Manchester City - Tottenham Hotspur, derby-ul etapei a 8-a in Premier League

Sambata de la ora 14:45 (in direct pe ) se va desfasura cel mai important meci al etapei a 8-a in Premier League. Pe Etihad Stadium se vor intalnii cetatenii de la Manchester City si londonezii de la Tottenham Hotspur. Campionii en-titre ai Angliei au inceput destul de ezitant campionatul, avand pana in acest moment 4 victorii, 2 egaluri si o infrangere, insa luand in considerare adversarii (3-1 acasa cu Liverpool, 2-2 la Arsenal si 1-1 acasa cu Chelsea), putem spune ca meciurile mai grele din tur au trecut deja. De partea cealalta, oaspetii au obtinut pana in acest moment 3 victorii, 2 egaluri si 2 infrangeri. Ciudat este faptul ca cele 2 infrangeri au venit pe White Hart Lane in fata celor de la Liverpool (0-3) si West Bromwich Albion (0-1). Gazdele sunt la 5 puncte de liderul Chelsea, in timp ce oaspetii au pierdut deja 8 puncte fata de rivalii londonezi.

Jesus Navas a marcat de 2 ori impotriva lui Spurs in sezonul trecut. Mai isi trece el numele inca o data pe lista marcatorilor? (sursa poza: sports.nationalpost.com)

In sezonul trecut Manchester City a sters pe jos cu Tottenham. In tur, pe teren propriu, cetatenii au invins cu scorul de 6-0 (goluri: Navas de doua ori, Aguero de doua ori, Negredo si autogolul lui Sandro). In retur, la Londra, nu a fost o diferenta prea mare de scenariu, oaspetii castigand cu scorul de 5-1 (Capoue/Aguero,Toure, Dzeko, Jovetic si Kompany). 
Mauricio Pochettino, antrenorul oaspetilor, crede ca echipa sa a trecut peste esecurile usturatoare din sezonul trecut in partidele cu actuala campioana. "Nu este important sa ne aducem aminte de trecut. Este esential sa privim in viitor. Nu am nicio grija ca s-ar putea repeta rezultatele din campania trecuta". Desi Adebayor si Bentaleb vor reveni in Anglia abia vineri dupa meciurile internationale la care au participat, ei vor face parte din lotul echipei londoneze. In ceea ce il priveste pe Yaya Toure (intors si el de la nationala Coastei de Fildes), antrenorul Manuel Pellegrini se va decide in ziua meciului, daca mijlocasul va evolua ca titular.

Statistici
Manchester City au castigat 6 din ultimele 7 partide cu Tottenham Hotspur.
Meciurile dintre Manchester City si Tottenham au produs 30 de goluri (o medie de 5 goluri pe joc), 22 de goluri fiind inscrise de cetateni.
Edin Dzeko este o gura de foc pentru oaspeti. El a inscris 6 goluri in 6 jocuri impotriva echipei londoneze. De asemenea, Sergio Aguero a reusit si el sa marcheze 5 goluri in 5 partide impotriva trupei conduse de Mauricio Pochettino.
In acest moment, Manchester City are 2 meciuri pe teren propriu fara victorie, ultima data cand nu a reusit sa castige in 3 partide consecutive acasa a fost in noiembrie 2010.
Spurs a castigat 20 de partide impotriva cetatenilor in Premier League, doar impotriva celor de la Everton obtinand acelasi numar de victorii.
Oaspetii au castigat decat 3 partide in ultimele 11 deplasari in campionat.
In ultima deplasare pe Etihad, Tottenham a pierdut cu scorul de 6-0 (egaland cele mai mari infranger in epoca Premier League: 6-0 la Sheffield United in sezonul '92/'93 si 7-1 la Newcastle in sezonul '96/'97).
Forma lui Christian Eriksen in deplasare este diferita de cea de pe White Hart Lane. Danezul a participat doar la 5 goluri in cele 13 prezente din deplasarile din Premier League, fata de 12 goluri in 19 aparitii pe teren propriu. 
Primul XI al celor 2 echipe
Manchester City (4-4-2): Hart - Clichy, Kompany, Mangala, Zabaleta - Silva, Fernando, Toure, Milner - Aguero, Dzeko
Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Rose, Chiriches, Kaboul, Dier - Mason, Capoue - Chaldli, Eriksen, Lamela - Adebayor
Indisponibili
Manchester City: Nasri(accidentat), iar Fernandinho si Mangala (incerti);
Tottenham: Walker, Naughton (accidentati), in timp ce Chadli si Lloris sunt incerti.

Arbitru va fi Jonathan Moss si va fi asistat la tuse de Simon Long si Simon Bennett.

Sugestii pariuri
Peste 1,5 galbene incasate de Manchester City (1,80). Trupa condusa de Pellegrini este de obicei una care incaseaza destule cartonase, iar intr-un meci care are o asemenea tensiune, nu vor fi evitate intrarile dure.
Gol inainte de minutul 26:00 (1,83). Ca de fiecare data cand se intalnesc cele 2 echipe, asteptam goluri multe, si probabil ca primul gol va veni destul de repede in meci.

Comentarii

  1. Manchester City a primit un singur cartonas galben (Jesus Navas in cea de-a 2-a repriza), pariul fiind pierdut, insa pana in minutul 26:00 scorul era deja 2-1, al 2-a sugestie fiind corecta. Meciul a fost unul nebun in care Sergio Aguero a marcat 4 goluri (doua din penalty) si a mai ratat unul, Arbitrul a fost al 2-lea om al partidei acordand in total 4 penalty-uri si un cartonas rosu. De asemenea, Roberto Soldado a ratat si el un penalty la scorul de 2-1 pentru gazde, care ar fi putut conduce la un alt deznodamant al meciului.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu