Liverpool - Tottenham, profita cormoranii de pasii gresiti ai adversarilor?



Sturridge a inscris 11 goluri in ultimele 11 aparitii pe teren propriu. Gol marcat oricand de englez are cota 1,80 la Bet 365. Danseaza el si in acest meci?

Duminica de la ora 18:00 in Premier League se joaca meciul dintre cormoranii din Liverpool si londonezii de la Tottenham. Meciul se anunta a fi unul foarte interesant, atat prin prisma faptului ca ambele sunt echipe de top 6, cat si pentru ca gazdele lupta pentru titlu dupa o perioada destul de lunga in care s-au zbatut la mijlocul clasamentului. Partida din tur s-a incheiat cu o corectie data de echipa din orasul Beatlesilor, scor 0-5, golurile fiind marcate de Suarez (dubla), Henderson, Flanagan si Sterling. Ultima directa pe Anfield s-a terminat cu scorul de 3-2, golurile fiind inscrise de Suarez, Downing si Gerrard, respectiv Vertonghen (dubla). Daca Liverpool spera sa castige primul titlu in era Premier League, Tottenham trage cu ultimele puteri pentru locul de Europa League, care pentru moment este la 1 punct distanta. Oaspetii au scapat si de "povara Europa League" dupa ce au fost eliminati de Benfica, astfel ca toata echipa este concentrata pe campionat.

Liverpool si-a conturat ultimele 10 victorii acasa inca de la pauza. 1pauza/1final in aceasta partida are cota 2,05 la Bet 365. In ultimele 5 jocuri impotriva echipelor din
top 6, Liverpool a inregistrat peste 1,5 goluri in prima repriza. La Bet 365, over 1,5 goluri in prima repriza are cota 2,15.
Pentru a scoate in evidenta ca Anfield este un templu pentru rosii in acest sezon, ne uitam la statistica care reflecta ca in ultimele 12 partide de acasa din campionat, gazdele au castigat 11 si un singur egal. Liverpool a inscris in 15 din ultimele 16 meciuri pe teren propriu. Ofensiva cormoranilor formata din Luis Suarez si Daniel Sturridge este doar a 3-a in istoria Premier League, care reuseste ca ambii jucatori sa marcheze cel putin 20 de goluri. Celelalte 2 perechi sunt Andy Cole - Peter Beardsley (Newcastle in sezonul 1993-1994) si Didier Drogba - Frank Lampard (Chelsea in sezonul 2009-2010).
Liverpool porneste partida ca din tun de regula, marcand primul gol in ultimele 4 meciuri disputate pe Anfield. Primul gol marcat de gazde in acest meci are cota 1,33 la Bet 365. Cormoranii inscriu foarte des in prima repriza, reusind in acest sens si un nou record in Premier League. Ei au conturat aceasta performanta in ultimele 21 de partide. La Bet 365, gol marcat de cormorani in prima repriza are cota 1,44.

Tottenham a pierdut in ultimele 2 deplasari, iar daca ar "reusi" inca una, ar egala forma slaba din ianuarie 2009. Spurs au inregistrat doar partide cu peste 2,5 goluri in ultimele 5 jocuri in deplasare impotriva echipelor din top 6.
Amuzant este faptul ca de la inceperea epocii Premier League in fotbalul din Anglia, confruntarile dintre Tottenham si Liverpool au strans cele mai multe autogoluri.
Prefatand meciul, managerul celor de la Tottenham, Tim Sherwood, a declarat ca jucatorii lui Liverpool vor putea trage la titlu cu adevarat doar daca vor face fata presiunii din aceasta perioada."Totul depinde de cum isi vor putea stapani nervii. City si Chelsea sunt favourite datorita jucatorilor, care au mai traversat astfel de perioade sub presiune". Acelasi manager crede in sansele echipe sale la victorie."Vom castiga acest meci. Presiunea este pe Liverpool". Brendan Rodgers a raspuns sugestiilor facute de omologul sau:"Suntem foarte relaxati. Suntem concentrati. Nimeni nu se astepta sa fim pe aceasta pozitie, asa ca nu avem nicio presiune. Presupun ca Tottenham ar fi trebuit sa fie cu presiunea pe umeri si ar fi trebuit sa traga la titlu, mai ales, ca au cheltuit 100 milioane de lire sterline pe transferuri. Nu jucam cu presiune si cred ca am aratat asta de-a lungul sezonului. Vom juca fara teama".

La gazde vor lipsi doar Sebastia Coates si Jose Enrique, practic nicio absenta importanta, in timp ce oaspetii nu se vor putea baza pe Kyle Walker, Vlad Chiriches, Etienne Capoue, Erik Lamela, iar Emmanuel Adebayor este incert.

Puteti incerca urmatoarele pariuri: sub 1,5 goluri in a doua repriza are cota 2,10, iar X2 la pauza are cota 1,83 william hill.

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii