Roma - Milan, uvertura etapei a 35-a in Serie A

Prologul etapei a 35-a in Serie A se disputa vineri intre AS Roma si AC Milan cu incepere de la ora 21:45 (in direct pe Digisport si Dolcesport). Daca la inceputul sezonului, ambele echipe aveau pretentii de Champions League, doar Roma va reusi sa isi indeplineasca obiectivul. Milan s-a zbatut in mediocritate in acest sezon, cand defensiva a suferit numeroase esecuri. Pentru a ne face o idee despre regresul defensivei diavolilor, observam ca ei au primit deja 44 de goluri in acest sezon, in timp ce in ultimele 2 sezoane s-au primit sub 40 de goluri, iar in urma cu 3 sezoane au reusit performanta de "a incasa" decat 24. De partea cealalta, sosirea antrenorului Rudi Garcia, care s-a axat pe defensiva, a facut ca Roma sa primeasca pana in acest moment decat 19 goluri. Luand in considerare ca in ultimele 3 sezoane, capitolinii au primit cel putin 52 de goluri, consideram ca defesiva giallorossilor s-a intarit de o maniera impresionanta.
Meciul din tur s-a incheiat cu scorul de 2-2 (1-1 la pauza), golurile fiind inscrise de Cristian Zapata si Sulley Muntari, respectiv Mattia Destro si Kevin Strootman. Ultimul joc pe Stadio Olimpico intre cele 2 a fost si mai spectaculos: 4-2, golurile fiind marcate de Nicolas Burdisso, Pablo Osvaldo si Erik Lamela (dubla), respectiv Giampaolo Pazzini si Bojan Krkic. 

Super Mario Balotelli este in mare forma. Marcheaza el si in acest meci? La pinnaclesports avem cota 2,40 pentru un gol marcat oricand de golgheterul Milanului.


Roma a castigat o singura data in ultimele 6 partide cu rossonerii, iar in ultimele 3 directe este neinvinsa. Ultimele 8 victorii pe Stadio Olimpico ale giallorossilor s-au conturat de la pauza. 1pauza/1final are cota 2,75. In ultimele 4 partide ale lupilor pe teren propriu au inscris ambele echipe. GG si in acest meci are cota 1,66. Ultimele 3 reusite ale romanilor se invart in jurul lui Adem Ljajic, acesta marcand un gol si oferind 2 pase decisive.
De-a lungul istoriei AC Milan a reusit cele mai multe victorii in campionat tocmai impotriva adversarei din acest meci - 71. In ultimele 8 deplasari ale diavolilor milanezi jucate impotriva Romei, acestia au invins o singura data (octombrie 2011, scor 3-2). Rossonerii au castigat 5 partide consecutive in campionat pentru prima data din noiembrie 2011, iar in ultimele 6 partide au inscris de fiecare data primii. Primul gol marcat de trupa lui Seedorf are cota 2,62. Milan a marcat cele mai multe goluri in ultimul sfert de ora ale meciurilor din Serie A (16), ceea ce reflecta o mentalitate de luptator a diavolilor. De la venirea lui Clarence Seedorf in postura de antrenor, un lucru este cert: defensiva s-a intarit. Odata cu sosirea olandezului, defensiva a devenit mai solida, fapt evidentiat si de statistica care ne arata ca in ultimele 5 partide de campionat, Milan a primit un singur gol, in timp ce sub domnia lui Massimiliano Allegri in acest sezon, nu s-au intamplat ca in partide consecutive gruparea rossonera sa nu primeasca gol.
Mario Balotelli a inscris pentru prima data cu capul in caliatate de jucator rossonero in ultimul meci de la Livorno. A fost cel de-al 26 gol al atacantului in cele 39 de partide jucate sub tricoul Milanului. Balotelli este la cel mai prolific sezon al sau cu 14 goluri, nici macar in sezonul in care a fost campion cu Manchester City nereusind o astfel de performanta (13 goluri).
Diverse zvonuri sustin ca omul de afaceri din Singapore, Peter Lim, ar fi facut o oferta de 500 de milioane de euro pentru cumpararea clubului rossonero, insa patronul Silvio Berlusconi a negat orice informatie privind achizitionarea clubului."Milan nu este de vanzare si in mod cert valoreaza mult mai mult de 500 de milioane de euro. Nu este de gluma cu astfel de lucruri, care pentru unii sunt sacre".

Vor absenta: Benatia, Balzaretti, Strootman, Destro pentru Roma respectiv De Jong, Birsa, El Shaarawy si Cristante pentru Milan.

11-le probabil al celor 2 echipe:
Roma (4-3-3): De Sanctis - Maicon, Toloi, Castan, Dodo - Nainggolan, De Rossi, Pjanic - Gervinho, Totti, Ljajic
Milan (4-2-3-1): Abbiati - Abate, Rami, Mexes, Constant - Muntari, Montolivo - Taarabt, Kaka, Robinho - Balotelli
Sub 3 goluri asiatic are cota 1,675, iar sub 1,5 goluri marcate de giallorossi are cota 2,00.

Comentarii