Derby della Madonnina: AC Milan - Internazionale Milano

Duminica de la 21:45 se disputa Derby della Madonnina, jucat pe San Siro. AC Milan si Inter se afla in prima jumatate a clasamentului, insa nu pe locuri ce conduc in cupele europene. Rossonerii sunt la 11 puncte diferenta de liderul Juventus, in timp ce nerazzurrii sunt la 12 puncte de torinezi. Pentru Inter, pauza competitionala cauzata de meciurile internationale a adus un nou manager: Roberto Mancini. Acesta il inlocuieste pe Walter Mazzarri, care in ultimul sezon si jumatate nu a putut sa schimbe fata echipei patronate de Erick Thohir. Mancini a mai pregatit grupare nerazzurra intre sezoanele 2004 si 2008, castigand 3 titluri consecutive, 2 cupe si 2 supercupe ale Italiei.
Roberto Mancini a fost prezentat in aceasta saptamana in functia de manager Inter. Ramane de vazut daca el va mai avea aceleasi rezultate ca in primul mandat. (sursa poza: dailymail.co.uk)

In sezonul trecut, ambele echipe au invins cand au fost gazde si de fiecare data s-a inregistrat acelasi scor. Inter a invins 1-0 in tur prin golul lui Rodrigo Palacio, in timp ce in retur, Milan s-a impus cu 1-0 prin golul reusit de Nigel De Jong. Duminica va fi cea de-a 161-a intalnire directa intre cele 2 echipe ale orasului Milano in campionatul italian. Nerazzurrii au istoria de partea lor: 60 de victorii, fata de cele 50 ale diavolului milanez, in timp ce 50 de meciuri s-au incheiat la egalitate. Statistica este mai stransa daca se iau in considerare toate competitiile in care s-au intalnit cele 2 echipe: 76 de victorii Inter, 74 Milan, iar 62 de partide s-au incheiat nedecis.
AC Milan a suferit cele mai multe infrangeri in Serie A si a primit cele mai multe goluri (223) tocmai de la rivala sa, Inter.
Milan a invins in ultimul Derby Della Madonnina dupa ce in precedentele 5 nu reusise decat un egal.
Acest derby este plin de tensiune, in ultimele 12 directe s-au acordat 11 cartonase rosii (5 pentru rossoneri si 6 pentru nerazzurri).
Milan este neinvinsa de 4 etape insa a inregistrat in aceasta perioada 3 egaluri. De partea celalata, Inter a castigat decat in 2 din ultimele 7 etape de Serie A, fapt ce a condus la demiterea lui Walter Mazzarri.
Inter este echipa care a primit cele mai multe goluri in primul sfert de ora in actualul sezon de Seria A (5).
Mijlocasul Giacomo Bonaventura a inscris 4 goluri impotriva lui Inter, fiind adversarul impotriva caruia a inscris cele mai multe goluri. El a venit in vara lui 2014 la Milan dupa 4 sezoane cu Atalanta in Seria A.
Stephane El Shaarawy a inscris in etapa trecut primul sau gol dupa 622 de zile fara nicio reusita.
Mauro Icardi a marcat ultimele 4 goluri ale nerazzurrilor in campionat. Totodata, el este si golgheterul echipei in toate competitiile cu 11 reusite.

Atacantul lui Inter, Rodrigo Palacio a prefatat partida sezonului in opinia sa. "Sper ca vom arata bine in teren si vom castiga, pentru ca victoria intr-un derby este cel mai bun sentiment din lume. Este un meci special, este cel mai important meci al sezonului. Toti fanii sunt nerabdatori sa inceapa partida ca sa vada cum ne vom descurca. Vom da totul in teren. Am tras tare cu toti la antrenamente si din fericire, pauza internationala ne-a dat oportunitatea sa-l cunoastem pe antrenor mai bine. Roberto Mancini, venit la echipa de o saptamana a subliniat cele zise de Palacio, spunand ca elevii sai au muncit din greu la antrenamentele premergatoare derby-ului. De asemenea, noul antrenor al nerazzurrilor are doar cuvinte de lauda la adresa tehnicianului de pe banca lui Milan. "Rossonerii il au pe Filippo Inzaghi pentru prima data pe banca intr-un Derby della Madonnina, insa el a experimentat multe astfel de derby-uri din postura de atacant. Pippo a fost un jucator extraordinar, i s-a oferit sansa de a antrena Milanul si cred ca poate avea un viitor fabulos ca tactician. Bineinteles ca va face si greseli, pentru ca nu este niciodata simplu la inceput de manageriat. Iti trebuie timp ca sa inveti cum se face treaba".
Antrenorul Filippo Inzaghi admite ca primul sau derby impotriva lui Inter nu va fi un meci ca toate celelalte pe care le-a experimentat pana in acest moment, insa ii avertizeaza pe nerazzurri ca le va fi greu sa ii invinga. "Va fi dificil pentru oricine sa fie mai puternic decat Milan, maine noapte. Trebuie sa incepem de acolo unde am terminat meciul cu Sampdoria. Vom arata pe teren cine este echipa mai puternica. Nu ma gandesc la Inter, cat ma gandesc cum sa imi aranjez echipa mea. Inaintea unui asemenea meci, nici nu mai trebuie sa ii motivez pe jucatori".


XI-le probabil al celor 2 echipe:
AC Milan (4-3-3): Lopez - De Sciglio, Zapata, Rami, Poli - Bonaventura, De Jong, Muntari - El Shaarawy, Menez, Honda
Inter (4-3-1-2): Handanovic - Dodo, Jesus, Ranochia, Nagatomo - Guarin, M`Vila, Obi - Kovacic - Icardi, Palacio

Indisponibili
AC Milan: Bonera (suspendat), De Jong si Abate (incerti)
Inter: Medel (suspendat), Campagnaro si Jonathan (accidentati)

Sugestii pentru pariuri
Sub 2,5 goluri (1,875). 3 din ultimele 4 derby-uri della Madonnina s-au incheiat sub 1,5 goluri, iar avand in vedere faptul ca Inzaghi va aborda prudent partida, fiind la prima astfel de intalnire din postura de antrenor, cat si prin faptul ca Mancini nu este un antrenor ofensiv, acest pariu merita incercat.
Gol Milan in prima repriza (2,10). Rossonerii au inscris 11 goluri in prima repriza ale meciurilor disputate pana in acest moment in Seria A, in timp ce Inter se apara mai bine in a 2-a repriza, astfel ca un gol al echipei antrenate de Filippo Inzaghi este posibil sa vina chiar in prima jumatate a jocului.

Comentarii

  1. Meciul s-a terminat 1-1, dupa ce Milan a condus 1-0 la pauza prin golul lui Menez, insa in a 2-a repriza Obi a egalat situatia. Dupa cum putem observa ambele pronosticuri au fost castigatoare (gol Milan in prima repriza si sub 2,5 goluri in meci).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu