Bastia - Marseille, se impune Bielsa in fata lui Makelele?

Sambata de la ora 22:00 se disputa cel mai important meci al primei etape in Ligue 1 din nou sezon. Pe stadionul Armand Cesari se vor duela Bastia si Marseille. Ultima partida dintre cele 2 echipe s-a incheiat cu scorul de 3-0, golurile fiind reusite de Dimitri Payet (dubla) si Andre Pierre Gignac, insa ultimul meci direct jucat in Corsica s-a inregistrat un rezultat alb.

Belgianul Michy Batshuayi este noul atacant al celor de Olympique de Marseille, iar unii il considera chiar mai valoros decat Romelu Lukaku. Va continua el forma de la Standard Liege din sezonul trecut, cand a marcat 21 de goluri? Ramane de vazut. (sursa imagine:africatopsports.com)

Ambele echipe au schimbat managerii. Daca la Bastia va debuta in calitate de manager Claude Makelele (legenda lui Real Madrid si Chelsea), pe banca celor de la Marseille va fi Marcelo Bielsa, care are un adevarat CV in spate (nationala Argentinei si a statului Chile, Espanyol Barcelona si Atheltic Bilbao). In ceea ce priveste componenta echipelor, Bastia a suferit numeroase schimbari, aducand si plecand multi jucatori. Cele mai sonore nume aduse de gruparea din Corsica sunt: Brandao, atacantul brazilian care a trecut si pe la adversara din acest meci si Guillaume Gillet, mijlocasul celor de la Anderlecht. Si Marseille a suferit schimbari in ceea ce priveste compenenta echipei. Au venit Michy Batshuayi (de la Standard Liege) si Romain Alessandrini (de la Rennes) si au plecat: Mathieu Valbuena (la Dynamo Moscova), Souleymane Diawara (la Nice) respectiv Jordan Ayew (la Lorient).
 
 
Marcelo Bielsa (poreclit El Loco) a sustinut prima conferinta de presa de la sosirea pe banca fenicienilor intr-o maniera caracteristica."Nu raspund mereu asa cum se asteapta lumea. Nu pot sa pronostichez nimic in ceea ce priveste campionatul, deoarece unul dintre motivele pentru care iubesc fotbalul este ca orice se poate intampla. Nu sunt un revolutionar, nu pot sa promit ca vom indeplini obiectivele". Pentru antrenor, singurul obiectiv este acela de a castiga urmatorul meci.  Argentinianul a povestit ca nu el a luat decizii in ceea ce priveste jucatorii care au venit si au plecat. "Eu nu am cheile in ceea ce priveste transferurile, eu nu ma ocup nici de plecari, nici de sosiri, am treaba doar cu cei care vor juca. In ceea ce priveste sectorul tehnic nu am nicio influenta". Pentru ca vorbeste putin atat cu presa, cat si cu echipa, comunicand mai mult cu jucatorii prin secunzi, el a argumentat astfel: "Un lider vorbeste putin. O persoana care vorbeste putin este intotdeauna mai ascultata si mai consultata".
 
Statistici
- Bastia este neinvinsa in ultimele 5 partide pe teren propriu (2 victorii si 3 infrangeri).
- Marseille a castigat 8 din ultimele 10 intalniri cu Bastia (1 egal si 1 infrangere).
- Marseille nu a fost infranta in ultimele 8 partide de campionat (4 victorii si 4 egaluri).
- Marseille a primit gol in fiecare din ultimele 14 meciuri in deplasare.
- Andre Pierre Gignac a fost implicat in 4 din ultimele 5 goluri ale fenicienilor (3 goluri si o pasa decisiva).
- Romain Alessandrini a inscris 3 goluri in ultimele 4 partide in care a jucat impotriva formatiei din Corsica, fiind advesarul sau favorit.
 
Vor lipsi: Alaixys Romao (suspendat) si Mario Lemina (accidentat la glezna)
 
Partida va fi condusa de Lionel Jaffredo, care va fi ajutat la tuse de Pierre Chevreux si Tugdual Philippe. Ambele echipe au castigat ultimul meci condus la centru de Jafferdo. Bastia a invins-o pe rivala Ajaccio cu 2-1, iar Marseille pe Lyon cu 4-2.

Ce merita incercat:
Marseille cu handicap asiatic 0 (1,425). Gruparea din sudul Frantei este favorita chiar daca joaca in deplasare, dar pentru mai multa singuranta alegem handicapul asiatic 0. Pariul este castigator daca Andre Ayew si ceilalti fenicieni castiga, iar in cazul unui egal, miza este returnata.
Peste 1,5 goluri marcate de Marseille (2,20). Avand in vedere ca in amicale Thauvin si Batshuayi au fost in forma, cat si datorita faptului ca stilul lui Bielsa este unul ofensiv, golurile din partea fenicienilor vor "curge" in poarta insularilor.

Comentarii

  1. Scor final 3-3, la prima recomandare se returneaza miza, cea de-a 2-a este castigatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste 1,5 goluri marcate de Marseille la cota 2,20 a iesit repede. In minutul 17 era deja scorul 1-2. Marseille a marcat repede: in minutul 12 prin Gignac si in minutul 17 prin autogolul lui Romaric.
      Bravo!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu