Pe scurt...saptamana 06 mai - 11 mai 2014

Stirea saptamanii este numirea in functia de antrenor la Clermont Foot (echipa de Ligue 2) a lui Helena Costa. Cele mai importante nume din CV-ul noului antrenor al gruparii din Auvergne sunt: natioanala de fotbal feminin a statului Qatar (2010-2012) si a Iranului (2012-2014). Contractul se intinde doar pe durata unui singur sezon. Portugheza este prima femeie care preia conducerea unui club din primele 2 ligi din Europa.



- Patrice Evra a confirmat zvonurile conform carora se va decide asupra viitorului sau la Manchester United la finalul sezonului.
- Urmare a incalcarilor regulilor fair-play-ului financiar, Manchester City a fost amendata cu 50 de milioane de lire sterline, iar in viitorul sezon de Champions League va avea la dispozitie un lot doar de 21 de jucatori.
- Luis Suarez a egalat recordul de goluri marcat intr-un sezon de Premier League (31), detinut de Cristiano Ronaldo si Alan Shearer. Atacantul din Uruguay are sanse sa fie unicul detinator al recordului daca va marca in meciul din ultima etapa impotriva Newcastle.
- Nemanja Vidic a evoluat marti impotriva lui Hull City, 6 mai, pentru ultima data pe Old Trafford in calitate de jucator al lui Manchester United. Vidic a cucerit alaturi de diavoli: 5 titluri Premier League, 3 Cupe ale Ligii Angliei, 5 Supercupe ale Angliei, 1 Champions League, 1 Mondial al Cluburilor. Din vara, fundasul sarb va evolua pentru Internazionale Milano.
- Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund) a fost acuzat de agresiune dupa ce a aruncat cu un kebab intr-un fan al lui FC Koln.
- Antrenorul lui Ajax Amsterdam, Frank De Boer a recunoscut ca isi doreste sa antreneze in Premier League, oferind zvonurilor legate de un eventuala preluare a lui Tottenham Hotspur ceva credibilitate.
- Clubul Villareal a fost amendat cu mai putin de 10.000 de lire sterline pentru faptul ca un fan a aruncat cu o banana in fundasul Barcelonei, Dani Alves.
- PSG a castigat campionatul Frantei marti, in urma disputarii restantei cu Rennes. Desi a pierdut 1-2 cu gruparea din Bretania, in aceeasi zi s-a mai jucat o restanta, ce a condus la castigarea titlului matematic de catre echipa din capitala, AS Monaco - Guingamp 1-1.
- Yaya Toure (Manchester City) este doar cel de-al 2-lea mijlocas in era Premier League, care marcheaza 20 de goluri intr-un sezon. Recordul este detinut de Frank Lampard (Chelsea) cu 22 de goluri in campania 2009-2010.

Jucatoarea de tenis Maria Sharapova l-a felicitat pe fundasul lui Chelsea si amicul sau David Luiz pentru faptul ca se afla in lotul nationalei Braziliei pentru Campionatul Mondial
 

Zvonuri privind transferuri:
- Seful lui PSG, Nasser al-Khelaifi, a declarat ca Edinson Cavani va ramane si sezonul viitor la echipa din capitala Frantei, in ciuda informatiilor care il dau transferat la Manchester United.
- Laurent Blanc va fi si in sezonul viitor antrenoul lui PSG, dupa ce a semnat prelungirea contractului cu un an.
- In urmatoarele zile este asteptat sa fie anuntat oficial transferul lui Marc-André ter Stegen (Borussia Moenchengladbach) la Barcelona.
- Serge Aurier (Toulouse) va fi transferat de Arsenal pentru a-l inlocui pe fundasul dreapta Bacary Sagna. Fundasul ivorian de 21 de ani al lui Toulouse a evoluat in 32 de meciuri de Ligue 1 in acest sezon si a inscris 6 goluri. 
- Luis Enrique este principalul favorit sa preia pozitia de manager la FC Barcelona din vara. Fosta legenda a clubului blaugrana are in CV-ul sau 2 sezoane la echipa a 2-a a Barcelonei, un sezon la AS Roma si actuala campanie la Celta Vigo.
- Arsenal este cu ochii pe situatia lui Mario Gotze la Bayern Munchen, dupa ce aceata a spus ca nu este tocmai fericit la clubul din Bavaria.
- Bild a lansat in aceasta saptamana stirea conform careia Manchester United si Borussia Dortmund negociaza un eventual transfer al lui Marco Reus.
- David Luiz va fi noul fundas al Barcelonei, dupa ce ar fi acceptat propunerea gruparii catalane pe o perioada de 5 ani. Suma transferului este in jurul a 25 milioane Euro si se va realiza inaintea Cupei Mondiale din Brazilia. Fundasul va castiga 5,5 milioane de Euro pe sezon.
- Laurent Koscielny a semnat prelungirea contractului cu Arsenal pana la finalul sezonului 2018-2019.
- Lionel Messi ar fi conditionat prelungirea a contractului sau la Barcelona. Castigatorul a 4 baloane de aur va semna prelungirea cu echipa catalana, daca aceasta il va transfera pe Sergio Aguero (Manchester City).
- Alexis Sanchez ar putea ajunge inainte de Cupa Mondiala la Juventus pentru o suma in jurul a 20-25 milioane de Euro.
- Jose Mourinho si-l doreste pe Raphael Varane (Real Madrid) la Chelsea, pentru a-l inlocui in viitorul apropiat pe John Terry, cat si pe Sami Khedira (Real Madrid), iar oferta pentru ultimul este in jurul a 36 de miloane de lire sterline spune presa din Albion. Varane a jucat in 13 meciuri in acest sezon, in care a fost accidentat de 2 ori la genunchi, totalizand 2 luni de absenta de la echipa. Si Khedira a avut un sezon marcat de accidentarea la un ligament al genunchiului, care l-a tinut in afara sezonului 5 luni si jumatate.
- Liverpool sunt in pole-position pentru transferul lui Nicolas Gaitan (Benfica), care este evaluat la 20 de milioane de lire. Mijlocasul argentinian a evoluat in 24 de etape pana in acest moment si a marcat 4 goluri. Cormoranii au facut o oferta de 20 de milioane de lire si pentru Adam Lallana (Southampton). Noul component al nationalei Angliei a jucat in toate cele 37 de etape de campionat desfasurate pana in acest moment, marcand de 9 ori si fiind unul dintre jucatorii cu cele mai multe pase de gol.
- AC Milan a pus ochii pe Luciano Spalletti, dupa ce acesta si-a incheiat socotelile cu Zenit St.Petersburg.
- Girondins de Bordeaux i-a oferit lui Zinedine Zidane pozitia de antrenor la club. Zizou a jucat pentru clubul din Aquitania intre 1992 si 1996, reusind chiar sa castige Cupa Intertoto in 1995, iar in sezonul 1995-1996 a pierdut finala Cupei UEFA in fata lui Bayern Munchen. 

Poanta saptamanii ar putea fi situatia in care Norwich City (locul 18, retrogradabil) sa treaca pe locul 17 (ocupat de WBA), ultimul care asigura prezenta in viitorul sezon de Premier League. West Bromwich sa piarda acasa in fata lui Stoke, iar Norwich sa o invina pe Arsenal "doar" la o diferenta de 17 goluri.

Comentarii