Contractul lui Neymar la Barcelona

Cotidianul spaniol Marca a pus mana pe datele contractului lui Neymar Jr, iar un simplu calcul conduce la o situatie financiara incredibila pentru brazilian. Acesta a reusit decat 15 goluri in toate competitiile in sezonul trecut, insa trebuie tinut cont de faptul ca el a fost accidentat in 2 randuri (cate o luna) in plin sezon, ratand astfel destul de multe partide pentru catalani.

Cel mai bun meci al lui Neymar in sezonul 2013/2014 a fost in Champions League pe Camp Nou, in fata scotienilor de la Celtic Glasgow, cand a reusit un hat-trick. Meciul s-a incheiat cu victoria catalanilor, scor 6-1. (sursa poza: dailymail.co.uk)




La prima vedere, observam ca cea mai mare suma din contractul ce are o durata de 5 ani, brazilianul o incaseaza in primul an. Diferenta fata de urmatorii 4 ani este suma de 10 milioane de euro pe care a incasat-o in momentul semnarii cu clubul blaugrana. Salariul de baza al senzatiei braziliene este de 6 milioane de euro anual, insa exista si bonusuri. El va incasa inca 1,25 milioane de euro daca va evolua in 60% din partidele unui sezon si de asemenea aceeasi suma daca va evolua in Champions League. Ca si cum bonusurile nu erau suficiente, isi fac aparitia si primele: castigare campionatului ii aduc brazilianului 750.000 de euro in fiecare sezon, in timp ce castigare Ligii Campionilor ii aduce cate un milion in fiecare sezon. 

Pagina din contractul lui Neymar Jr. (sursa poza: marca.com)


Clauza de reziliere a contractului este si ea impresionanta: 190 de milioane de euro. Nici agentul sau nu este tocmai "sarac", castigand 5% din drepturile salariale ale jucatorului.
Drepturile de imagine sunt si ele de luat in seama. In ceea ce priveste campaniile publicitare ce implica clubul catalan, jucatorul si clubul fac 50%-50%, insa atunci cand Neymar Jr. face reclame ce nu au legatura cu fotbalul (de exemplu: Police, Wolkswagen etc.) el obtine 80% din valoare contractului, 20% fiind partea clubului. Si premile individuale sunt recompensate financiar de club. Fiecare Balon de Aur obtinut de brazilian ii mai aduce un bonus de 500.000 de euro.

Avand in vedere aceste clauze contractuale, nu este nicio surpiza ca brazilianul a ajuns la Barcelona si nu la alta grupare. Pentru ca in sezonul trecut, nu a impresionat prin numarul de goluri marcat, acest inceput de sezon i-a suras acestuia, inscriind 10 goluri in toate competitiile, iar fanii asteapta de la el performanta in fiecare meci.

Comentarii