Epilogul primei etape in Premier League: Burnley - Chelsea

Luni de la ora 22:00, in direct pe Eurosport, se desfasoara ultimul meci al primei etape de Premier League din sezonul 2014/2015 intre nou-promovata Burnley si pretendenta la titlu Chelsea. Daca Burnley are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, Chelsea cu Jose Mourinho la conducere nu isi mai permite sa rateze titlul al 2-lea an la rand.
Aducerile lui Fabregas si Costa pe Stamford Bridge ii pot aduce lui Mourinho un nou titlu in Anglia. (sursa:london24.com)


Londonezii s-au intalnit de 2 ori in Premier League cu Burnley si anume in timpul sezonului 2009/2010. Pe Stamford Bridge, Chelsea s-a impus cu scorul de 3-0, golurile purtand semnatura lui Anelka, Ballack si Ashley Cole. In retur, pe Turf Moor, partida a fost mai dificila, "pensionarii" impunandu-se cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Anelka si Terry, respectiv Steven Fletcher.

Jose Mourinho este de parere ca transferurile lui Diego Costa si Cesc Fabregas la Chelesa au crescut sansele echipei  la castigarea titlului, insa considera ca nu mai putin de 6 echipe se vor bate la varf. "Am achizitionat niste jucatori-cheie si simt ca acesti jucatori au adus o alta dimensiune echipei. Suntem pretendenti la titlu, dar daca te astepti ca eu sa spun ca vom castiga Premier League, te inseli. Trebuie sa respecti competitia. Sunt 5 sau 6 echipe care au sanse reale. Vreau sa castig impotriva lui Burnley, asta este primul pas, insa va fi foarte dificil". Managerul portughez a recunoscut in fata presei ca ar fi putut sa il aduca pe Diego Costa pe Stamford Bridge inca de acum 8 ani, insa nu a avut incredere in talentul atacantului brazilian, atunci la varsta adolescentei. "Sa fiu sincer cand era in Portugalia, l-am observat, insa toata lumea a fost oarba, inclusiv eu".

Vor lipsi: Samuel Vokes pentru Burnley datorita unei accidentari la genunchi si Ramires pentru Chelsea datorita unei suspendari de 4 etape, acesta fiind ultimul meci. Brazilianul a reactionat violent in meciul pierdut de albastri la Sunderland cu scorul de 2-1.

Partida va fi condusa de Michael Oliver, care va fi ajutat la tuse de Stuart Burt si Darren Cann. Cu Oliver la centru, atat Chelsea, cat si Burnley au invins in ultima partida. Chelsea a infrant-o pe Cardiff City in deplasare, in timp ce Burnley a castigat la Blackpool.

Statistici, statistici, statistici...
Burnley a pierdut primul meci cand a debutat in Premier League in 2009 (0-2 cu Stoke City).
Burnley a pierdut ambele meciuri in fata lui Chelsea in sezonul 2009/2010 (unicul sezon al gruparii de pe Turf Moor in Premier League).
Jose Mourinho a castigat de fiecare data primul meci in cele 5 sezoane de Premier League la carma lui Chelsea. Mai mult de atat, albastrii au castigat de 13 ori primul meci al campionatului in ultimele 15 sezoane, in celelalte 2 cazuri remizand.
Chelsea a obtinut cele mai multe puncte in prima etapa a campionatului de la infiintare Premier League - 47.
Cesc Fabregas a inscris de fiecare data in cele 2 partide pe care le-a jucat impotriva lui Burnley, din postura de jucator al lui Arsenal.
Chelsea si Manchester City au avut cele mai bune defensive in sezonul trecut, fiecare echipa lasand sa se trimita pe poarta decat 122 de suturi. Si Burnley se poate lauda cu acelasi lucru in sezonul trecut, cand a permis decat 159 de suturi pe poarta, insa diferenta intre primele 2 divizii in Anglia este semnificativa.
Chelsea a primit decat 10 goluri in ultimele 23 de partide in campionat.

Ce merita incercat:
Gol Diego Costa - 2,20. Brazilianul este asteptat sa debuteze cu gol, mai ales ca pare sa se fi integrat deja in echipa londoneza. Avand in vedere valoarea atacantului si calitatea adversarului din acest meci, sunt sanse mari ca El Cholo sa marcheze.
Chelsea si peste 2,5 goluri - 2,20. Albastrii lui Mourinho nu vor incerca doar sa invinga, ci chiar sa ajunga in varful clasamentului dupa prima etapa, iar 3 goluri marcate de echipa patronata de Abramovich nu este o misiune imposibila.

Comentarii

  1. scor final 1-3, ambele cote de 2,20 sunt castigatoare. Diego Costa a inscris, iar Chelsea a invins si s-au marcat peste 2,5 goluri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mourinho iar are ochi buni pentru fotbalisti. Costa a marcat in primul meci din Premier League. In plus, Fabregas si-a demonstrat clasa cu niste pase de exceptie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu