Premier League - Stiati ca?



Știați că, de când s-a înființat Premier League în 22 februarie 1992 și se joacă în noul format, Manchester United a câștigat 13 titluri de campioană? Arsenal are 3 titluri, Chelsea 2 titluri de campioană, Manchester City 2 titluri și Blackburn are 1 titlu.
Cele mai multe goluri le-a marcat Alan Shearer cu 260 de reușite, pe locul 2 se află Andrew Cole cu 188 de goluri, iar pe locul 3 se află Rooney cu 175.
Cele mai multe pase de gol le-a dat Ryan Giggs cu 131 de reușite, pe 2 se află Steven Gerrard cu 99 de asemenea pase, iar pe locul 3 se află Lampard cu 95.
Richard Dunne a înscris cele mai multe auto-goluri dintre toți jucătorii din Premier League. A reușit contra-performantă de a marca în propria poartă 10 goluri.

În topul jucătorilor cu cele mai multe apariții în cel mai tare campionat din lume se află Ryan Giggs cu 632, pe locul 2 se află Frank Lampard cu 578 și pe locul 3 este situat David James cu 572.
La cartonașe primite sunt 3 jucători care au rupt picioarele adversarilor la vremea lor. Toți 3 au câte 8 cartonașe roșii adunate, iar numele lor sunt: Patrick Viera, Richard Dunne și Duncan Ferguson.
La cartonașe galbene niciun jucător nu a depășit 100. Sunt 3 jucători care au primit de-a lungul carierei 99 de cartonașe galbene: Paul Scholes, Kevin Davies și Lee Bowyer.
Știați că cel mai mare stadion este Old Trafford cu 75,731 de locuri, pe locul 2 se află Emirates cu 60,362 de locuri, iar pe locul 3 este St. James Park cu 52,405 locuri.

Golul marcat de la cea mai mare distanta a fost realizat de portarul Tim Howard(Everton) de la 93 de metri.


Pe locul 2 se află Maynor Figueroa care a marcat din lovitură liberă din propriul teren, iar pe locul 3 se află Rooney care a marcat de la o distanță de 45 de metri.
Știați că cel mai rapid gol a fost marcat de fundașul Ledley King în 9,7 secunde în partida Tottenham - Bradford City în anul 2000?

Știați că jucătorul cel mai scump vândut din Premier League este Bale pentru care Real Madrid a plătit 86 de milioane de lire sterline? Iar jucătorul care a venit în Premier League și pentru care s-a plătit cel mai mult este Di Maria, pentru care Manchester United a pus banii jos - 59,7 milioane de lire sterline.

Asenal este echipa care a fost neînvinsă în 49 de meciuri la rând.
Cel mai mare scor s-a înregistrat în partida dintre Manchester United și Ipswich. Scorul final a fost 9-0 pentru Manchester United.
Chelsea este echipa care a marcat cele mai multe goluri într-un sezon: 103. Echipa care a marcat cel mai puțin într-un sezon este Derby cu doar 20 de reușite.
Știați că Arsenal deține recordul pentru numărul de victorii consecutive? Are 14 victorii la rând.






Comentarii