Arsenal - West Ham, revin tunarii pe loc de Champions League?

Etapa a 34-a din Premier League se incheie cu meciul de marti de la ora 21:45 in care se vor confrunta Arsenal si West Ham United. Gazdele nu au putut juca partida in week-end, deoarce au fost angrenate in semifinalele Cupei Angliei, unde au trecut cu dificulatate de Wigan Athletic. Partida de sambata s-a incheiat cu scorul de 1-1 dupa 90 minute, goluri Per Metesacker, respectiv Jordi Gomez. La penalty-uri, tunarii au invins cu 4-2, golurile fiind marcate de Mikel Arteta, Kim Kallstrom, Olivier Giroud si Santi Cazorla. Partida nu vine intr-un moment tocmai oportun din punct de vedere fizic pentru tunari, jucatori ca Mertesacker, Sagna, Arteta, Oxlade-Chamberlain si Cazorla jucand toate cele 120 de minute ale semifinalei de sambata.
Podolski a inscris in tur si este anuntat titular si in aceasta partida. Inscrie el si in aceasta partida? Cota 2,60.


Partida din tur s-a incheiat cu scorul de 1-3 dupa 0-0 la pauza. Primul gol a fost de ciocanari prin Carlton Cole in ciuda dominatiei tunarilor. Insa, echipa lui Wenger nu s-a predat si a continuat sa atace si a reusit sa marcheze de 3 ori in 11 minute prin Theo Walcott (dubla) si Lukas Podoski. West Ham este singura echipa pe care Arsenal a infrant-o in acest sezon, dupa ce a fost condusa.
Ultima partida intre cele 2 echipe disputata pe Emirates s-a incheiat cu un adevarat macel pentru oaspeti, scor 5-1. Primul gol a fost marcat de Jack Collison, pentru ca apoi, tunarii sa isi revina si sa marcheze la foc automat prin Podoski, Giroud (dubla), Cazorla, Walcott.



Arsenal este neinvinsa in ultimele 11 jocuri de campionat cu West Ham (9 victorii si 2 egaluri), ultimele 6 directe incheinadu-se cu victoria tunarilor. Arsenal a castigat cele mai multe puncte din derby-urile londoneze - 22. Ultima infrangere pe Emirates a tunarilor este cea din prima etapa a campionatului, 1-3 cu Aston Villa. Arsenal a mentinut poarta intacta in 8 din ultimele 12 partide pe teren propriu, dar in ultimele 3 a primit de fiecare data gol.
Arsenal a remizat la pauza si a invins la final in ultimele 3 partide cu ciocanarii. Acelasi deznodamant si in aceasta partida are cota 4,00. In ultimele 4 meciuri directe, Arsenal a reusit de fiecare data sa inscrie de cel putin 3 ori, asa ca un pariu pe over 2,5 goluri are cota 1,66.


Aripa Lukas Podolski este de parere ca ratarea locului 4 de catre Arsenal ar fi un adevarat dezastru pentru club.”Fiecare sezon este sub presiune atunci cand nu castigi niciun trofeu, iar ziarele vorbesc despre asta si fanii devin nervosi, dar sezonul acesta avem oportunitatea de a castiga Cupa Angliei. Momentan, cel mai important este sa ne recastigam locul 4 deoarece, daca nu vom juca in Champions League va fi dezastru". 
Arsene Wenger a prefatat partida: "Stim ca principala tinta a noastra este Premier League, si de aceea ne dorim sa terminam intr-o maniera impunatoare. Avem o batalie cu Everton (pentru locul 4) si totul tine de constanta echipelor in ultimele etape. Tinta este victoria in ultimele 5 meciuri. Vom avea nevoie de ele? Nimeni nu stie, dar ne dorim sa castigam fiecare meci. Putem termina sezonul cu bine, putem incheia pe locul 4 si sa castigam Cupa Angliei. Asa ca totul depinde de cat de uniti si concentrati vom fi in ultimele jocuri".

West Ham a castigat ultimul meci in deplasare 2-1 la Sunderland. Ciocanarii nu au mai reusit 2 victorii consecutive in deplasare din decembrie 2007. In ultimele 3 meciuri directe, ciocanarii au inscris mereu primii, insa au pierdut de fiecare data. Alta statistica arata ca in ultimele 3 jocuri Arsenal a primit prima gol, astfel ca primul gol marcat de West Ham are cota 3,75 . De asemenea in ultimele 3 partide, ambele formatii au reusit sa marcheze, iar pentru acelasi pariu si in acest meci, cota este 1,83.
Managerul lui West Ham, Sam Allardyce, considera ca nu se pune problema oboselii pentru fotbalistii lui Arsenal."Orice echipa va alinia Arsene (Wenger), noi trebuie sa jucam la cel mai inalt nivel pentru a obtine un rezultat, lucru cu atat mai dificil, cu cat jucam pe terenul lor. Daca vom putea profita de problemele pe care le au (oboseala dupa semifinala cu Wigan din Cupa Angliei si destulele accidentari), atunci vom avea sanse sa obtinem un rezultat satisfacator, insa nu va fi mai usor ca in alte dati. Despre jucatorii care au jucat in cupa, ei vor obosi abia pe finalul meciului, asa ca acest lucru nu reprezinta un avantaj mare pentru noi".
Vor lipsi de la gazde: Abou Diaby, Mesut Ozil, Ryo Miyaichi, Theo Walcott, Jack Wilshere si Mathieu Flamini, iar Tomas Rosicky, Laurent Koscielny, Serge Gnabry si Nacho Monreal sunt incerti. Vor absenta de la oaspeti: Joey O`Brien si Marco Boriello, in timp ce James Collins si George McCartney sunt incerti.

11-le probabil al celor 2 formatii:

Arsenal XI (4-2-3-1): Szczesny – Gibbs, Vermaelen, Mertesacker, Sagna – Kallstrom, Arteta – Podolski, Rosicky, Cazorla – Giroud;

West Ham (4-2-3-1): Adrian – Armero, Reid, Tomkins, Demel – Taylor, Noble – Diame, Nolan, Downing - Carroll
Arsenal trebuie sa castige meciul pentru a mai spera la locul 4 care conduce in play-off-ul Champions League. Tunarii nu isi permit sa iroseasca aceasta partida, astfel ca victoria destul de probabila a tunarilor se va contura inca de la pauza. 1 pauza are cota 1,83. Trupa lui Wenger este sub presiunea rezultatului, astfel ca o stare de nervozitate acestora poate conduce la un numar mare de cartonase galbene. Peste 3,5 galbene are cota 2,00. 

Comentarii

  1. 1 pauza nu a iesit intrucat ciocanarii s-au gandit ei sa marcheze primul gol in minutul 40, iar scorul la pauza a fost 1-1. Au fost suficienti nervi in meci pentru 4 cartonase galbene, care s-au aratat dupa 63 de minute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-am urmarit pe astia de la Arsenal tot sezonul. Ei joaca mult mai bine in repriza a doua. Bine ca au iesit cartonasele galbene.:D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu