Derby Sunday

Daca in weekendul trecut cele mai tari meciuri ale saptamanii s-au jucat sambata, in acest sfarsit de saptamana duminica se desfasoara cele mai importante confruntari. Este vorba despre derby-ul londonez intre Chelsea si Arsenal in Premier League si batalia dintre primele doua locuri in Serie A: Juventus Torino - AS Roma.

Danny Welbeck a inscris un hat-trick in partida din Champions League impotriva celor de la Galatasaray. Reuseste el sa marcheze si cu Chelsea? (sursa poza: dailymail.com)


Chelsea - Arsenal

Gazdele au zburdat pana acum in campionat, singurul hop fiind deplasarea de la Manchester City, unde putem spune ca au pierdut 2 puncte printre urechile acului, fiind egalati in ultimele minute ale partidei. Albastrii au 16 puncte in 6 etape de Premiere League, in timp ce Arsenal a strans decat 10 puncte in aceeasi perioada. Atat Chelsea cat si Arsenal sunt neinvinse in campionat, diferenta fiind facuta la capitolul egaluri, la care tunarii au contabilizat nu mai putin de 4.

Statistici
Didier Drogba a inscris 15 goluri in 15 aparitii pentru albastri in partidele impotriva tunarilor.
Arsenal a pierdut doar o singura data in ultimele 14 partide in Premier League, incepand cu luna martie cand a fost infranta de Chelsea. 
Cand cele 2 echipe s-au intalnit ultima data, a fost meciul cu numarul 1000 pentru Arsene Wenger la carma tunarilor. Partida s-a incheiat cu 6-0 pentru Chelsea, fiind cea mai grea infrangere a managerului francez din cariera sa la Arsenal.
Jose Mourinho nu a pierdut niciodata impotriva lui Arsene Wenger (6 victorii si 5 egaluri).
De la aparitia Premier League, Arsenal este oaspetele care a castigat de cele mai multe ori pe Stamford Bridge.
Ultimele 5 victorii ale tunarilor purtate pe stadionul lui Chelsea au fost obtinute dupa ce gazdele au condus.
Arsenal nu a castigat niciuna din ultimele 14 confruntari in Premier League impotriva lui Chelsea, Manchester United si Manchester City.
Cesc Fabregas este liderul paselor decisive in actualul sezon cu 6 pana in prezent, iar in cariera sa are 76 in Premier League, fiind pe locul al 7-lea in clasamentul all-time in Premier League.
Arsenal a primit 199 de goluri in derby-urile londoneze in timp ce trupa lui Mourinho a primit 198.

Chelsea XI (4-2-3-1): Courtois - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic - Fabregas, Matic - Hazard, Oscar, Willian - Costa
Arsenal XI (4-1-4-1): Szczeny - Gibbs, Koscielny, Mertascker, Chambers - Flamini - Sanchez, Wilshere, Ozil, Oxlade-Chamberlain - Welbeck 

Indisponibili
Chelsea: Ramires si Drogba sunt accidentati.
Arsenal: Giroud, Debuchy, Sanogo, Gnabry, Arteta, Monreal, Walcott si Ramsey sunt accidentati.

Sugestii pentru pariuri
Peste 1,5 cartonase galbene Chelsea (1,66)
Niciun gol inainte de minutul 27:00 (1,83)


Carlos Tevez a marcat deja de 4 ori in primele 5 etape din Seria A. Inscrie si impotriva giallorossilor? (sursa poza: soccer-blogger.com)

Juventus - AS Roma

Atat Juventus cat si Roma au maximum de puncte dupa cele 5 etape desfasurate in Seria A in actuala stagiune. In sezonul trecut, juventinii au castigat 6 puncte cu romanii, dupa ce au castigat 3-0 pe teren propriu si 1-0 pe Stadio Olimpico. Ambele echipe au jucat in deplasare in acest mijloc de saptamana in Champions League. Juventus a pierdut la Madrid impotriva lui Atletico cu 1-0, in timp ce lupii au obtinut un egal la Manchester City, 1-1 pe Etihad Stadium. Juventus nu a primit gol in acest inceput de sezon si se poate lauda cu o defensiva sigura. De partea cealalta, Roma are ca punct forte contraatacul.

Statistici
Cele 2 echipe s-au intalnit de 160 de ori in Serie A, raportul victoriilor fiind favorabil bianconerilor: 76 la 37.
Juventus a castigat 5 din ultimele 7 intalniri impotriva Romei.
Batrana Doamna a castigat 51 din cele 80 de partide jucate acasa impotriva giallorossilor, lupii castigand decat in 8 randuri.
Ultimele 3 partide directe jucate la Torino au fost castigate de Juventus.
Romanii sunt victima favorita a celor de la Juventus in Seria A, ei primind nu mai putin de 252 de goluri.
Juventus a castigat ultimele 12 partide de campionat, si 19 din ultimele 20 meciuri in Seria A.
Gazdele nu au primit gol in ultimele 8 jocuri in campionat.
Este doar a 3-a oara in istoria campionatului italian cand dupa 5 etape, 2 echipe au maximum de puncte.
Inaintea lui Juventus care nu a primit gol in primele 5 etape, ultima echipe care reusise aceasta performanta a fost Parma in sezonul 1998/1999, cand intre buturi se afla Gianluigi Buffon.
Arturo Vidal a marcat de 4 ori in Seria A impotriva romanilor, fiind victima sa favorita.
Francesco Totti a marcat de 8 ori impotriva bianconerilor in Seria A, insa in ultimele 6 intalniri nu i-a reusit decat o singura data.

Juventus XI (3-5-2): Buffon - Chiellini, Bonucci, Ogbonna - Asamoah, Vidal, Marchisio, Pogba, Lichtsteiner - Tevez, Llorente
AS Roma XI (4-3-3): Skorupski - Cole, Manolas, Yanga-Mbiwa, Maicon - Pjanic, Keita, Nainngolan - Gervinho, Totti, Florenzi

Indisponibili
Juventus: Barzagli, Marrone, Romulo sunt accidentati, iar Pirlo, Morata, Caceres sunt incerti.
AS Roma: Castan, Balzaretti, Astori, De Rossi, Strootman sunt accidentati, in timp ce De Sanctis este incert.

Sugestii pentru pariuri
Ambele echipe sa marcheze (1,83 la william hill)
Peste 1 gol asiatic in prima repriza (2,025)

Comentarii

  1. Chelsea - Arsenal
    Pariul niciun gol marcat inainte de minutul 27:00 nu a fost castigator, primul gol venind din penalty-ul lui Hazard la 26:55. Insa, pariul minim 2 cartonase galbene pentru Chelsea a fost castigator, cand Ivanovic a incasat cartonas dupa ce anterior si Cahill obtinuse unul in minutul 20.

    Juventus - AS Roma
    Pariul "ambele echipe marcheaza" a fost castigator inca din minutul 32, cand Totti a transformat al 2-lea penalty al meciului. Prima repriza s-a incheiat cu scorul de 2-2, in consecinta si pariul peste 1 gol asiatic in prima repriza a fost castigator.

    Per total, 3 din 4 sugestii au fost castigatoare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu