Greuther Furth - Hamburg SV, cine se va regasi in Bundesliga in sezonul viitor?

Joi de la ora 21:30 pe Imtech Arena se joaca turul barajului de retrogradare-promovare intre Hamburg SV si Greuther Furth. Cele 2 echipe s-au mai intalnit in acest sezon in runda a 2-a a Cupei Germaniei, cand Hamburg a invins cu scorul de 1-0, golul lui Lassoga fiind decisiv. Sezonul trecut ambele formatii au evoluat in Bundesliga, Hamburg reusind 4 puncte cu Furth, 1-1 acasa si 0-1 in deplasare. La finalul campionatului, Furth avea sa retrogradeze de pe ultima pozitie, in timp ce Hamburg a terminat pe locul 7, la doar 3 puncte de locul 6 al lui Frankfurt, care a dus in preliminariile Europa League. 

Fanii lui Hamburg considera ca Hakan Calhanoglu va fi decisiv in aceasta dubla cu Greuther Furth. Golul al turcului marcat oricand in meci are cota 2,62.


Sezonul lui Hamburg
Hamburg a incheiat campionatul pe pozitia a 16-a, una surprinzator de joasa, avand in vedere ca intotdeauna clubul si-a propus sa atace cupele europene. Una din cauzele pentru care Hamburg a ajuns in aceasta pozitie este instabilitatea la nivel managerial, intrucat de la inceputul sezonului, clubul din nordul Germaniei a schimbat nu mai putin de 3 antrenori. Au inceput campionatul cu Thorsten Fink, care dupa 5 etape avea 1 victorie, 1 egal si 3 infrangeri. Conducerea nu a putut sa nu ia atitudine fata de aceasta situatie si l-au adus la club pe Bert Van Marwijk, insa dupa ce o etapa interimatul a fost asigurat de argentinianul Rodolfo Esteban Cardoso, antrenor la echipa a 2-a a clubului. Nici macar meciul in care a fost la conducere argentinianul nu s-a incheiat prea bine pentru Hamburg, 0-2 acasa cu Werder Bremen. Nici olandezul  Van Marwijk nu a putut sa schimbe fata clubului hanseatic. Recordul fostului antrenor al nationalei Olandei este urmatorul: 3 victorii, 3 egaluri, 9 infrangeri, ultimele 7 insuccesuri fiind consecutive. Consecinta a fost evidenta: indepartarea celui de-al 2-lea manager al sezonului.
In cele din urma a fost adus Mirko Slomka, actualul antrenor al clubului. Cu el la carma, lucrurile au inceput incredibil, victorie 3-0 cu Borussia Dortmund, insa avea sa fie doar un foc de paie. Recordul acestuia pana la finalul sezonului a fost: 3 victorii, 2 egaluri si 8 infrageri, ultimele 5 fiind consecutive. Cum s-a salvat Hamburg cand nu a reusit sa obtina nici macar un punct in ultimele 5 etape? Nici contracandidatele FC Nurnberg si Eintracht Braunschweig nu au strans vreun punct, astfel ca Hamburg a terminat cu un punct peste locul 17 (Nurnberg) si 2 puncte peste locul 18 (Braunschweig). Tragem concluzia ca o victoria uneia dintre cele 3 echipe in ultimele 5 etape ar fi putut sa ii asigure locul de baraj.
Oamenii pe care se bazeaza Slomka sunt: Rafael Van der Vaart (7 goluri in 27 de prezente), Pierre Lassoga (13 goluri in 20 de partide, imprumutat de la Hertha Berlin) si Hakan Calhanoglu (11 reusite in 32 de meciuri). Marea deziluzie a gruparii hanseatice a fost Jacques Zoua, care a reusit doar 2 goluri in 27 de aparitii, desi este atacant. Hamburg a avut cea mai slaba defensiva in acest sezon, primind 75 de goluri in 34 de etape. Observam insa ca pe plan ofensiv, "dinozaurii" stau mai bine situandu-se pe pozitia a 10-a cu 51 de goluri. Hamburg are un record slab acasa: 5 victorii - 3 egaluri - 9 infrageri, cu 24 de goluri inscrise si 34 primite.
La  conferinta de presa, antrenorul "sorturilor rosii" Mirko Slomka a prefatat partida si a recunoscut ca presiunea va fi pe umerii elevilor sai. "Nu a trecut o zi de cand sunt la Hamburg, fara sa fie presiune. Noi suntem echipa din Bundesliga, asa ca noi suntem favoritii. Furth a jucat bine in acest sezon, dar acest baraj este o provocare mare pentru ei". 


Sezonul lui Furth
La clubul din Zweite Bundesliga, nu s-a pus problema schimbarii anternorului, Frank Kramer. Golgheterul formatiei a fost atacantul kosovar Ilir Azemi (22 ani), cu 14 goluri in 28 de partide. Acesta este produs al clubului, in ultimele 6 sezoane evoluand doar la Furth. Alt jucator care a contribuit cu adevarat la promovare este mijlocasul maghiar Zoltan Stieber cu 9 goluri in 32 de partide. Cu putin noroc, "frunzele de trifoi" ar fi putut promova fara sa joace barajul, daca nu pierdeau cu 3 etape inainte de final, cand contracandidata Padernborn s-a impus cu Sandhausen, astfel ca diferenta dintre locul 2 (ocupat de Paderborn) si locul 3 (Furth) a ramas de 2 puncte.
Furth in deplasare in Zweite are un record echilibrat: 7 victorii, 6 egaluri si 4 infrageri, inscriind 35 de goluri si primind 22. Observam ca Furth marcheaza in medie 2 goluri in deplasare si primeste unul.
Antrenorul baverezilor, Frank Kramer a comentat si el inaintea meciului tur: "Faptul ca am terminat pe locul 3 demonstreaza cat de departe am reusit sa ajungem in acest sezon. Nu trebuie sa ne ascundem de pozitia noastra in acest baraj, aceea de outsider. Stim impotriva cui jucam si stim ca putem sa le punem probleme (facand probabil trimitere la meciul din Cupa Germaniei)".
Ilir Azemi - Varful de 1,92 m este principala amenintare pentru Hamburg.


XI-le probabil al celor 2 echipe:
Hamburg(4-3-2-1):
Adler - Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jansen - Badelj, Rincon, Tesche - Calhanoglu, van der Vaart - Lasogga
Fürth (4-2-3-1): Hesl - Brosinski, Mavraj, Röcker, Gießelmann - Fürstner, Tyrala - Stieber , Weilandt, Djurdjic - Azemi

Hamburg va trage in acest meci pentru a-si crea un avantaj considerabil pentru a sta cat mai linistita inaintea returului de duminica. Furth joaca destul de ofensiv in deplasare, astfel ca prima optiune ar fi peste 2,5 goluri si ambele echipe sa inscrie cu o cota de 2,05. Desi bookamakerii ii dau favoriti pe Hamburg cu o cota in jurul a 1,70-1,80, partida va fi cel mai probabil echilibrata (macar in prima repriza), astfel ca X pauza are cota 2,30. 

Comentarii

  1. Scor final 0-0. X pauza - castigator. GG3+ - necastigator. Un meci prea echilibrat pentru Hamburg, care trebuia sa incline balanta in favoarea ei, macar in a 2-a repriza, asa cum ma asteptam...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hamburg a jucat cu frica. Nu am vazut atitudine, pase direct pe poarta,etc. Bun pontul tau cu X la pauza.
      Apropo, sper sa ramana Hamburg in Bundesliga.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu