MotoGP SUA, il mai opreste cineva pe Marquez?

In acest weekend pe circuitul Indianapolis Motor Speedway se disputa a 10-a etapa din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza. Acest mare premiu vine dupa vacanta de vara ce a durat 3 saptamani si marcheaza totodata si intrarea in cea de-a 2-a jumatate a sezonului 2014. Situatia in clasamentul general sta astfel: Marc Marquez (Repsol Honda) cu 225 de puncte (9 victorii din tot atatea posibile) la 77 de puncte diferenta de locul secund ocupat de coechipierul Dani Pedrosa (148). Valentino Rossi (Movistar Yamaha) este locul 3 cu  141 de puncte, in timp ce coechipierul Jorge Lorenzo se regaseste pe locul 5 cu 97 de puncte. Intercalat intre pilotii Yamaha este Andrea Dovizioso (Ducati), cu 99 de puncte. Cursa va fi transmisa duminica, 10 august, in direct de la ora 21:00 de Digisport 1.
Marc Marquez a facut legea in sezonul 2014 la Indianapolis obtinand Victoria dupa ce a plecat din pole position. Repeta perefomanta si in acest an?  (Sursa imagine:AP)
Jorge Lorenzo a semnat un contract valabil pentru urmatoarele 2 sezoane cu Yamaha MotoGP. Ibericul a declarat:"Sunt foarte fericit sa fac acest anunt. Este o descatusare pentru mine pentru ca pot sa ma concentrez total pentru restul sezonului 2014 stiind ca voi continua parteneriatul cu Yamaha pentru urmatoarele 2 sezoane. A fost dorinta mea sa imi continui cariera la Yamaha. Am incredere deplina ca ne putem lupta impreuna pentru un al 3-lea titlu. Acest sezon a fost unul care m-a pus la incercare mai ales dupa un start dificil. Vom lua cursa cu cursa si vom da 100% pana la ultimul mare premiu de la Valencia. Vreau sa multumesc Yamaha pentru ca au incredere in continuare in mine si doresc sa multumesc si fanilor Yamaha din toata lumea care m-au sustinut. Dupa pauza de vara, sunt nerabdator sa "alerg" la Indianapolis cu echipa mea si sa fiu concentrat doar pe intrecere".
(sursa poza:facebook)

Valentino Rossi (Movistar Yamaha) nu ascunde ca nu se simte excelent pe  circuitul de la Indianapolis. "Indianapolis nu este circuitul meu favorit, dar organizatorii au modificat putin desenul circuitului si  au pus un nou rand de asfalt, asa ca  trebuie sa vedem ce va fi. Speram sa fim competitivi acolo dar si pentru a 2-a jumatate a sezonului". Virajele 3,4,7, 15 si 16 au fost modificate foarte putin, iar intreg circuitul a fost reasfaltat. Dupa primele sesiuni de antrenamente libere, italianul de Yamaha avea sa ii laude pe organizatori, considerand ca noile modificari ajuta la o performanta mai buna a motocicletelor.


Pe scurt:
Andrea Dovizioso a semnat un nou contract cu Ducati pentru sezoanele 2015 si 2016. Italianul a mai fost si pe lista celor de la Suzuki, care vor reveni in campionat in 2015, insa se pare ca acesta a renuntat la o eventuala mutare la echipa din Hamamatsu la auzul informatiei ca prototipul Ducati GP15 va fi proiectat de Gigi Dall`Igna.

Cal Crutchlow a avut un un contract cu Ducati pentru sezonul 2014 si cu optiune din partea pilotului si pentru sezonul 2015, astfel ca britanicul putea sa aleaga daca va continua sau nu si in sezonul urmator cu echipa italiana. Desi in mijlocul vacantei de vara Ducati a confirmat ca il va avea in echipa si pe Crutchlow, 2 saptamani mai tarziu, intelegerea dintre pilot si echipa din Bologna s-a reziliat. Crutchlow va fi pilotul echipei LCR Honda in 2015, iar  locul sau la Ducati in 2015 va fi luat de Andrea Iannone (Pramac Ducati).
Conducatorul LCR Honda Lucio Cecchinello ia in considerare ca in sezonul viitor sa puna pe grila inca o motocicleta, iar favorit pentru a o conduce este liderul de la clasa Moto 3 este australianul Jack Miller.

Stefan Bradl va fi pilotul echipei NGM Forward Yamaha in sezonul 2015. Germanul care a evoluat in ultimele 3 sezoane pentru LCR Honda il va inlocui pe Colin Edwards, care se retrage din MotoGP la sfarsitul acestui sezon.
Aleix Espargaro (NGM Forward Yamaha) intentioneaza sa isi introduca in competitie la clasa Moto 3 echipa sa, dupa ce aceasta are rezultate la nivel national in Spania. Nu ar fi primul pilot de la categoria MotoGP care ar face o asemenea isprava. Valentino Rossi are din acest sezon echipa la clasa Moto 3 si se numeste Sky Racing Team VR46 KTM, iar piloti sunt Romano Fenati si Francesco Bagnaia.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha) este multumit dupa prima jumatate a sezonului."Sunt destul de fericit dupa prima jumatate a sezonului. Am fost de 5 ori pe podium si de 4 ori am obtinut locul 2. Sunt trist ca nu am fost in stare sa castig, dar sunt relative rapid si competitiv".

Honda si Repsol au semnat un nou contract de sponsorizare care va dura pana la sfarsitul lui 2017. Repsol este o companie petroliera din Spania si sponsorizeaza Honda inca din 1995, fapt ce face ca acest parteneriat sa fie de cea mai lunga durata din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza. Nu este singurul contract de sponsorizare semnat de gruparea spaniola. Acestia au semnat un contract cu Red Bull pentru sezoanele 2015 si 2016, iar logoul bauturii energizante va aparea pe motociclete. Intelegerea dintre Honda si Red Bull se prelungeste, deoarece primul acord a avut loc in 2006.

Atat Dani Pedrosa cat si Marc Marquez au testat prototipul Honda pentru sezonul 2015. Cei 2 au incercat modelul 2015 RC213V pe circuitul de la Brno.

Fostul campion mondial Nicky Hayden (Drive M7 Aspar Honda) a efectuat o a 2-a operatie la incheietura mainii drepte, dupa ce prima operatie se pare ca nu a fost una de success, americanul inca simtind dureri. El a fost pe masa de operatie la Centrul Oasis din San Diego, iar interventia a fost una de succes. Avand in vedere ca recuperarea este destul de complicata, la urmatoarele 2 grand prix-uri, americanul va fi inlocuit de Leon Camier. Englezul care il inlocuieste pe Hayden este campion britanic de Superbike in 2009, iar din 2010 participa regulat in Campionatul Mondial de Superbike, cea mai buna performanta fiind locul 3 pe care l-a obtinut de 6 ori in aceasta competitie.

Ce merita incercat:
Stefan Bradl (LCR Honda) sa termine in fata lui Andrea Iannone (Ducati Pramac) - cota 2,00. Desi atat Bradl cat si Iannone vor pilota pentru echipe diferite in sezonul viitor, ei vor trage tare in a 2-a jumatate a sezonului, mai ales ca putem considera ca este o batalie directa intre cei doi. Italianul este pe locul 8 la general cu 62 de puncte, in timp ce germanul il urmareste la doar 6 puncte distanta. Bradl porneste al 10-lea, iar Iannone al 7-lea, insa germanul porneste mai montat mai ales dupa cursa slaba pe care a avut-o pe Sachsenring.
Scott Redding (Go & Fun Honda Gresini) sa termine inaintea lui Cal Crutchlow (Ducati) - cota 2,10. In clasamentul general Crutchlow este situat pe pozitia a 14-a cu doar 28 de puncte, in ciuda faptului ca benificiaza de o motocicleta de uzina in timp ce Redding se regaseste pe pozitia a 12-a cu 33 de puncte. Redding va pleca de pe grila de pe pozitia a 11-a, in timp ce Crutchlow de a 12-a, insa cel mai probabil primul va castiga duelul deoarece pilotul Ducati nu a reusit timpi buni decat pe primul din cele 4 sectoare ale circuitului.

Comentarii