Italia - Croatia in preliminariile Euro 2016

Duminica de la ora 21:45 (in direct pe Digisport 1) pe stadionul San Siro se joaca derby-ul grupei H in preliminariile Campionatului European 2016, intre Italia - Croatia. Atat gazdele cat si oaspetii au maximum de puncte dupa 3 etape jucate, iar acum urmeaza duelul pentru primul loc in grupa.  Italienii au reusit sa invinga pe teren popriu cu scorul de 2-1 natioanala Azerbaidjanului, iar in deplasare a reusit sa treaca cu 2-0 de Norvegia si 1-0 de Malta. De partea cealalta, Croatia a reusit sa invinga cu 2-0 de Malta acasa, cu 1-0 de Bulgaria in deplasare si a strivit Azerbaidjan-ul acasa cu 6-0. Dupa cum se poate observa, nationala condusa de Niko Kovac nu a primit gol, in timp ce echipa manageriata de Antonio Conte a primit unul singur de la tocmai de la codasa grupei, Azerbaidjan. Ultimul meci intre cele 2 echipe s-a disputat la Campionatul European 2012 si s-a incheiat cu scorul de 1-1, golurile fiind reusite de Pirlo si Mandzukic.
Unul dintre duelurile decisive in aceasta partida este cel dintre Chiellini si Manzukic (sursa poza:rt.com)


Antrenorul Antonio Conte a avertizat jucatorii nationalei despre amenintarea pe care o reprezinta meciul cu reprezentativa Croatiei si a cerut sprijinul tifossilor italieni."Vom intalni cel mai puternic adversar din grupa. Vorbim despre o echipa care experimenteaza o perioada importanta, datorita jucatorilor care evolueaza pentru cele mari cluburi din Europa. Trebuie sa fim foarte prudenti si va fi important sa avem stadionul plin. Asiguram fanii ca suntem determinati si entuziasti. San Siro este intitulat si Scala del Calcio pentru un motiv intemeiat. Candva se spunea ca nu poti fi considerat un jucator de top daca nu ai evoluat macar o data pe San Siro. Este un stadion plin de emotii si senzatii unice. Este cea mai bune varianta pentru organizarea acestui meci".

Lotul Italiei
Portari: Buffon (Juventus), Perin (Genoa), Sirigu (Paris Saint Germain);
Fundasi: Chiellini (Juventus), Moretti (Torino), Ogbonna (Juventus), Ranocchia (Inter), Rugani (Empoli);
Mijlocasi: Bertolacci (Genoa), Bonaventura (Milan), Candreva (Lazio), Cerci (Atletico Madrid), Darmian (Torino), De Rossi (Roma), De Sciglio (Milan), El Shaarawy (Milan), Marchisio (Juventus), Parolo (Lazio), Pasqual (Fiorentina), Soriano (Sampdoria), Verratti (Paris Saint Germain);
Atacanti: Balotelli (Liverpool), Giovinco (Juventus), Immobile (Borussia Dortmund), Pellé (Southampton), Zaza (Sassuolo)
Lotul Croatiei

PortariSubašić (AS Monaco), Kalinić (Hajduk Split), Vargic (HNK Rijeka)

Fundasi: Vrsaljko (Sassuolo), Tin Jedvaj (Leverkusen), Srna (Shakhtar), Ćorluka (Lokomotiv Moscova), Lovren (Liverpool), Milić (Rostov), Vida (Dynamo Kiev), Leovac (HNK Rijeka)

Mijlocasi: Badelj (Fiorentina), Kovačić (Internazionale), Halilović (Barcelona B), Modrić (Real Madrid), Rakitić (Barcelona), Pranjić (Panathinaikos), Perišić (Wolfsburg), Brozović (Dinamo Zagreb), Sharbini (HNK Rijeka), Antolić (Dinamo Zagreb)
Atacantoi: Olić (Wolfsburg), Kramarić (HNK Rijeka), Mandžukić (Atletico Madrid), Čop (Dinamo Zagreb)
Balotelli are suportul lui Buffon la antrenamente

Cea mai sonora intoarcere in lotul Italiei este fara doar si poate cea a lui Mario Balotelli, care traverseaza o criza de forma si pare sa nu se integreze in echipa lui Liverpool. Cu toate aceastea, Antonio Conte ii acorda o sansa pentru a demonstra ce poate. Faptul ca a fost convocat la nationala, l-a bucurat pe Balotelli acesta postand pe Facebook urmatorul text:"Mandru ca ma intorc la nationala si ca imi voi reprezenta tara".
Antrenorul nationalei Italiei a subliniat insa ca aceasta rechemare a lui Mario nu il face titular. "Era planuit ca Balotelli sa fie chemat pentru a fi evaluat, pentru ca nu poti sa judeci jucatorii doar dupa auzite. Prefer sa evaluez jucatorii pentru ca este corect sa observi daca au similaritati tehnico-tactice asemanatoare cu ideea mea de joc". Intrebat daca l-a chemat pe atacantul cormoranilor in cea mai acuta criza a lui, antrenorul a scos in evidenta faptul ca jucatorul este titular la Liverpool". Antrenorul Conte a fost deranjat de insinuarile presei care sugereaza ca Balotelli a fost chemat la nationala, urmarea a influentei sponsorilor."Sa fim seriosi. Mario este unul dintre cei 5 atacanti ai nationalei si este tratat egal ca toti ceilalti jucatori. Daca va fi bun, va juca, daca nu, va sta pe banca sau in tribune".
Mijlocasul Roberto Soriano a fost inclus in lotul anuntat de Antonio Conte pentru meciul din preliminariile Euro 2016 in compania Croatiei si amicalul cu Albania. Acesta a intampinat cu bucurie primirea vestii: "De cand m-am apucat de fotbal am visat sa imbracat tricoul albastru al nationalei, chiar daca am crescut in Germania (fotbalistul s-a nascut Darmstadt si a fost junior la academia lui Bayern Munchen). Am visat intotdeauna ca voi reprezenta Italia pe teren. Aceasta chemare imi transforma visul in realitate. Este un vis pe care vreau sa il impartasesc cu familia, prietenii, cu coechipierii si fanii Sampdoriei, cu presedintele [Massimo]Ferrero si antrenorul [Sinisa] Mihajlovic. De asemenea, vreau sa multumesc si antrenorului Antonio Conte si Federatiei". El este unul dintre jucatorii de baza ai Sampdoriei in acest sezon, evoluand in 10 din cele 11 etape. Clubul din Genoa se afla pe locul 4 in Serie A.

XI-le probabil al celor 2 echipe
Italia (3-5-2) :Buffon - Ogbonna, Chillini, Rannochia - De Sciglio, Marchisio, De Rossi, Candreva, Darmian - Immobile, Pelle
Croatia (4-2-3-1): Subasic - Vrsaljko, Lovren, Corluka, Srna - Modric, Rakitic - Olic, Kovacic, Perisic - Mandzukic 

Sugestii pentru pariuri
peste 3,5 cartonase galbene (1,85). Atat italienii cat si croatii joaca dur, iar acum ca se afla in confruntare directa, probabil ca se vor acorda cel putin 4 avertismente.
Peste 2 goluri asiatice (1,95 la william hill). Italia si Croatia beneficiaza de numerosi jucatori care pot sa inscrie si care se afla in forma, astfel ca ne asteptam la un meci cu cel putin 3 goluri, dar pentru siguranta mizam pe "peste 2 goluri asiatice", iar in cazul in care se vor marca decat 2 goluri, miza va fi returnata.

Comentarii

  1. Cota aia de 2,60 pentru Peste 2,5 goluri de la Bet365 mi-a facut prea mult cu ochiul...si n-am putut sa o ratez. Pana in minutul 16 se marcase doua goluri si pe urma ...nimic!

    Meritau croatii sa ma dea un gol....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au avut ocazii mari croatii, iar Bufon ar trebui sa iasa la pensie. A facut portarul Italiei greseala dupa greseala.

      Ștergere
  2. Chiar parea posibila cota de peste 2.5 goluri in acest meci, insa noi am incercat sa dam ceva mai sigur si din aceasta cauza am mers pe mai mult de 2 goluri asiatice, miza fiind returnata pentru acest pariu.
    Al 2-a sugestie este pierdut, in meci s-au acordat 3 cartonase galbene.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu