Autobiografia lui Pirlo



Andrea Pirlo are în palmares o Cupă Mondială, 2 Champions League și este de 4 ori campion național în Serie A cu Milan și Juventus.

Ziarul Independent.co.uk a publicat câteva fragmente din autobiografia lui Pirlo. A fost publicată în engleză și are titlul: I Think Therefore I Play.
O să vă prezint mai jos, într-o traducere aproximativă, câteva gânduri ale lui Pirlo.

Despre presiunea meciurilor la nivel înalt
Pirlo: Nu simt nicio presiune. Mi-am petrecut aproape toată ziua de duminică, 9 iulie 2006, în Berlin, dormind și jucându-mă pe Playstation. Seara, am ieșit pe teren și am câștigat Cupa Mondială.

Despre penaltyul împotriva Franței din finala Campionatului Mondial din 2006
Pirlo: Înainte să execut lovitura de la 11 metri am ridicat ochii către cer și am cerut ajutor, pentru că dacă Dumnezeu există, sigur nu e francez. Am tras puternic aer în piept.
Era respirație mea, dar putea la fel de bine să fie a unui muncitor italian care se chinuie zilnic ca să pună ceva pe masă, a bogătașului care e un rechin în afaceri, a profesorului, a studentului, a unei femei bună la toate din Milano, a curvei de la colț de stradă. În acel moment, am fost toate aceste persoane.
În acel moment, am înțeles cât de important este să fii italian.
Să fii primul executant de lovituri de departajare la o Cupă Mondială este cel mai mare chin. Înseamnă că ești cel mai bun și cel mai sigur jucător, dar dacă ratezi ești primul pe lista fotbaliștilor ratați.

Despre scărița reușită împotriva portarului Angliei, Hart
Pirlo: M-am decis să execut așa în ultima secundă. Hart făcea tot felul de scheme pe linia porții și după ce am început să alerg spre minge, am văzut că se pregătește să plece pe un colț. Atunci m-am decis. Nu a fost ceva premeditat. Nu m-am bucurat excesiv, nu sunt genul.

Despre onoarea de a juca pentru Naționala Italiei și despre Rino Gattuso
Pirlo: Să luăm exemplul lui Antonio Cassano. El spune că s-a culcat cu peste 700 de femei, dar nu a mai fost convocat la Naționala Italei. În sufletul lui credeți că
este fericit?
Rino Gattuso făcea legea la Milan. Cine venea nou la club si știa că dacă a greșit, trebuie întâi de toate să îi explice căpitanului Gattuso unde a comis-o și de ce.

Despre bătaia legendara dintre Zlatan Ibrahimovic și Oguchi Onyewu
I-am văzut cum se atacau că doi interlopi din cel mai rău cartier din lume. De parcă ar fi vrut să se omoare unul pe altul. S-a lăsat cu niște coaste rupte, deși cel care raspunde de presă a spus că a fost doar o ceartă. Mie mi-a rămas în minte întipărită imaginea unei reglări de conturi în stil mafiot.

Articolul original il gasiti aici Andrea Pirlo talks candidly about his career





Comentarii