ultimele 5 partide de campionat jucate pe White Hart Lane, reusind in aceasta perioada decat 2 egaluri.
Primul gol al meciului este caracteristica acestui sezon pentru Olivier Giroud, francezul avand 7 astfel de performante.

Atacantul togolez Emmanuel Adebayor a prefatat partida cu Arsenal:"Tunarii formeaza o echipa buna cand au controlul balonului. Atunci cand nu il au, nu arata asa de bine. In momentul in care ii pui sub presiune, ei nu se descurca. De asemenea, ei nu au nici prezenta fizica. In afara de Flamini, nu au pe nimeni care sa faca fata unui contact unu la unu. Rosicky nu este acest gen de jucator, Cazorla nu este tipul de jucator care sa se apere, Arteta incearca asta, dar nu acesta este sarcina sa. Trebuie sa ii fortam sa faca greseli, doar asa ii putem invinge".

Tottenham se va putea baza pe fundasul Younes Kaboul, in ciuda cartonasului rosu primit din ultima etapa cu Chelsea. Clubul a facut apel impotriva acestei decizii si a castigat. Kyle Walker, Sandro, Moussa Dembele si Emmanuel Adebayor sunt incerti, iar Vlad Chiriches, Erik Lamela, Etienne Capoue si Michael Dawson sunt accidentati.
Arsenal ii are accidentati pe Aaron Ramsey, Abou Diaby, Mesut Ozil, Jack Wilshere si Theo Walcott, in timp ce Kieran Gibbs, Yaya Sanogo si Nicklas Bendtner sunt incerti. Accidentat la primul antrenament cu tunarii, Kim Kallstrom ar putea fi in lot pentru aceasta partida.
Meciul va fi arbitrat de Mike Dean.

Peste 2 goluri asiatic are cota 1,475, iar peste 10,5 cornere are cota 1,95 .

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii