Schalke 04 - Eintracht Frankfurt in deschiderea etapei a 30-a in Bundesliga

Etapa a 30-a din Bundesliga debuteaza vineri la ora 21:30 cu meciul dintre Schalke 04 si Eintracht Frankfurt. Gazdele sunt pe locul 3 in campionat cu 55 de puncte, la 3 puncte in spatele marei rivale Borussia Dortmund. Oaspetii au reusit sa iasa din zona pericolului retrogradarii, dupa un retur destul de impresionant avand in vedere ca echipa s-a luptat si in Europa League, unde a fost eliminata de FC Porto in saisprezecimi dupa 5-5 la general.
Partida din tur s-a incheiat cu scorul de 3-3 dupa ce la pauza oaspetii au condus cu scorul de 2-0.  Golurile au fost marcate de: Johannes Flum si Joselu (de 2 ori), respectiv Joel Matip, Benedikt Howedes si autogolul lui Johannes Flum. Ultima partida disputata pe Veltins Arena s-a incheiat cu scorul de 1-1, golurile fiind inscrise de Klaas Jan Huntelaar si Stefan Aigner.

Schalke a inscris prima in fiecare din ultimele 8 partide de pe teren propriu impotriva lui Frankfurt. Primul gol inscris de gazde are cota 1,50. Schalke nu a pierdut in ultimele 6 etape de campionat, in acest interval obtinand 4 victorii . Schalke a obtinut cele mai multe puncte (27) de la pauza de iarna dupa Bayern Munchen (31). Frankfurt cu 20 de puncte se situeaza pe locul 5 in topul returului. In ultimele 5 partide ale lui Schalke 04 pe teren propriu impotriva echipelor de mijlocul clasamentului nu au marcat ambele echipe.  Pariul "nu marcheaza ambele" are cota 2,37. Klaas Jan Huntelaar a inscris 8 din ultimele 14 goluri ale echipei. De la inceputul returului, olandezul a inscris 9 goluri, insa este depasit la acest capitol (goluri in retur) de Josip Drmic (Nurnberg), care are 10 goluri in retur. Gol marcat de batav si in aceasta partida are cota 1,61.
In componenta celor 2 formatii exista cativa jucatori care au imbracat tricourile ambelor echipe. Ralf Fahrmann a fost jucatorul oaspetilor intre 2009 si 2011 si a avut 18 aparitii pentru acestia in campionat. Portarul numarul 1 al lui Schalke este al 2-lea intr-un top privind raportul mingi salvate/suturi pe poarta, cu 81,3%  (dupa Manuel Neuer – Bayern Munchen – 82,1%). Situatia nu este diferita in ceea ce priveste membrii din adminstratia clubului. Si managerul gazdelor, Jens Keller, a aparat culorile lui Frankfurt din postura de jucator in 50 de aparitii intre 2002-2005. El a fost capitanul echipei in sezonul
2002-2003, cand echipa a promovat din Zweite Bundesliga.
Directorul sportiv al lui Schalke 04, Horst Heldt, a fost jucatorul lui Eintracht intre 1999 si 2001, pentru care a evoluat in 64 de meciuri in Bundesliga si a marcat 9 goluri). El are un punct comun cu Armin Veh, managerul lui Frankfurt. Heldt a fost director sportiv, iar Veh a fost manager la VfB Stuttgart in sezonul 2006-2007, cand echipa a iesit campioana Germaniei.
Din punct de vedere finaniciar, gazdele par sa se prospere, mai ales dupa ce in aceasta saptamana clubul din Gelsenkirchen si-a reinnoit contractele de sponsorizare pe o perioada de 4 ani cu 2 banci din zona:

Volksbank Ruhr-Mitte si VR-Bank Westmünsterland (care continua astfel traditia inceputa in 2003). In urma incheierii noilor conventii, bancile au saltat in piramida sponsorilor lui Schalke, ele urmand sa benificieze de mai multa reclama din partea “minerilor”.
Deoarece campionatul este pe final, zvonurile privind transferuri au inceput sa renasca. Conform cotidianului lusitan A Bola, noua tinta a albastrilor este Cedric Soares, fundasul celor de la Sporting Lisabona. Ciudat este faptul ca desi a fost international portughez la echipa Under 21, tanarul de 22 de ani s-a nascut la Gelsenkirchen, adica exact in orasul unde evolueaza Schalke. Minerii se lupta pentru semnatura fundasului cu Internazionale Milano si Everton, iar clauza de reziliere a contractului dintre Sporting si jucator se ridica la 25 de milioane de euro.

Frankfurt a castigat decat o singura partida din ultimele 15 in campionat impotriva lui Schalke 04 (5 egaluri si 9 infrangeri), insa in ultimele 3 sunt neinvinsi. Eintracht nu a mai castigat in deplasare la Gelsenkirchen de la un 3-2 in mai 1999. Din acel moment, au reusit decat 4 egaluri si 6 egaluri in aceasta perioada. Trupa lui Armin Veh a castigat 3 din ultimele 4 meciuri, singura infrangere fiind 1-2 cu WfL Wolfsburg. Momentan, ei se afla la 8 puncte distanta de primul loc retrogradabil, ocupat de Hamburg SV. Mijlocasul Alexander Maier este pregatit pentru cel de-al 300-lea joc in tricoul lui Frankfurt. Jucatorul de 31 de ani a inscris 98 de goluri in 299 de aparitii pentru vulturi. Atacantul spaniel Joselu a inscris 5 goluri in ultimele 5 partide din Bundesliga si a devenit golgheterul lui Frankfurt  cu 8 reusite. Coechipierul sau Stefan Aigner este si el in forma buna, fiind implicat in 5 din ultimele 7 goluri ale echipei (1 gol si 4 pase decisive).
La Schalke, Jens Keller nu se va putea baza pe: Atsuto Uchida, Benedikt Howedes, Jan Kirchhoff, Dennis Aogo, Chistian Clemens, Marco Hoger, iar ce Julian Draxler si Klaas Jan Huntelaar sunt incerti dar cel mai probabil ei vor evolua.
Frankfurt nu va miza pe: Anderson Bamba, Bastian Oczipka, Johannes Flum, Sonny Kittel, Sebastian Rode si Pirmin Schwegler.

 Peste 2,5 goluri are cota 1,55, iar X pauza are cota 2,50. C

Comentarii

  1. Scor final 2-0(0-0 la pauza). Schalke a dominat tot meciul, avand chiar si un penalty ratat de Klaas Jan Huntelaar. Golurile au fost inscrise de Max Meyer si Jefferson Farfan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesit X-ul la pauza pe o cota buna. Daca marca si nebunul de Huntelaar, aveai procent 100% de predictii reusite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost aproape, dar Huntelaar nu a fost in zi de gol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Huntelaar are faze spectaculoase si goluri frumoase cand are chef de fotbal. Dar cateodata dispare din joc ca un amator.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu