Coreea de Sud - Belgia, un meci amical la Campionatul Mondial

In ultima etapa din grupa H a Campionatului Mondial se joaca meciul dintre Coreea de Sud si Belgia. Concluziile dupa primele 2 etape sunt urmatoarele: Belgia este calificata in optimi, avand 6 puncte dupa 2 meciuri, dar victoriile au fost chinuite, golurile succesurilor fiind marcate de fiecare data pe final de meci. Coreea de Sud nu a impresionat in meciurile de la acest campionat mondial, insa a marcat de fiecare data. Punctul slab al asiaticilor este defensiva, lucru evident in prima repriza a meciului cu Algeria, cand au primit 3 goluri. Partida se joaca joi, 26 iunie de la ora 23:00 pe Arena Corinthians din Sao Paolo si este transmisa in direct de tvr.



Dries Mertens este unul dintre jucatorii esentiali din primul XI al Belgiei. El a inscris in primul meci din grupa cu Algeria. Marcheaza el si cu sud-coreeni? Golul marcat al jucatorului lui Napoli are cota 4,75. 


Conditiile pentru calificarea asiaticilor in optimile competitiei sunt urmatoarele: Rusia sa remizeze cu Algeria, iar Coreea sa invinga la 4 goluri diferenta nationala Belgiei. In cazul unei victorii a Rusiei cu Algeria, Coreea de Sud trebuie sa invinga Belgia cu 1 gol mai mult decat Rusia, deoarece daca ambele castiga cu acelasi scor, trupa condusa de Fabio Capello s-ar califica la golaveraj. Daca rusii ar invinge la un gol diferenta, iar coreeni la 2 goluri, situatia ar fi urmatoarea: atat Rusia, cat si Coreea au acealasi numar de puncte (4) si acelasi golaveraj (0), departajarea facandu-se la numarul de goluri marcate de echipa lui Hong Myung-Bo.

Incert pentru acest meci este Thomas Vermaelen, care s-a accidentat la genunchi in timpul meciului cu Rusia. Cel mai probabil antrenorul Marc Wilmots nu va conta pe el pentru aceasta partida, mai ales ca nu are nicio miza, Belgia castigand grupa. El va fi inlocuit de Jan Veronghen

Pe scurt: Intamplare amuzanta in lotul Belgiei. Dupa meciul cu Rusia, lotul condus de Marc Wilmots s-a intalnit cu regina Mathilde a Belgiei. Comic este faptul ca regina l-a felicitat pe Romelu Lukaku pentru golul marcat in poarta Rusiei, insa atacantul i-a replicat, aratandu-l pe Divock Origi ca fiind "vinovat" pentru victoria de duminica.
Analistul Sky Sports Jamie Redknapp prevede in acest meci victoria belgienilor, iar primul gol sa fie marcat de Eden Hazard (cota 7). Fostul mijlocas al lui Liverpool este de parere ca Belgia s-a chinuit in cele 2 meciuri de pana acum, insa si-au aratat forta abia in ultimele 10 minute ale meciului cu Rusia.
Divock Origi a devenit cel mai tanar jucator din nationala Belgiei care inscrie la un turneu final. Jucatorul de 19 ani a marcat nu bifat doar acest record al fotbalului belgian, ci si unul personal: primul sau gol la nationala. Tanarul atacant comenteaza evenimentul care l-a avut in centru:"Acum 4 ani, aveam 15 ani si eram acasa in Lille, unde urmaream Campionatul Mondial, mai ales echipa Spaniei care a castigat competitia. Intotdeauna am crezut ca pot ajunge departe, dar in fotbal nu se stie niciodata. Este primul meu gol international si este unul foarte special. Nu imi rezervasem nimic pentru vacanta pentru ca am avut impresia ca voi fi chemat la nationala pentru Campionatul Mondial. Nu spun ca ma asteptam sa fiu convocat, dar stiam ca sunt unul dintre candidati. A fost un lucru unic pentru mine, un pusti de 19 ani, sa fiu chemat pentru Cupa Mondiala. Totul s-a intamplat atat de repede". Trebuie amintit ca Origi se afla la nationala pentru ca Christian Benteke s-a accidentat si nu a mai putut onora convocarea.

Partida va fi condusa de o brigada din Australia, formata din: Ben Williams (la centru), Matthew Cream si Hakan Anaz (la tuse). Aceeasi formatie a arbitrat la acest campionat mondial si partida Honduras - Ecuador, terminata cu scorul 1-2, in care centralul Williams a acordat 5 cartonase galbene.

Intrucat Belgia este calificata, iar Coreea de Sud are nevoie neaparata de goluri, cel mai probabil meciul va fi unul deschis. Gol Belgia in prima repriza are cota 1,80, iar peste un gol asiatic in prima parte are cota 1,95.
De asemenea, peste 2,5 goluri in meci are cota 1,95 si merita incercat.

Comentarii

  1. foarte slab au jucat echipele asiatice la acest turneu final

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e. asiaticii nu au contat, pentru ei cupa mondiala e ca si terminata!

      Ștergere
    2. Fotbalistii japonezii se mai numeau si samuraii albastri. Nimic din spiritul samurailor nu am vazut la Nationala Japoniei. Japonia a facut doar 1 punct in grupa C si a primit 6 goluri.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Daca nu marcheaza si Coreea de Sud nu vad ce sanse are overul. Belgia nu mi-a placut deloc in primele 2 meciuri.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu