Opreste Marquez seria Yamaha pe circuitul de la Mugello?

In acest weekend in Italia la Mugello se desfasoara cea de a 6-a etapa a curentului campionat mondial de motociclism. Lider la clasa MotoGP este actualul campion en-titre Marc Marquez (Repsol Honda) - 125 de puncte, care aminteste in acest inceput de sezon de cursele lui Valentino Rossi, in sensul ca acesta incepe mai slab si pana la mijlocul cursei ii depaseste pe toti pilotii din fata sa. Pe locul 2 la general se afla coechiperul sau Dani Pedrosa (Repsol Honda), insa la o distanta de 42 de puncte, iar pe locul 3 se afla Valentino Rossi (Movistar Yamaha) la 44 de puncte de lider. Cursa la clasa MotoGP este duminica si va fi transmisa in direct pe Digisport 1 de la ora 15:00.

Marc Marquez este in drumul spre cel de-al 2-lea sau campionat la clasa MotoGP si se pare ca nimeni nu poate sa il detroneze. Opreste el dominatia Yamaha pe acest circuit? Victoria lui Marquez are cota 1,25.

Marc Marquez (Repsol Honda) este de parere ca in Grand Prix-ul Italiei din acest weekend competitia va fi mai dura ca niciodata. Anul trecut la Mugello, actualul campion a abandonat in ultimele tururi cand se afla pe pozitia secunda, acesta fiind de astfel si singurul abandon al tanarului spaniol. "Mugello este un circuit foarte pacatos - unul dintre cele mai dificile din calendarul competitional - iar anul trecut ne-am chinuit aici. Am avut multe cazaturi in antrenamente si am abandonat in cursa. Acum, cand am un an de experienta in spate, sper ca totul se va desfasura lin pentru noi! Stiu ca Valentino Rossi este foarte tare in cursa de casa, ca Jorge Lorenzo a castigat aici in ultimele 3 sezoane, iar Dani Pedrosa este de asemenea rapid, astfel ca trebuie sa stau cat mai concentrat, iar daca nu voi putea lupta pentru victorie, este foarte important sa strang puncte pentru campionat".

Sarbatoritul acestui weekend este Valentino Rossi (Movistar Yamaha) care se afla la al 300-a cursa in campionatul mondial de motociclism. "Sunt foarte fericit sa ma aflu la Mugello. Este un circuit frumos si care imi place foarte mult. Este unul dintre weekend-urile mele preferate ale sezonului! Din aceasta cauza, voi incerca sa dau totul. Se acorda 25 de puncte la victorie ca si in alte curse, dar Mugello este o chestie de onoare pentru mine. Jorge Lorenzo a castigat aici in ultimii 3 ani aici pe Yamaha, facand curse absolut fantastice, iar asta inseamna ca modelul M1 este foarte competitiv pe acest circuit". Referitor la cel de-al 300-lea start in campionatul mondial de viteza, Doctorul a spus ca nu se bucura pentru ca acest numar il face sa para batran, dar este fericit ca acest eveniment se petrece pe taram italian.

Dani Pedrosa asteapta de la acest mare premiu sa isi imbunateasca pozitia in calificari, pentru a fi mai periculos in cursa. Ibericul trebuie sa stearga repede pozitia a 9-a pe care a ocupat-o la startul Marelui Premiu al Frantei de la Le Mans. "Mugello este un circuit foarte rapid cu multe viraje lungi, astfel ca gasirea setarilor optime este esentiala. Atmosefera este foarte speciala la Mugello, iar vremea este de cele mai multe ori perfecta, astfel ca abia astept sa concurez in fata multimii! In ultimele curse, locul ocupat la sfarsitul curselor a fost ok, dar sper sa pornesc cat mai in fata".


Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) a castigat ultimele 3 curse la Mugello la clasa MotoGP. La pinnaclesports, cota pentru pilotul Yamaha sa termine cel mai bine din restul (fara Marc Marquez) este 3,00.

Pe scurt: Pilotul Danilo Petrucci (Ioda Racing) nu va participa la Marele Premiu al Italiei nefiind apt sa alerge dupa ce s-a accidentat la incheietura mainii in cursa de la Jerez. El va fi inlocuit de catre Michael Fabrizio. De asemenea, Nicky Hayden (Drive M7 Aspar) nu va lua startul in aceasta cursa dupa ce s-a retras ca urmare a unei accidentari la incheietura mainii, suferita in acelasi weekend de la Jerez. Desi se parea ca recuperarea se va efectua fara probleme, campionul din 2006 va fi nevoit sa efectueze operatie.

Ce merita incercat:
Andrea Dovizioso (Ducati - locul 8) sa termine in fata lui Andrea Iannone (Ducati Pramac - locul 2) - cota 2,10. In ultimele curse Iannone are inceputuri de cursa foarte bune dupa care incet-incet pierde locuri, in timp ce Dovizioso porneste bine, cade in clasamentul cursei, dupa care incearca sa revina, astfel ca italianul de la echipa de uzina Ducati are toate sansele sa termine in fata conationalului sau.

Alvaro Bautista (Go&Fun Honda Gresini - locul 11) sa termine in fata lui Stefan Bradl (LCR Honda - locul 9) - cota 2,00. Bautista are un sezon mai slab decat Bradl pana in acest moment, dar in ceea ce priveste priveste forma putem observa ca ibericul are un ascendant, mai ales dupa podiumul de la Le Mans.

Comentarii

  1. Clasamentul cursei de la MotoGP Italia este urmatorul:
    1MARQUEZ M.Repsol Honda TeamLap 23
    2LORENZO J.Movistar Yamaha MotoGP+0.121
    3ROSSI V.Movistar Yamaha MotoGP+2.688
    4PEDROSA D.Repsol Honda Team+14.046
    5ESPARGARO P.Monster Yamaha Tech 3+15.603
    6DOVIZIOSO A.Ducati Team+17.042
    7IANNONE A.Pramac Racing+17.129
    8BAUTISTA A.GO&FUN Honda Gresini+27.407
    9ESPARGARO A.NGM Forward Racing+41.886
    10HERNANDEZ Y.Energy T.I. Pramac Racing+45.212

    Concluzia este ca tot ce s-a recomandat in acest recomandat in acest articol a fost reusit.
    Marquez a iesit castigator (1,25), Lorenzo a fost cel mai buni din restul pilotilor (3,00), Bautista a terminat pe locul 8 in timp ce Bradl a abandonat (2,00), iar Dovizioso a incheiat inaintea lui Iannone (2,10).

    Cursa de la Mugello a fost una profitabila!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un articol perfect. Sunt putini in Romania care scriu despre moto sport.
      Felicitari pentru ponturi!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu