Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei 2014

In weekendul 18-20 iulie 2014 se desfasoara a 10-a etapa din Marele Circ. Marele Premiu de Formula 1 incepe vineri cand vor avea loc primele 2 sesiuni de antrenamente (prima cu incepere de la ora 11:00, iar a 2-a de la 15:00), va continua sambata cu a 3-a sesiune de antrenamente (12:00) si cu calificarile (15:00, in direct pe DolceSport 1), iar duminica va avea loc evenimentul principal: cursa (15:00 in direct pe DolceSport1). Cursa se va intinde pe parcursul a 67 de tururi, totalizand 306.458 kilometri.



Cea mai buna pozitie la finalul curselor pe Hockenheimring a lui Nico Rosberg (Mercedes GP AMG Petronas) este un loc 8. Acum el pleaca primul, si este favorit la victorie. Primul loc la finalul cursei ocupat de german are cota 1,25.


In urma abandonului lui Nico Rosberg (Mercedes GP Petronas) la Marele Premiu al Marei Britanii si victoriei coechipierului Lewis Hamilton, distanta dintre cei doi in clasamentul general este de doar 4 puncte in favoarea germanului. In consecinta, batalia la jumatatea campionatului dintre cei 2 piloti ai echipei Mercedes GP Petronas este aprinsa.
Toto Wolff (manager la Mercedes Benz) este de parere ca batalia dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg este fascinanta. "Lewis (Hamilton) a avut o cursa fantastica la Silverstone, recuperand locurile pierdute in calificari si castigand cursa sa de casa. Pentru Nico (Rosberg), un weekend care a inceput excelent, s-a terminat din pacate cu un rezultat pe care nu l-a meritat, insa de la finalul cursei muncim pe branci ca sa gasim si sa rezolvam problema". Paddy Lowe, inginerul sef al echipei, confirma ca "sagetile argintii" au gasit solutia la cutia de viteze care a cauzat abandonul liderului in clasamentul general.

Lewis Hamilton opineaza despre ultimele evenimente din cariera sa. "Sa castigi la Silverstone este un sentiment incredibil, atat pentru mine si echipa, cat si pentru fani. Nu puteam sa cer mai mult. Simt ca am fost dezavantajat si sub presiune de-a lungul acestui an, conducand campionatul doar pentru scurta vreme, in ciuda victoriilor pe care le-am obtinut. Acum ca sunt aproape pe pozitii de egalitate (cu Nico Rosberg) ma face sa fiu nerabdator. Este un nou start, acum ca intram in a 2-a jumatatea a sezonului si va fi o batalie cu adevarat stransa intre noi. Bineinteles ca nu vrei niciodata sa iti vezi coechipierul abandonand, dar speram ca am terminat retragerile din cursa in acest sezon si ne vom duela pe circuit. Nu poti avea totul: cea mai buna masina, cel mai bun ritm de cursa, cea mai mare viteza la finalul liniilor drepte si sa fi si fiabil in acelasi timp. Stiu insa ca mecanicii muncesc din greu pentru a ne aduce cat mai aproape de aceste limite".
Britanicul a prefatat si Marele Premiu din Germania."Asta este Grand Prix-ul de casa al celor de la Mercedes-Benz, astfel ca este important si pentru mine si pentru echipa. Am castigat de 2 ori in Germania, dar nu la Hockenheim din 2008. Scopul este sa schimb aceasta statistia in acest weekend".


In timpul primei runde a calificarilor, britanicul a avut un accident violent care nu i-a mai permis sa se lupte pentru pole position cu ceilalti piloti. Accidentul lui Hamilton il aveti mai jos:

 
El obtinuse calificarea in a 2-a runda de calificari, insa nu a putut sa participe, masina fiind clar avariata. Se pare ca  evenimentul s-a produs datorita franei de pe partea dreapta, care a cedat. Astfel, al 2-lea pilot la general va pleca probabil de la boxe, urmare a schimbarii pieselor de frana.
Pe scurt: Nico Rosberg (Mercedes GP Petronas) avea de gand sa participe la acest grandprix cu o noua casca, drept omagiu adus echipei nationale de fotbal a Germaniei care a castigat Campionatul Mondial din Brazilia. Insa, FIFA a emis un comunicat prin care ii interzice pilotului german sa poarte aceasta casca cu desenul cupei mondiale, deoarece ar incalca drepturi de autor al desenului trofeului. Rosberg a gasit Solutia insa. El va folosi o casca care va purta o stea in locul trofeului Jules Rimet. (poza alaturata).
Pe plan personal, liderul clasamentului general, Nico Rosberg sta la fel de bine ca si pe cel profesional. Pilotul celor de la Mercedes GP Petronas s-a casatorit cu Vivian Sibold, care i-a fost alaturi inca din copilarie.
Din punct de vedere financiar, acealasi pilot a semnat prelungirea contractului pe mai multi ani cu echipa din Brackley. 
In concluzie, puteam spune ca liderul clasamentului general a avut o saptamana nebuna. 
Pastor Maldonado se va regasi si in 2015 in echipa Lotus. Desi rezultatele sale sunt dezamagitoare, pilotul sudamerican fiind recunoscut ca mare devorator de monoposturi, el profita de sponsorizarea din partea PDVSA (compania nationala de petrol din Venezuela).
Ce merita incercat:
Felipe Massa (Williams Martini Mercedes - locul 3) sa termine inaintea lui Valtteri Bottas (Williams Martini Mercedes - locul 2). Brazilianul a pierdut duelul cu coechipierul sau finlandez in ultimele curse, ultimul fiind pilotul al 2-lea al echipei. In aceste conditii, Massa va incerca sa demostreze ca el este "prima vioara" la echipa lui Sir Frank Williams. Cota pentru o clasare mai buna a brazilianului este 2,50.
Felipe Massa (Williams Martini Mercedes) sa termine pe podium. Brazilianul are 30 de puncte, fata de cele 78 de puncte ale finlandezului Valtteri Bottas (Williams Martini Mercedes). Massa trebuie sa stranga cat mai multe puncte pentru a se apropia de coechipierul sau in clasamentul general, iar pentru aceasta trebuie sa claseze in primii 3. Podium pentru Felipe Massa are cota 3,00 .

Comentarii