Sambata derby-urilor

Sambata aceasta ofera 3 partide care au spectacolul asigurat. In Anglia, avem Merseyside Derby intre Liverpool si Everton, respectiv Derby-ul nordului Londrei intre Arsenal si Tottenham, in timp ce in Germania avem derby-ul bazinului Ruhr intre Schalke 04 si Borussia Dortmund.

Mario Balotelli a inscris primul gol in tricoul cormoranilor in partida de Champions League cu Ludogorets Razgrad, insa in Premier League nu a reusit inca. Da el lovitura in Merseyside Derby? (sursa:theguardian.com)


Liverpool - Everton (live pe Dolce Sport 2 de la 14:45)
Primul meci al etapei cu numarul 6 incepe pe Anfield, unde vor fi fata in fata Liverpool si Everton. In sezonul trecut, Liverpool a reusit sa obtina 4 puncte din confruntarile spectaculoase cu rivala din oras, dupa 3-3 pe Goodison Park si 4-0 acasa. De notat ca ambele echipe joaca in acest sezon in cupele europene: gazdele in Champions League, iar oaspetii in Europa League, ambele castigand in primul meci din grupe. La mijlocul saptamanii, cele 2 grupari din orasul Beatlesilor au jucat in Cupa Ligii Angliei, insa doar Liverpool a trecut mai departe dupa o partida care s-a terminat la penalty-uri cu
Middlesbrough (Everton fiind eliminata de Swansea).
Liverpool ar putea fi si ea sanctionata pentru incalcarea regulilor fair-play-ului financiar. UEFA permite deficituri econonimice la cel mult 35,4 milioane de lire, iar bilanturile contabile ale cormoranilor arata ca in sezonul 2011-2012 sunt pe minus cu 40,5 milioane de lire, in timp ce in sezonul 2012-2013 au pierderi de 49,5 milioane de lire. Sanctiunile in cazurile Manchester City si PSG au fost: plata a 50 de milioane de lire si impunerea unui numar mai mic de jucatori in Champions League (21 in loc de 25). Alte 6 echipe se afla in aceeasi situatie: Besiktas Istanbul, AS Roma, Sporting Lisabona, FC Krasnodar, Inter Milan si AS Monaco.
 
Statistici
Liverpool a pierdut doar o singura data din ultimele 15 derby-uri Merseyside.
Raheem Sterling a fost implicat in 9 goluri in ultimele 10 aparitii pentru cormorani (6 goluri si 3 pase decisive).
Mario Balotelli a marcat un singur gol in ultimele 19 prezente in Premier League, desi a sutat de 37 de ori, spre deosebire de Luis Suarez care a inscris de nu mai putin de 12 ori in ultimele 19 aparitii in prima liga engleza.
Defensiva este punctul slab al celor de la Liverpool, ei reusind doar intr-o singura partida din ultimele 11 in campionat sa nu primeasca gol.
Everton a inscris doar de 5 ori in ultimele 12 partide pe Anfield.
Caramelele nu au reusit sa invinga pe Anfield din 1999, in aceasta perioada pierzand de 7 ori si remizand tot de atatea ori.
In meciurile celor de la Everton din acest sezon s-au marcat cele mai multe goluri: 24 in 5 etape de campionat.
Ofensiva este punctul forte al oaspetilor, ei inscriind cate 2 goluri in fiecare din ultimele 7 partide in campionat.

XI-le probabil al celor 2 echipe:
Liverpool (4-3-1-2): Mignolet - Moreno, Lovren, Skrtel, Manquillo - Lallana, Gerrard, Henderson - Sterling - Balotelli, Sturridge
Everton (4-2-3-1): Howard - Baines, Jagielka, Distin, Coleman - Barry, McCarthy - McGeady, Naismith, Mirallas - Lukaku
 
Indisponibili
Liverpool: Can, Flanagan, Johnson (accidentati), Coutinho, Sturridge (incerti);
Everton: Barkley (accidentat), Coleman, Pienaar (incerti).

Sugestii pentru pariuri
Niciun gol marcat inainte de minutul 25:00 (1,83)
1 final (1,90)
 
La centru va fi Martin Atkinson, care va fi ajutat la tuse de Michael Mullarkey si Stephen Child.

Emmanuel Adebayor este cel mai bun marcator in North London Derby. Isi pune el amprenta si in acesta partida? (sursa poza: mirror.co.uk)

Arsenal - Tottenham (live pe Eurosport Romania de la ora 19:30)
Tunarii ocupa pozitia a 4-a in clasament, in timp ce oaspetii sunt abia pe locul al 9-lea, la doua puncte diferenta de gazde. Echipa condusa de Arsene Wenger a reusit sa obtina 6 puncte din meciurile directe din sezonul trecut, invingand atat in tur, cat si in retur cu acelasi scor: 1-0. Ambele echipe au jucat in Cupa Ligii la mijlocul saptamanii, tunarii pierzand surprinzator pe teren propriu in fata celor de la Southampton. De partea cealalta, Tottenham a trecut mai departe dupa ce a reusit sa invinga acasa pe Nottingham Forest cu scorul de 3-1.

In timpul acestei saptamani, Cesc Fabregas a povestit cum a ajuns el la Chelsea. Noul antrenor al catalanilor, Luis Enrique i-a sugerat sa isi caute un alt club, iar tunarii care aveau prima optiune sa il rascumpere de la Arsenal, au refuzat deoarece il au in lot pe Mesut Ozil. Dupa acest inceput de sezon, Arsenal poate sa regrete mutarea nerealizata in vara, deoarece spaniolul care a evoluat intre 2003 si 2011 a reusit sa impresioneze fanii lui Chelsea prin forma pe care o traverseaza.
Fundasul Jan Verthonghen spune ca nu planuieste sa semneze un nou contract cu Tottenham. Belgianului, care este "legat" inca 4 ani de clubul londonez, i s-a propus un nou contract pe 5 ani in aceasta vara, insa a refuzat oferta, nemotivand decizia pe care a luat-o.
Firma de investitii americana Cain Hoy a anuntat ca a renuntat a mai face o oferta pentru achizitionarea clubului londonez Tottenham Hotspur. Valoarea estimata a clubului, in opinia patronului Joe Lewis, este de 1,6 miliarde de dolari. Spurs cauta investitori care sa o sprijine finanicar in construirea noului stadion.

Statistici
Arsenal a castigat 4 din ultimele 5 confruntari cu Tottenham.
In ultimele 15 partide impotriva lui Hotspur, Arsenal a inscris de fiecare data cand a jucat pe teren propriu.
Arsenal a obtinut 25 de puncte din derby-urile cu echipele londoneze in ultimul sezon (8 victorii, un egal si o infragere). In actuala campanie, echipa lui Wenger a invins-o in prima etapa pe Crystal Palace.
Arsenal si Tottenham au printre cei mai tehnici jucatori din Premier League, tunarii fiind pe primul loc in topul celor mai multe driblinguri (cu 154), in timp ce oaspetii sunt pe locul 3 (cu 125).
Emmanuel Adebayor este jucatorul cu cele mai multe goluri in derbyul nordului Londrei - 10 reusite (8 pentru Arsenal si 2 pentru Spurs).
In mod traditional, Tottenham are o deplasare grea la Arsenal, obtinand o singura victorie in ultimele 21 de deplasari pe terenul rivalei londoneze.
6 din cele 7 puncte ale lui Tottenham in acest campionat au venit din derby-urile Londrei.
7 puncte dupa 5 etape este cel mai slab inceput de sezon pentru Spurs, fiind insa departe de sezonul 2008-2009, cand dupa acelasi numar de etape, aveau decat 2 puncte. Echipa era condusa atunci de Juande Ramos.

XI-le probabil al celor 2 formatii:
Arsenal (4-2-3-1): Szczesny - Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Chambers - Arteta, Ramsey - Cazorla, Ozil, Oxlade-Chamberlain - Welbeck
Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Rose, Chiriches, Kaboul, Dier - Dembele, Capoue - Chadli, Eriksen, Lamela - Adebayor

Indisponibili:
Arsenal: Giroud, Debuchy, Sanogo, Gnabry, Montreal si Walcott (toti accidentati);
Tottenham: Walker (accidentat).

Partida va fi condusa la centru de Michael Oliver si va fi asistat de Stuart Burt si John Brooks.

Sugestii pentru pariuri
Niciun gol dupa minutul 74:59 (1,83)
Tottenham sa marcheze in a 2-a repriza (2,00)
 

Pierre-Emerick Aubameyang si Adrian Ramos sunt golgheterii trupei conduse de Jurgen Klopp in acest start de Bundesliga, fiecare cu cate 2 reusite. (sursa poza:dailymail.co.uk)

Schalke 04 - Borussia Dortmund (live pe Eurosport 2 de la ora 16:30)
Vicecampioana din sezonul trecut este abia pe locul al 8-lea cu 7 puncte dupa 5 etape, in timp ce gazdele sunt pe pozitia a 13-a cu 5 puncte stranse. Schalke 04 nu a obtinut decat un singur punct in sezonul trecut atunci cand a intalnit-o pe marea sa rivala (1-3 pe Veltins Arena si 0-0 pe Signal Iduna Park).
Motivul pentru care gazdele au un start atat de slab este infirmeria plina, jucatori ca Howedes, Farfan, Draxler sau Goretzka in retur fiind esentiali pentru perfomantele din sezonul trecut. Si la oaspeti sunt multi accidentati, insa lotul este mai puternic. Cel mai sonor nume indisponibil pentru echipa din Dortmund este Marco Reus.

Statistici
Schalke 04 a pierdut 3 din ultimele 4 partide directe de pe Veltins Arena.
Gazdele au fost invinse o singura data in ultimele 14 jocuri disputate pe teren propriu (in fata Borussiei Moenchengladbach).
Schalke a reusit prima victorie in actuala stagiune de Bundesliga abia in ultima etapa (a 5-a).
Kevin Prince-Boateng a fost jucatorul Borussiei Dortmund in returul sezonului 2008-2008, cand a fost imprumutat de clubul sau de atunci, Tottenham Hotspur. Ghanezul nu a reusit sa marcheze, dar a dat o pasa decisiva in 10 aparitii pentru galben-negrii.
Adrian Ramos a pierdut toate cele 6 partide impotriva Borussiei Dortmund in campionat. El a fost jucatorul Herthei Berlin pana in aceasta vara. De partea cealalta, Shinji Kagawa a castigat toate cele 3 partide pe care le-a disputat impotriva minerilor de la Schalke 04.
Deplasarea de la Gelsenkirchen este cea de-a 600-a in Bundesliga pentru echipa din Dortmund.
Luand in considerare si ultimele etape din sezonul trecut, Borussia Dortmund a primit cate 2 goluri in 7 din ultimele 9 partide din campionatul german.
 
XI-le probabil al celor 2 echipe:
Schalke 04 (4-2-3-1): Fahrmann - Aogo, Neustadter, Ayhan, Uchida - Boateng, Hoger - Choupo-Moting, Meyer, Sam - Huntelaar
Borussia Dortmund (4-2-3-1): Weidenfeller - Schmelzer, Hummels, Subotic, Piszczek - Jojic, Bender - Grosskreutz, Kagawa, Aubameyang - Ramos
 
Indisponibili: 
Schalke 04: Kolasinac, Santana, Giefer, Goretzka, Howedes, Farfan (accidentati) si Draxler (suspendat)
Borussia Dortmund: Sahin, Reus, Gundogan, Mkhitaryan, Kirch (accidentati), iar Blaszczykowski nu este 100% apt fizic dupa accidentare.
 
Partida va fi fluierata de Peter Gagelmannm si va fi ajutat la margini de catre Sven Jablonski si Thomas Gorniak.
 
Sugestii pentru pariuri
1X la pauza (1,50)
Dortmund inscrie mai multe goluri in a 2-a repriza (2,30)

Comentarii

  1. Liverpool - Everton 1-1
    Primul pariu este castigator prima reusita a partidei venind in minutul 65, insa egalarea a venit in minutul 92...si a distrus al doilea pariu.

    Arsenal - Tottenham 1-1
    Ambele pariuri castigatoare. Ambele goluri au fost inscrise in cea de-a doua repriza, si niciunul dupa minutul 75.

    Schalke 04 - Borussia Dortmund 2-1
    1X pauza a fost castigator, insa mai multe goluri in a doua repriza pentru Dortmund este pierdut, trupa lui Klopp inscriind singurul gol in prima partea a meciului.

    Per total, 4 din 6 castigatoare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu