Continua dominatia Mercedes si in Canada?

In weekendul 06-08.06.2014 in Canada la Montreal se disputa cea de-a 7-a cursa a actualului campionat de Formula 1. Pe circuitul Gilles-Villeneuve se vor "alerga" 70 de tururi, contabilizand 305,27 km. Avand in vedere ca primele 6 curse au fost castigate de pilotii Mercedes (Hamilton - 4, Rosberg - 2), problema campionatului la constructori pare "rezolvata", in schimb campionatul la piloti pare destul de disputat, mai ales intre cei doi piloti ai echipei Mercedes AMG. Cursa va fi in direct pe Dolce Sport 1 de la ora 21:00.

Hamilton pleaca de pe al 2-lea loc, insa sansele ca el sa fie castigator la finalul cursei sunt destul de ridicate. Cota pentru victoria britanicului este 1,72. 

Al 2-lea la general dupa coechiepierul sau, Lewis Hamilton a participat la interviurile organizate inainte de cursa. Intrebat ce il motiveaza sa mearga atat de bine pe acest circuit, avand in vedere ca are 3 victorii si 3 pole-position-uri, britanicul a raspuns:"Nu sunt sigur. Cred ca fiecare pilot are circuite pe care le place mai mult, iar pentru mine, Montreal este unul dintre ele. Imi place cu adevarat sa vin in Canada, pentru ca fanii sunt incredibili. Este unul dintre cele mai importante Grand Prix-uri ale sezonului". De asemenea, in cadrul aceluiasi interviu singurul pilot de culoare din circuit a confirmat ca relatia sa de prietenie cu Nico Rosberg continua si ca la fel ca in orice alta astfel de relatie. exista perioade pozitive, cat si negative. Momentan, putem trage concluzia ca cei doi piloti ai Mercedes AMG se suporta, dar nimic mai mult. Germanul confirma aceasta situatie, spunand ca relatia sa cu Hamilton este una neutra si de respect reciproc.

Si actualul campion en-titre Sebastian Vettel si-a exprimat opinia despre circuitul Gilles-Villeneuve. "Intotdeauna este o atmosfera speciala la Montreal, pentru ca ai impresia ca tot orasul traieste Formula 1. Ne da incredere faptul ca tribunele sunt pline si ca fanii nostril se bucura la randul lor. Si circuitul este special. Desi este alunecos, tocmai aceasta parte il face cu adevarat interesant. Este foarte dificil sa fi obtii o aderenta potrivita. Toate astea ne fac sa ne intoarcem de fiecare data aici". Cursa din acest an era ultima din contractul incheiat intre cei ce detin circuitul si conducerea Formulei 1, insa chiar in timpul acestui weekend s-a petrecut ceea ce Vettel a declarat. Conducerea F1 a acceptat incheierea unui contract cu detinatorii circuitului cu o singura conditie: imbunatatirea conditiilor in cadrul standurilor, costurile ridicandu-se in jurul a 10-14 milioane de lire sterline.

Dupa calificari Lewis Hamilton a tras concluziile:"Nu va fi usor sa castig cursa, mai ales ca Nico (Rosberg) este atat de rapid. Depasirea va fi foarte greu de realizat, mai ales ca avem aceeasi masina...Voi da tot ce pot, dar scopul este sa strang maximul de puncte posibil". Coechipierul sau, Nico Rosberg este de aceeasi parere, considerand ca in cursa de duminica lupta pentru victorie se va da intre el si britanic.



Esteban Guttierez (Sauber Ferrari) loveste zidul in timpul celei de-a 3-a sesiuni de antrenamente si nu mai poate participa la calificarile Marelui Premiu al Canadei. El va pleca de pe ultimul loc.


Pe scurt: Esteban Guttierez (Sauber Ferrari) a lipsit de la calificarile Marelui Premiu al Canadei, urmare a accidentului suferit in cea de-a 3 sesiune de antrenamente. In urma accidentului, sasiul masinii trebuia inlocuit, iar acest lucru nu s-a putut face pana la inceputul calificarilor. Mexicanul a acrosat masina cu parapetul de protectie la iesirea din virajul 4. La Marele Premiu al principatului Monaco, Jules Bianchi (Marussia Cosworth) care a terminat pe locul 8 a fost penalizat cu 10 secunde, fapt ce a condus la retrogradarea sa pe locul 9. Cu toate aceastea, echipa Marussia a obtinut primele sale 2 puncte in campionatul mondial de Formula 1. O consecinta a acestui rezultat vine din tabara rivalei din subsolul campionatului, Caterham Renault. Patronul echipei, Tony Fernandes s-a plictisit sa investeasca fara sa vada rezultate, astfel ca a pus-o spre vanzare. Cu toate acestea, comunicatele de presa ale echipei neaga aceasta stire.
Ce merita incercat la cursa de la Montreal:

Sergio Perez (Force India Mercedes) se claseaza in puncte - 1,83. Chiar daca pleaca de pe locul 13, mexicanul trebuie sa incerce sa obtina puncte, pentru a sterge impresia proasta pe care a facut-o in principatul Monaco cand a abandonat. Force India se lupta pentru un loc cat mai sus in clasamentul constructorilor, iar scopul conform declaratiilor patronului este locul 4 in acest top.

Un alt pilot care are sanse sa se gaseasca in puncte este Daniil Kvyat (Super Toro Roso Renault) - 3,25. Rusul nu a punctate in ultimele 2 curse (Spania si Monaco), astfel ca este nevoit sa puncteze pentru a fi tinut sub observatie de echipele cu pretentii. Scopul suprem al rusului este de avea rezultate, in vederea ocuparii unui loc de pilot la Red Bull Renault (sora mai mare a echipei pentru care "alearga"), el incercand sa prinda macar un punct in aceasta cursa, chiar  daca pleaca de pe locul 15. 

Comentarii