Rosberg si Hamilton se intorc din vacanta in F1

Vacanta in Formula 1 s-a incheiat! Dupa 4 saptamani de pauza, Marele Circ revine cu etapa din Belgia, disputata pe circuitul Spa-Francochamps. In clasamentul general, lider este Nico Rosberg (Mercedes AMG Petronas) cu 202 puncte, urmat la 11 puncte distanta de coechipierul sau britanic, Lewis Hamilton. Ultima treapta a podiumului este ocupata de castigatorul ultimei curse - Daniel Ricciardo (Red Bull Renault) cu 131 de puncte. Cursa va fi transmisa in direct de Dolce Sport 1 cu incepere de la ora 15:00.
Nico Rosberg a reusit sa obtina pole positionul in calfiicari si are a 2-a sansa la victorie, conform bookmakerilor (2,20). Probabil ca singurul duel pe care il va avea in cursa este cu Lewis Hamilton, care pleaca de pe cea de-a 2-a pozitie, insa este favoritul caselor de pariuri (1,90). (sursa: facebook.com)




In acest sezon, Force India Mercedes si-a depasit numarul de puncte obtinut sezonul trecut dupa 11 etape, avand cu 39 mai multe decat in anul precedent. Patronul echipei Vijay Mallya spune ca impactul se datoreaza celor 2 piloti din acest sezon: Nico Hulkenberg si Sergio Perez. "Sunt mandru de pilotii pe care ii avem la dispozitie in acest sezon. Avem 2 piloti de clasa si asta motiveaza si echipa tehnica sa traga din greu". Indianul explica si cum s-a ajuns la selectia celor 2 piloti. "Am decis ca vom avea 2 noi piloti pentu sezonul 2014 si ni l-am dorit pe Nico Hulkenberg inapoi, iar despre Checo Perez am sa va spun un singur lucru: a fost ales de McLaren. Sa uitam de rezultatele sale din sezonul trecut. Faptul ca a fost ales de McLaren pentru sezonul trecut inseamna ca au vazut ceva in el, iar McLaren este o echipa mare. Nico Hulkenberg s-a intors la echipa finantata de Vijay Mallya dupa ce a mai lucrat pentru ea in sezonul 2011 ca pilot de teste si pilot oficial in sezonul 2012. Anul trecut piloti erau Paul di Resta, trecut intre timp in DTM si Adrian Sutil, ajuns la Sauber Ferrari.

Toto Wolff spune despre Lewis Hamilton si Nico Rosberg ca amandoi sunt piloni ai performantei in acest sezon. "Duelul dintre cei doi pilotii ii fac pe amandoi sa atinga noi culmi intr-o maniera care nu este in detrimentul echipei. Poate sa fie deranj mare, asa cum vedem la alte echipe, insa pana in acest moment al sezonului batalia dintre cei 2 este benifica echipei. Avem o atmosfera pozitiva si 2 piloti care intrecandu-se asa cum se intrec ei, nu fac bine doar pentru brand, ci si pentru performanta in general". Dupa ce in Ungaria lui Hamilton i s-a ordonat sa il lasa pe Rosberg sa treaca, am putea trage concluzia ca pilotul numarul 1 al echipei este germanul. Cu toate acestea, directorul de motorsport al Mercedes Benz spune ca echipa este datoare publicului si nu vor mai exista astfel de ordine de echipa. "Cred ca suntem datori publicului sa ii lasam sa se intreaca, mai ales intr-un sezon in care masinile noastre se lupta pentru primul loc".

Pe scurt
Max Verstappen va fi pilotul echipei Toro Rosso in sezonul 2015. El il va inlocui pe francezul Jean-Eric Vergne, care va parasi echipa italiana dupa 3 ani in Marele Circ. Pustiul de 16 ani concureaza in acest an in campionatul european de Formula 3 cu echipa olandeaza Van Amersfoort Racing Volkswagen si se afla pe pozitia a 2-a la general, insa a impresionat prin cele 8 victorii obtinute in ciuda lipsei de experienta. Max este fiul lui Jos Verstappen, fost pilot de Formula 1 intre 1994 si 2003, singurele rezultate notabile ale acestuia fiind obtinute chiar in sezonul de debut: 2 podiumuri in Ungaria, respectiv Belgia.
Tanarul Max Verstappen va debuta in Formula 1 in sezonul 2015, cand va avea doar 17 ani. (www.thecheckeredflag.co.uk)

Pilotul german Andre Lotterer va fi pilotul Caterham Renault pentru Marele Premiu al Belgiei. El il va inlocui pe japonezul Kamui Kobayashi doar pentru aceasta cursa, urmare a deciziei noilor patroni ai echipei, care sunt in cautarea unui pilot cu experienta. Lotterer este triplu castigator al cursei de 24 de ore de la Le Mans, alaturi de echipa Audi Sport Team Joest (2011,2012 si 2014). Totodata, el a mai fost si campion in Formula Nippon in 2011 impreuna cu echipa Petronas Tachi Oiwa Motor Sport. Singura experienta legata de Formula 1 a germanului se rezuma la a fi pilot de teste pentru Jaguar in 2001 si 2002.
Andre Lotterer este al 2-lea in clasamentul general al Super Formulei Japoneze in acest an, reusind sa stranga 16.5 puncte. (www.racingblog.de)

Pilotul american Alexander Rossi a fost aproape de o aparitie in Marele Premiu al Belgiei din postura de pilot oficial al echipei Marussia, insa gruparea din Banbury s-a razgandit in ultimul moment. In saptamana premergatoare weekendului in care se desfasoara cursa de la Spa-Francochamps, s-a facut anuntul ca americanul il va inlocui pe Max Chilton, insa miscarea a picat. Americanul a participat totusi in prima sesiune de antrenamente, el "alergand" cu masina britanicului.

Marele Premiu al Australiei va ramane la Melbourne pentru inca 5 ani in calendarul Formulei 1, dupa ce s-a ajuns la un acord intre Bernie Ecclestone si administratorii circuitului pentru sezoanele 2016-2020. Intelegerea vine dupa o negociere care s-a desfasurat pe o perioada mai lunga de 12 luni.

Ce merita incercat:
Romain Grosjean sa termine cursa (1,57). Francezul a abandonat in ultimele 2 curse si va da totul pentru a incheia cursa, iar cu putin noroc si o strategie inspirata ar putea sa prinda chiar punctele, in ciuda faptului ca pleaca de pe locul 15..
Marcus Ericsson sa termine cursa (1,61). Desi suedezul pleaca de pe ultimul loc (22), el va incerca sa termine cursa si sa se dueleze de la egal la egal cu Andre Lotterer, celalalt pilot Caterham pentru aceasta cursa. 
Avand in vedere ca vreamea in timpul cursei va fi senina si sansele de ploaie sunt reduse, este posibil ca 17 sau 18 piloti sa termine cursa. Cota pentru acest pariu este 2,87.

Comentarii

  1. Grosjean a abandonat - Pierdut, Ericsson a terminat pe ultimul loc, 17 - Castigator, 17 sau 18 piloti sa termine cursa - Castigator.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu