Germania - Portugalia, meciul afis al grupei G

Luni, 16 iunie de la ora 19:00 la Salvator pe stadionul Itaipana Arena Fonte Nova are loc cel mai interesant meci al grupei G de la Cupa Mondiala din Brazilia, cel dintre Germania si Portugalia. Avem fata in fata masinaria nemteasca de fotbal, bazata pe multi jucatori de la Bayern Munchen si o echipa care sta in forma lui Cristiano Ronaldo. Meciul este in direct pe tvr1. 
Cristiano Ronaldo s-a duelat cu Jerome Boateng la ultima intalnire directa intre cele 2 nationale, fapt ce este destul de probabil si in aceasta partida. Marcheaza Ronaldo in acest meci? Cota  pentru un gol al portughezului de la Real Madrid este 2,20.

Cele 2 echipe s-au intalnit si la Campionatul European din 2012 din Polonia si Ucraina. Atunci cele 2 echipe faceau parte din grupa B si ambele s-au calificat mai departe. Meciul dintre cele 2 nationale s-a jucat in prima etapa a grupei si avea sa se incheie cu scorul de 1-0 pentru nemti. Meciul a fost decis de Mario Gomez printr-un gol in minutul 72.

Cheia partidei sta in forma pe care o va traversa Cristiano Ronaldo. El a fost menajat in ultimele zile la antrenamente, insa conform coechipierilor din lotul Portugaliei, el a inceput sa intre din ce in ce mai mult in forma fizica necesara pentru un meci de fotbal de acest nivel. Cu toate acestea, la ultimele antrenamente se pare ca Ronaldo nu si-a lasat intrega greutate pe piciorul stang, el fiind accidentat la genunchi. De asemenea, starul lusitanilor mai are o accidentare usoara si la glezna.
Joachim Loew considera ca Portugalia este campiaona mondiala in ceea ce priveste contraatacul."Ei sunt clasati in topul mondial imediat dupa noi (Germania - locul 2, Portugalia - locul 4), iar totul nu i se datoreaza doar lui Ronaldo. Portugalia este o echipa extrem de periculoasa". Despre starul portughezilor, antrenorul Mannschaftului a concluzionat:"Nu il poti opri de tot, este un jucator care inscrie 50 de goluri pe sezon. Insa am urmarit numeroase videoclipuri si ii cunoastem traseele cand alearga si de asemenea stim ca ii place sa se strecoare pe langa fundasi. Trebuie ca toata echipa se faca efort pentru a-l opri".

11-le probabil al celor 2 echipe:
Germania (4-2-3-1): Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Lahm, Khedira – Müller, Özil, Podolski – Götze
Portugalia (4-3-3): Eduardo – Pereira, Alves, Pepe, Coentrao – Veloso, Meireles, Moutinho – Nani, Almeida, Ronaldo

Arbitru va fi sarbul Milorad Mazic, care a fluierat Germania in preliminariile campionatului mondial in meciul de la Munchen impotriva Austriei, incheiat cu 3-0 pentru nemti.

Pe scurt: Cancelarul Germaniei Angela Merkel va asista la meci, planificand in acelasi timp discutii cu presedinta Braziliei Dilma Rousseff, imbinand astfel utilul cu placutul. De asemenea, doamna de fier a Germaniei isi doreste ca nationala tarii sale sa ajunga cat mai departe posibil, insa nu se pronunta asupra unei posibile castigatoare de pe acuma, asteptand sa vada meciurile din grupa.
Germania este foarte meticuloasa in ceea ce priveste meciul de deschidere al Campionatelor Mondiale - a castigat 12 din 17 confruntri, pierzand o singura data, 2-1 in fata Algeriei in 1982.

Ce merita incercat:
Este posibil ca meciul sa fie destul de inchis, portughezii incercand sa nu piarda toate punctele cu germanii, iar de partea cealalta nemtii vor incerca sa nu il scape din vedere pe Cristiano Ronaldo. Intrucat este un meci foarte echilibrat, consider ca nu vor fi multe goluri in acest meci. Sub 2,5 goluri in acest meci are cota 2,07.
Pentru ca Ronaldo nu este la 100% fizic, probabil echipa Portugaliei se va chinui pentru a inscrie. Astfel ca Germania sa termine fara sa primeasca gol are cota 3,00.

Comentarii

  1. Germania a calcat in picioare Portugalia 4-0. Sincer, eu ma asteptam la un meci mai inchis cu un 1-0,2-0 pentru nemti. Cota mai mare a fost castigatoare si asta nu poate fi decat bine. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A avut Cristiano Ronaldo un sut puternic in ultimele minute care putea sa iti strice pariul ca Portugalia nu marcheaza. Portarul Germaniei a fost la post.

      Ștergere
  2. Bine a facut ca nu a mai dormit ca in semifinala Champions League!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu