Avanpremiera sezonului 2014-2015 in Ligue 1

In acest articol vom trece sub lupa toate transferurile care s-au efectuat la cluburile din Ligue 1 inaintea sezonului 2014-2015. Sezonul competitional in Franta a inceput saptamana trecuta cand a avut loc Supercupa Frantei intre PSG si Guingamp, incheiat cu scorul de 2-0 (goluri Zlatan Ibrahimovic).

Zlatan Ibrahimovic este cel mai important jucator care evolueaza in campionatul Frantei. Il poate depasi cineva?  (sursa: liberation.fr)


PSG (cota 1,12)
Sosiri
Este clar ca cel mai sonor transfer al lui PSG in aceasta vara este cel al lui David Luiz de la Chelsea pentru 54 de milioane de euro. Un alt jucator transferat care are sanse sa prinda primul XI este Serge Aurier de la Toulouse, care este imprumutat cu optine de cumparare.
 
David Luiz a fost prezentat oficial la PSG pe 7 august, dupa ce jucatorul si-a petrecut vacanta dupa Cupa Mondiala din Brazilia. (sursa: twitter PSG)
 
Plecari
Alex Costa (AC Milan, liber de contract dupa sezonul 2013-2014), Jeremy Menez (AC Milan, liber de contract dupa sezonul 2013-2014), Cristophe Jallet (Lyon, pentru 1,5 milioane de euro).
 
 
AS Monaco (cota 8,00)
Sosiri
Tiemoue Bakayoko (mijlocas de 19 ani de la Rennes pentru 8 milioane de euro), Aymen Abdennour (de la Toulouse). Pe banca a venit Leonardo Jardim in locul lui Claudio Ranieri, care a fost demis. Jardim a mai antrenat Beira Mar, Sporting Braga, Olympiakos Pireu si Sporting Lisabona.
 
Leonardo Jardim alaturi de Radamel Falcao (sursa:gettyimages.com)
  
Plecari
James Rodriguez (80 de milioane la Real Madrid), Emmanuel Riviere (9 milioane de euro la Newcastle), Gary Kagelmacher (la TSV 1860 Munchen pentru 200.000 de euro), Eric Abidal (la Olympiakos Pireu)
 
 
Lille Olympique Sporting Club Metropole (cota 29)
Sosiri
Sebastian Corchia (de la Sochaux pentru 1,8 milioane de euro), Divock Origi (imprumutat pentru acest sezon de la Liverpool), Marcos Lopes (imprumutat de la Manchester City).
 
Plecari
Divock Origi (la Liverpool pentru 13 milioane de euro), Julian Michel (la Mouscron).
 
 
Olympique de Marseille (cota 41)
Sosiri
Michy Batshuayi (de la Standard Liege pentru 6 milioane de euro), Romain Alessandrini (de la Rennes pentru 5 milioane de euro). Pe banca va fi Marcelo Bielsa. Antrenorul a mai pregatit Espanyol Barcelona cat si Athletic Bilbao, iar la nivel international a condus nationala Argentinei si a statului Chile.
 
Batshuayi a marcat 21 de goluri in ultimul sezon pentru Standard Liege. (sursa:africatipsports.com)
 
Plecari
Mathieu Valbuena (la Dynamo Moscova pentru 7 milioane de euro), Jordan Ayew (la Lorient pentru 4 milioane de euro), Florian Raspentino (la Caen pentru 500.000 de euro).
 
 
Olympique Lyonnais (cota 41)
Sosiri
Cristophe Jallet (pentru 1,5 milioane de euro de la PSG), Lindsay Rose (pentru 1,5 milioane de euro de la Vallenciennes). Pe banca a venit Hubert Fournier, care a mai pregatit-o decat pe Stade de Reims intre 2010 si 2014.
 
Plecari
Mohamadou Sarr (la Sporting Lisabona pentru 1 milion de euro), Bafetimbi Gomis (la Swansea City, dupa ce a terminat contractul cu gruparea din sudul Frantei), Jimmy Briand (liber de contract la aceasta ora, dupa ce a terminat contractul), Remy Vercoutre (la Caen, din pozitia de jucator liber).
 
 
Association Sportive de Saint-Etienne (cota 101)
Sosiri
Yohan Mollo (de la Nancy pentru 4 milioane de euro), Kevin Monnet-Paquet (de la Lorient, liber de contract), Ricky Van Wolfswinkel (imprumutat cu optiune de cumparare de la Norwich City). 
 
Plecari
Brandao (la Bastia), Danijel Aleksic (la Lechia Gdansk), Lynel Kitambala (la Charleroi), Eirik Birkelund (la Brann Bergen), Jean Mignot (la Sochaux). Toti au plecat de la club liberi de contract. 
 
 
Girondins de Bordeaux (cota 251)
Sosiri
Wahbi Khazri (de la Bastia pentru 2 milioane de euro), Nicolas Pallois (de la Niort pentru 500.000 de euro). Pe banca a venit Willy Sagnol, care nu a mai antrenat decat nationala de tineret a Frantei.
 
 
 
 
 
 
 
Willy Sagnol, legenda lui Bayern Munchen, este noul manager al lui Girondins de Bordeaux. (sursa:girondins.com)
 
Plecari
Yoann Barbet (la Niort), David Bellion (la Steaua Rosie Belgrad), Jeremie Brechet, Mathieu Chalme, Henrique (la Fluminense), Guillaume Hoarau, Landry Nguemo, Kevin Olimpa (la Platanias), Vujadin Savic. Toti jucatorii au plecat din pozitia de jucatori liberi de contract.
 
FC Lorient Bretagne-Sud (cota 501)
Sosiri
Jordan Ayew (de la Marseille pentru 4 milioane de euro), Benjamin Jannot (de la Nancy pentru un million), Sadio Diallo (imprumutat de la Rennes), Ibrahima Sy (de la a 2-a echipa a lui Marseille), Vincent Le Goff (de la Istres, libet de contract), Walid Mesloub (de la Le Havre, liber de contract).
Pe banca se va gasi Sylvain Ripoll, care debuteaza in calitatea de manager.
 
Jordan Ayew este dezamagit ca nu i s-au acordat suficiente sanse la Marseille, iar in acest sezon vrea sa demonstreze fenicienilor ca s-au inselat in privinta sa. (sursa:uk.eurosport.yahoo.com)
 
Plecari
Simon Falette (la Brest), in timp ce Maxime Baca (Guingamp), Gregory Bourillon (Reims), Cheick Doukoure (Metz), Kevin Monnet-Paquet (Saint-Etienne) au plecat liberi de contract.
 
 
Montpellier Herault Sport Club(cota 751)
Sosiri
Kevin Berigaud (pentru 3 milioane de la Evian), Jean Deza (Universidad de San Martin - Peru pentru 500.000 de euro), Dylan Gissi (de la Olimpo de Bahia Blanca - Argentina, liber de contract), Paul Lasne (Ajaccio)
 
Plecari
Remy Cabella (la Newcastle pentru 10 milioane de euro), iar Garry Bocaly (Arles-Avignon), Vincent Di Stefano, Teddy Mezague (Mouscron), Jeremy Tinhan (Istres) au plecat din pozitia de jucatori liberi de contract.


Stade Rennais (cota 1001)
Sosiri
Mexer (de la Nacional Madeira pentru 2,2 milioane de euro), Philipp Hosiner (de la Austria Viena pentru 1,8 milioane de euro), Gelson Fernandes (de la Freiburg pentru 1,6 milioane de euro), Benjamin Andre (Ajaccio), Pedro Henrique (FC Zurich, liber de contract), Sanjin Prcic (Sochaux), Olivier Sorin (Auxerre), Gjoko Zajkov (Rabotnicki Skopje)

Plecari
Tiemoue Bakayoko (la AS Monaco pentru 8 milioane de euro), Romain Alessandrini (la Marseille pentru 5 milioane de euro), Jonathan Pitroipa (Al Jazeera Abu Dhabi pentru 5 milioane de euro), Dimitri Foulquier (Granada pentru 2,5 milioane de euro), in timp ce John Boye (la Kayserispor), Julien Feret (la Caen), Cheikh N`Diaye au plecat liberi de contract.


FC Nantes (cota 1001)
Sosiri
Itay Shechter (Hapoel Tel-Aviv pentru 420.000 de euro) si Johan Audel (de la VfB Stuttgart, liber de contract)

Plecari
Filip Djordjevic (Lazio), Fabrice Pancrate, Saad Trabelsi, Valentin Delanys (Colombiers) au plecat liberi de contract in timp ce Adrien Trebel a plecat la Standard Liege.


FC Toulouse (cota 1001)
Sosiri
Dragos Grigore (de la Dinamo Bucuresti pentru 1 milion), Matheus (de la Palmeiras pentru 800.000 de euro), Aleksandar Pesic (Jagodina pentru 800.000 euro) si Maxime Spano (de la Pennes, liber de contract).

Plecari
Eden Ben Basat (Maccabi Tel-Aviv pentru 700.000 de euro), Serge Aurier (imprumutat la PSG cu optiune de cumparare), Aymen Abdennour (la Monaco), iar Olivier Blondel (Istres), Kevin Leoni (Colomiers), Yanel Temmar (Colomiers), Gael Vena (Amiens) si Jonathan Zebina au plecat liberi de contract.
 
 
Stade de Reims (cota 1501)
Sosiri
Gregory Bourillon (Lorient), Antoine Conte (PSG), Benjamin Moukandjo (de la Nancy, liber de contract). A sosit si un nou antrenor la club: Jean Luc Vasseur, venit de la Creteil, in locul lui Hubert Fournier, plecat la Lyon.

Plecari
Grzegorz Krychowiak (la FC Sevilla pentru 5,5 milioane de euro), in timp ce Floyd Ayite (la Bastia), Bilal Ouali, Quentin Pereira Leite au plecat de la club liberi de contract.
 
 
FC Metz (cota 1501)
Sosiri
Juan Falcon (de la Zamora pentru 900.000 de euro), David Oberhauser, Cheick Doukoure (de la Lorient), Guiran N`Daw (de la Asteras Tripolis), Jose Palomino (de la Argentinos Juniors), Jonathan Rivierez (de la Le Havre)

Plecari
Yves Angani, Thibaut Bourgeois (CA Bastia), Nicolas Fauvergue (AJ Ajaccio), Romain Inez, Samy Kehli (Seraing United), Alhassane Keita (FC Lierse), Karim Lancina Konate (Epinal), Luciano Teixeira au parasit clubul liberi de contract.
 
 
Sporting Club de Bastia (cota 1501)
Sosiri
Apodi (FC Queretaro), Floyd Ayite (de la Reims, liber) Brandao (de la Saint-Etienne, liber), Mathieu Peybernes (de la Sochaux, liber), Luka Kikabidze (Lokomotiv Tbilissi), Christopher Maboulou (de la Chateauroux). Au fost imprumutati: Alphonse Areola (de la PSG), Guillaume Gillet (de la Anderlecht) si Gadji Tallo (de la AS Roma), El-Hadji Ba (de la Sunderland). Echipa va fi pregatita de Claude Makelele.
 
Makelele are un CV de jucator impresionant, insa va reusi el si ca manager? Bastia este prima sa experienta in antrenorat. (sursa:newsdusport.ro)
 
 

Plecari
Wahbi Khazri (la Bordeaux pentru 2 milioane de euro), iar Fethi Harek (la Nimes), Florent Andre, Araujo Ilan, Toifilou Maoulida (la Nimes) si Mathieu Sans (la Niort) au plecat liberi de contract.
 
Olympique Gymnaste Club de Nice Cote D`Azur (cota 1501)
Sosiri
Nicklas Hult (de la Elfsborg pentru 800.000 de euro), Souleymane Diawara (de la Marseille), Julien Vercauteren (FC Lierse).

Plecari
David Ospina (la Arsenal pentru 3,5 milioane de euro), Abraham Guie Guie (la Apollon Limassol pentru 400.000 de euro), Stephane Bahoken (la Strasbourg), Diacko Fofana (Arles-Avignon), iar Fabrice Abriel (la Valenciennes), Luigi Bruins, Nemanja Pejcinovic (Lokomotiv Moscova), Luca Veronese (la Amiens) au plecat liberi de la club.


Evian Thonon-Gaillard (cota 1501)
Sosiri
Nicki Nielsen (de la Rosenborg pentru 2 milioane de euro), Benjamin Leroy (0,25 milioane de euro de la Tours), Fabien Camus (imprumutat de la Racing Genk), Gianni Bruno (de la Lille), Jesper Juelsgaard (FC Midtjylland), Youssouf Sabaly (de la PSG, liber de contract)

Plecari
Kevin Berigaud (la Montpellier pentru 3 milioane de euro), Diaranke Fofana (la CFR Cluj), Dan Nistor (imprumutat la Pandurii Targu Jiu), Adrien Thomasson (la GFC Ajaccio), iar de la club au plecat liberi: Maxime Blanc (la Arles-Avignon), Tulio de Melo, Fabrice Ehret (Nancy), Hugo Konongo (Clermont), Ali M`Madi (la GFC Ajaccio), Mikael Salamone, Eric Tie Bi.


Racing Club de Lens (cota 2001)
Sosiri
niciuna, deoarece Directia Nationala de Control si Gestiune (organ independent al Ligii Profesioniste Franceze de Fotbal) a decis ca echipa nou-promovata sa nu poata efectua transferuri pana cand actionarul majoritar Hafiz Mammadov nu va vira cei 4 milioane de euro promisi Comitetului Olimpic Francez, urmare a unui conflict mai vechi.

Plecari
Samuel Atrous, Remy Bonne (la Arles-Avignon), Edgar Salli (la AS Monaco) au plecat dupa ce li s-au terminat contractele cu echipa.


En Avant de Guingamp (cota 2001)
Sosiri
Sylvain Marveaux (imprumutat de la Newcastle, cu optiune de cumparare), Jonas Lossl (FC Midtjylland pentru 0,5 milioane de euro), Benjamin Angoua (de la Valenciennes), Maxime Baca (de la Lorient),  Julien Chardy (de la Arles-Avignon), Fabien Garcia (de la Colomiers), Lars Jacobsen (de la FC Copenhaga), Ronnie Schwartz Nielsen (FC Randers).
 
Plecari
Steven Langil (la Mouscron), Tiecoro Keita (FC Paris), iar de la club au plecat liberi: Thierry Argelier (La Poire-Sur-Vie), Fatih Atik (Trabzonspor), Paul Babiloni (AC Ajaccio), Arthur Delalande (Saint-Malo), Jonathan Martins Pereira, Matheus Vivian (la Sochaux). 
 
Stade Malherbe Caen (cota 2501)
Sosiri
Florian Raspentino (de la Marseille pentru 0,5 milioane de euro), Damien Da Silva (de la Clermont pentru 0,3 milioane de euro), Sloan Privat (imprumutat cu optiune de cumparare de la Gent), Herve Bazile (de la La Poire-Sur-Vie), Emmanuel Imorou (de la Clermont), Remy Vercoutre (de la Lyon), Julien Feret (de la Rennes, liber de contract), Jordan Adeoti (de la Laval, liber de contract).
 
Plecari
Au parasit clubul fara a se primi vreun ban pe ei: Laurent Agouazzi, Thomas Bosmel (la Arles-Avignon), Faycal Fajr (la Elche), Jonathan Kodjia (la Reims), Aurelien Motaroup (la Creteil-Lusitanos), Molla Wague (la Granada).
 
In concluzie, PSG este marea favorita la titlu si pare ca doar un miracol (facut de Monaco, Marseille, Lille sau Lyon) poate sa ii fure ce de-al 5-lea titlu in Franta. Printre vedetele care se regasesc la PSG si Monaco, va invit sa tineti un ochi si pe Michy Batshuayi de la Marseille, care a fost in forma sezonul trecut la Standard Liege si in amicalele din aceasta vara. Doar o accidentare il poate face pe tanarul belgian sa nu se regaseasca in primii 5 marcatori ai acestui sezon de Ligue 1!

Vom reveni cu un update la acest articol atunci cand perioada de mercato din aceasta vara se va termina.

Comentarii