MotoGP Malaezia - iese Marquez din criza de forma?

In octombrie, calendarul MotoGP pe 2014 a programat 3 curse consecutive (Japonia, Australia si Malaezia). In acest weekend, se desfasoara ultima cursa in aceasta luna, pe circuitul de la Sepang. In ultimele 2 sezoane, intrecerea din Malaezia a fost castigata de Dani Pedrosa (Repsol Honda). Aceasta statistica poate sa il readuca speranta spaniolului de la Honda ca poate sa prinda in extremis pozitia a 2-a in clasamentul general, insa acest scenariu este foarte greu de realizat, avand in vedere ca distanta pana la Valentino Rossi este de 25 de puncte.
Ultimul Grand Prix a adus primul podium integral Yamaha in acest sezon: Rossi-Lorenzo-Smith. Daca primii 2 nu reprezinta surprize, ultimul este intr-adevar o aparitie neasteptata. Britanicul de la Yamaha Tech 3 Monster a realizat primul sau podium din cariera la categoria MotoGP. De asemenea, aceeasi cursa a marcat o alta premiera in acest sezon: ambii piloti Repsol Honda au abandonat. Daca Pedrosa a abandonat dupa ce a fost lovit de Iannone, in timp ce Marquez a pus motocicleta jos din pozitia de lider, cu un avantaj de 4 secunde fata de Rossi, cand mai erau 10 tururi pana la finalul cursei.
Valentino Rossi va pleca de pe locul al 6-lea de pe grila, insa spera la o pozitie cat mai buna la finalul cursei pentru a-si apara locul 2 din clasamentul general. (sursa poza:foxsports.com)


Valentino Rossi (Movistar Yamaha) se asteapta la o batalie acerba pentru locul 2 in clasamentul general cu coechipierul sau Jorge Lorenzo si cu Dani Pedrosa (Repsol Honda)."Ultima victorie in Australia a fost grozava si suntem foarte multumiti mai ales ca demonstram ca facem o treaba buna. In acest weekend vom munci de vineri pana duminica deoarece trebuie sa punem la punct fiecare detaliu pentru a avea setarea potrivita in cursa. Motocicleta a evoluat in ultima perioada si asta a fost evident, pe podiumul din Australia fiind 3 piloti Yamaha. In cursa din Malaezia voi face tot posibilul pentru a castiga. Am castigat a 2-a cursa in acest sezon si vreau sa ma lupt pentru locul al 2-lea in campionat. Va fi o lupta incredibila cu Dani [Pedrosa] si Jorge [Lorenzo] in urmatorele 2 curse!"

Marc Marquez (Repsol Honda) a reusit sa castige 11 din primele 12 curse in acest sezon, insa in ultimele 4 grand prix-uri a pus motocicleta jos de 3 ori (Misano, Aragon si Phillip Island). El vine determinat sa castige pe circuitul de la Sepang, mai ales ca acesta este unul dintre circuitele care pare sa avantajeze motocicleta Honda."Este timpul sa revenim in varf, mai ales ca nu am mai castigat de la cursa de la Silverstone. Vom incerca acest lucru aici duminica. Depinde insa si vremea. Daca va fi uscat, vom incerca sa facem o cursa buna si sa castigam. Daca va fi ploaie, vom reanaliza optiunile".

Poza de podium de la ultima cursa (Phillip Island): Jorge Lorenzo (loc II), Valentino Rossi (loc I), Bradley Smith (loc III) - [de la stanga la dreapta]. (sursa poza:78deka.com)

Pe scurt:
Nicky Hayden (Drive M7 Aspar Honda) a devenit pilotul american cu cele mai multe prezente la clasa mare a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza. El va bifa cea de a 197 de curse in acest weekend cu ocazia Grand Prix-ului Malaeziei. Cu aceasta ocazie il depaseste pe Colin Edwards, care a detinut pana in acest moment recordul de prezente in cursele de la clasa mare.
 Si spaniolul Dani Pedrosa (Repsol Honda) va ajunge la 150 curse la clasa suprema.

Andrea Iannone (Pramac Ducati) va lipsi de la Marele Premiu al Malaeziei. El s-a ranit in urma unei acrosari cu Marc Marquez in timpul unei sesiuni de antrenamente de vineri."Sambata dimineata am incercat sa ma intorc pe circuit sa vad cum vor decurge lucrurile, mai ales ca sunt ranit la mana. M-am decis destul de grav, asa ca am ales sa nu risc o inrautatire a situatiei!.

La clasa Moto3 in sezonul 2015 vor alerga 33 de piloti, printre care se va numara si unul de o varsta foarte frageda. Este vorba despre Fabio Quartararo (15 ani), care va fi pilotul echipei Estrella Galicia.

Marc Marquez (Repsol Honda) va pleca pentru a 13-a oara in acest sezon din pole position. El a depasit cele 12 plecari de pe prima pozitie a australienilor Mick Doohan (in sezonul 1997) si Casey Stoner (in sezonul 2011).

In aceasta saptamana s-a anuntat si lista pilotilor care vor alerga in sezonul 2015 la clasa MotoGP:
Repsol Honda: Marc Marquez (93) si Dani Pedrosa (26)
Movistar Yamaha: Jorge Lorenzo (99) si Valentino Rossi (46)
Yamaha Tech 3: Pol Espargaro (44) si Bradley Smith (38)
Ducati: Andrea Dovizioso (4) si Andrea Iannone (29)
LCR Honda: Cal Crutchlow (35) si Jack Miller (43)
NGM Forward Yamaha: Stefan Bradl (6) si Loris Baz (76)
Suzuki: Aleix Espargaro (41) si Maverick Vinales (25)
Drive M7 Aspar Honda: Nicky Hayden (69), Scott Redding (45) si Eugene Lavery (50)
Pramac Ducati: Yonny Hernandez (68) si Danilo Petricci (9)
Avintia Ducati: Hector Barbera (8) si Mike di Meglio (63)
Aprilia Gresini: Alvaro Bautista (19) si un pilot ce urmeaza sa fie anuntat
Cardion AB Motoracing Honda: Karel Abraham (17)
Octo Ioda Racing: un pilot ce urmeaza a fi anuntat;

Intre paranteze gasiti numerele de concurs ale pilotilor.

Sugestii pariuri:
Marc Marquez (Repsol Honda) sa castige cursa (cota 1,80). Desi este incoronat campion in acest sezon, in ultimele 4 curse spaniolul a traversat o criza de forma, pe care spera sa o incheie, bifand victoria in Malaezia. Este de asteptat ca actualul campion sa domine cursa autoritar, mai ales ca este unul din circuitele pe care motocicleta Honda exceleaza. 
Aleix Espargaro (NGM Forward Yamaha) sa termine inaintea lui Bradley Smith (Yamaha Tech 3) la o cota de 1,85. Spaniolul a incheiat slab ultimele 2 curse si cauta acuma sa puncteze pentru a-si intari locul 6 din clasamentul general pentru care se intrece cu fratele sau, Pol Espargaro (Yamaha Tech 3).

Comentarii

  1. Aleix Espargaro a pus jos motocicleta in startul cursei, astfel ca nu s-a mai pus problema unui duel cu Bradley Smith, astfel ca pariul este pierdut.
    In schimb, Marc Marquez a castigat cursa, dupa ce a trecut pe rand de Jorge Lorenzo si Valentino Rossi, in consecinta acest pariu este castigator.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu