Derbyul orasului Manchester in a 10-a etapa din Premier League

Etapa a 10-a in Premier League ne aduce duminica de la ora 15:30 (in direct pe Eurosport) cel mai asteptat meci al sezonului in orasul Manchester. Este vorba despre confruntarea dintre Manchester City si Manchester United. Campionii sunt pe locul 3 in prezent, la 6 puncte de liderul Chelsea, in timp ce United este pe locul 8 la 10 lungimi distanta de echipa condusa de Jose Mourinho. Desi in vara a fost adus la carma olandezul Luis Van Gaal, Manchester United nu este constanta in evolutii, alternand victoriile cu rezultatele surprinzatoare (infrangere 5-3 la nou-promovata Leicester, dupa ce la pauza conduceau 1-2). Surprinzator, cetatenii joaca mai bine in deplasare, pe teren propriu ei reusind sa castige decat 7 din cele 17 puncte pe care le au in acest moment. 

Sergio Aguero este una dintre gurile de foc ale celor de la Manchester City, in sezonul trecut a marcat o dubla impotriva diavolilor pe Etihad, meci incheiat cu scorul de 4-1. (sursa poza:mcfc.co.uk)




Manuel Pellegrini (poreclit The Quiet One - Linistitul) considera echipa sa nu este sub presiune chiar daca echipa sa nu a castigat ultimele 3 meciuri disputate (2-2 in deplasare la CSKA Moscova in Champions League, infrangere 2-1 la West Ham, urmata de infrangerea de la mijlocul saptamanii din Cupa Ligii Angliei pe teren propriu 0-2 cu Newcastle). "Este foarte greu sa analizezi un intreg sezon mai ales cand nu au trecut decat 2 luni si jumatate de cand a inceput campionatul, cand ai jucat decat 9 etape in Premier League si nu stii daca la finalul competitiei te califici in Champions League. In realitate am fost eliminati din Cupa Ligii, insa in sezonul trecut am fost singura echipa mare care era si in lupta pentru titlu si in cea pentru Cupa Ligii. Cred ca celelalte echipe care au ramas in competitie, vor avea multe dificultati datorita numarului ridicat de meciuri".

Si olandezul Luis Van Gaal a prefatat echipa, scotand in evidenta ca nu ravneste la lotul lui Manchester City."Nu sunt invidios pe lotul celor de la City. Sunt mandru de jucatorii mei, si daca vom juca ca o echipa, atunci vom avea o sansa la castigarea partidei". De asemenea, managerul a mai comentat si intoarcerea in primul 11 a lui Wayne Rooney."Ne asteptam la cresterea increderii in puterile noastre odata cu intoarcerea lui Rooney printre titulari. Am jucat foarte bine impotriva lui WBA si am facut egal cu Chelsea, cand nimeni nu se mai astepta, dar pentru mine nu a fost suficient si sper ca vom reusi un rezultat mare, acum ca revine si Wayne [Rooney]". Wazza a absentat la ultimele 3 partide ale diavolilor rosii, urmare a unui cartonas rosu primit in partida cu West Ham dupa un fault extrem de dur.

Atat Edin Dzeko cat si Sergio Aguero au inscris cate 4 goluri in 5 prezente in derby-ul cu United.
Cetatenii au castigat 5 din ultimele 6 derby-uri cu diavolii rosii.
Yaya Toure a marcat in 3 din 4 jocuri pe care le-a disputat impotriva lui Manchester United.
Wayne Rooney a inscris 4 goluri in ultimele 5 deplasari pe Etihad Stadium. El este si jucatorul cu cele mai multe goluri in intalnirile directe, atat in toate competitiile cat si in Premier League. Purtatorul tricoului cu numarul 10 are 11 goluri inscrise in toate competiile, 8 dintre aceaste fiind in campionat.
Manchester City a castigat ultimele 3 derby-uri in campionat. Cetatenii nu au mai reusit 4 victorii consecutive impotriva rivalei concitadine din 1970.
De la transferul sau in Anglia (august 2010), niciun jucator nu a oferit mai multe pase de gol decat David Silva (41).
David De Gea este singurul jucator al lui Mancheste United care a evoluat in toate cele 9 etape de campionat desfasurate pana in acest moment.
Luand in considerare si sezonul trecut, bosniacul Edin Dzeko este singurul jucator care a marcat cel putin 4 goluri atat cu piciorul stang, piciorul drept sau din lovitura de cap.
United are cel mai slab start din istoria Premier League, strangand decat 13 puncte dupa 9 etape. Anul trecut sub conducerea lui David Moyes, echipa stransese 14 puncte dupa acelasi numar de etape.


XI-le probabil al celor 2 echipe
Manchester City (4-4-2): Hart - Clichy, Kompany, Demichelis, Zabaleta - Nasri, Fernando, Yaya Toure, Milner - Aguero, Jovetic
Manchester United (4-3-1-2): De Gea - Shaw, Rojo, Jones, Rafael - Fellaini, Blind, Herrera - Di Maria - Van Persie, Rooney

Indisponibili
Manchester City: David Silva, Frank Lampard, iar Yaya Toure este incert.
Manchester United: Radamel Falcao, in timp ce Antonio Valencia, Phil Jones, Ashley Young, Jonny Evans, Patrick McNair sunt incerti.

Sugestii pentru pariuri 
peste 5,5 cornere in prima repriza (2,025). Pentru ca este vorba de campionatul englez, unde de cele mai multe ori, cornele sunt in exces, dar si fiindca este un meci in care atacurile sunt stelare, ne asteptam la multe cornere in primul mitan al partidei.
2-3 goluri (2,10). Deoarece la gazde lipseste Silva, cel mai bun pasator, iar oaspetii se vor apara mai atent pentru a nu repeta dezastrele de anul trecut, cand au pierdut de fiecare data la 3 goluri diferenta, mizam pe un meci cu 2 sau 3 reusite.

Comentarii