Pe scurt...saptamana 28 aprilie 2014 - 05 mai 2014

Bineinteles, stirea saptamanii a fost faptul ca rasismul inca persista in fotbal, desi se fac numeroase campanii impotriva acestui fenomen. In minutul 76 al meciului dintre Villareal si Barcelona, un fan al submarinului galben a aruncat cu o banana in Dani Alves, fundasul catalanilor. Reactia brazilianului a fost una de-a dreptul neasteptata. Acesta a cules banana si a mancat-o. La finalul jocului, acesta avea sa declare urmatoarele:"Nu stiu cine a aruncat banana, dar vreau sa ii multumesc. Mi-a dat energie sa fac 2 crosuri ce au condus la golurile noastre. Mai tarziu, in aceasta saptamana, Villareal a declarat ca fanul ce a aruncat fructul a fost identificat si a primit interdictie pentru restul vietii de a intra pe stadionul El Madrigal. A 2-a zi de la eveniment, toate retelele de socializare erau pline de fotbalisti celebri (David Luiz, Samuel Eto`o, Dries Mertens) care muscau din banana, sustinand pozitia jucatorului.
A fost o saptamana trista pentru fanii Barcelonei care au asistat la inmormantarea fostului antrenor - Tito Vilanova. Aceasta a decedat saptamana trecuta, dupa ce a pierdut lupta cu cancerul. S-a tinut un minut de reculegere pe toate stadioanele mari din Europa in memoria anternorului Barcelonei din sezonul 2012-2013.
 
Jucatorii lui Corinthians au comemorat 20 ani de la moartea lui Ayrton Senna intrand pe teren, purtand casti asemenatoare acelora din Formla 1, in meciul cu Nacional Manaus din Cupa Braziliei.
 


- Real Madrid s-a calificat in finala Champions League dupa ce a invins marti pe Allianz Arena pe Bayern Munchen cu scorul de 4-0. Golurile au fost marcate de Sergio Ramos (dubla) si Cristiano Ronaldo (dubla). In tur, pe Santiago Bernabeu, scorul fusese 1-0 pentru los blancos. Aceasta este cea mai dura infrangere suferita de Pep Guardiola in cariera sa manageriala. Cota pentru victoria madrilenilor era 4,50, iar cota pentru scor correct 0:4 era 101.

- Atletico Madrid a reusit perfomanta de a invinge pe Stamford Bridge pe Chelsea cu scorul de 3-1, obtinand astfel biletele pentru finala de la Lisabona. Golurile au fost marcate de Adrian Lopes, Diego Costa (penalty) si Arda Turan, respectiv Fernando Torres pentru gazde. Golul lui Arda este prima reusita a unui turc in semifinalele Champions League. Dupa meci, antrenorul madrilenilor, argentinianul Diego Simeone a glumit astfel:"As dori sa le multumesc mamelor acestor fotbalisti, pentru ca i-au facut cu oua".

La sfarsitul saptamanii trecute s-a numit echipa campionatului englez pentru aceasta campanie. Echipa sezonului in Premier League este urmatoarea: Čech (Chelsea) - Coleman (Everton), Kompany (Manchester City), Cahill (Chelsea), Shaw (Southampton) -  Hazard (Chelsea), Touré (Manchester City), Gerrard (Liverpool), Lallana (Southampton) - Suarez (Liverpool), Sturridge (Liverpool). Este pentru prima data din sezonul 1990, cand in echipa campionatului nu se regaseste niciun jucator de la Manchester United. Premiul pentru cel mai bun jucator al campionatului i s-a oferit lui Luis Suarez, iar cel mai bun jucator tanar a fost numit Eden Hazard.
 
- In urma victoriei de luni a lui Arsenal, 3-0 cu Newcastle, tunarii vor termina pentru cel de-al 19-lea an consecutiv deasupra rivalilor de la Tottenham. Olivier Giroud a inscris 15 goluri in acest sezon, toate fiind din careu.
- se zvoneste ca atat Paris Saint Germain cat si Manchester City vor fi sanctionate in urma incalcarii regulilor fair play-ului financiar.
- Presa engleza zvoneste ca saptamana viitoarea Manchester United il va numi ca manager pe Luis Van Gaal. Arsene Wenger a comentat acest zvon, si este de parere ca olandezul va avea succes, daca va ajunge la conducerea lui United. Daca actualul manager la nationalei Olandei va fi numit principal la diavoli, acesta va avea ca obiectiv transferurile lui Toni Kroos (Bayern Munchen), Marco Reus si Mats Hummels (ambii Borussia Dortmund).
- Roberto Martinez, antrenorul lui Everton, a negat orice informatii care conduc la faptul ca echipa sa nu isi va apara corect sansele in meciul cu Manchester City, pentru ca rivalii lor, Liverpool sa nu castige titlul.
- QPR a platit mai mult pe salariile jucatorilor sai in acest sezon decat finalista Champions League, Atletico Madrid. (QPR: £78m Borussia Dortmund: £68m Atlético Madrid: £54m).
- Legenda lui Internazionale Milano, Javier Zanetti se va retrage din postura de jucator la sfarsitul acestui sezon.
- In urma victoriei 3-0 de la Rayo Vallecano, Atlethic Bilbao si-a asigurat locul 4 in campionat, pozitie ce conduce in play-off-ul Champions League.
 
Zvonuri privind transferuri:
- Conform L`Equipe, fundasul de banda Dani Alves Barcelona va evolua din vara la PSG;
- Chelsea a realizat transferul lui Diego Costa (Atletico Madrid). Suma transferului este 32,5 lire sterline, iar atacantul se va alatura echipei dupa Cupa Mondiala;
- Andrea Pirlo si-a prelungit contractul cu Juventus Torino pentru urmatorii 2 ani;
- Liverpool asteapta o oferta in jurul a 70 de milioane de lire sterline pentru atancatul Luis Suarez de la Real Madrid;
- Bayern Munchen ia in considerare o eventuala demitere a lui Pep Guardiola la finalul sezonului. Chiar antrenorul bavarezilor a comentat: Clubul trebuie sa se decida daca sunt antrenorul potrivit".
- Presa engleza considera ca Thomas Muller ar pleca de la Bayern Munchen pentru a ajunge la Manchester United.
- Real Madrid, AC Milan si Chelsea se vor lupta pentru semnatura mijlocasului lui Tottenham - Paulinho. Jucatorul are acelasi agent ca si David Luiz, Ramires si Oscar, iar consecinta ar fi ca londonezii sunt in pole-position pentru realizarea transferului.
- Arsenal il considera pe Lars Bender (Bayer Leverkusen) principala tinta pentru noul sezon.
- Tinta lui Manchester United, Marco Reus a refuzat sa comenteze in fata presei faptul ca Borussia Dortmund i-a propus un nou contract. Diavolii au mai multa incredere in realizarea mutarii dupa ce Reus pare indecis in semnarea noului contract.
- Presa olandeza il da ca si manager pe Frank de Boer (Ajax Amsterdam) din sezonul urmator la Tottenham;
- Barcelona asteapta propuneri in vara pentru mijlocasul Cesc Fabregas;
 
 
 


Comentarii