Liverpool - Chelsea, prologul etapei a 11-a in Premier League

Primul meci al etapei a 11-a in Premier League se desfasoara pe Anfield intre Liverpool si Chelsea. Este prima infruntare directa de la episodul alunecarii lui Steven Gerrard, in antepenultima etapa a sezonului trecut, cand Chelsea a obtinut in deplasare o victorie cu 2-0 si a retezat sperantele la titlu ale cormoranilor. In acest sezon, lucrurile stau cu totul diferit. Chelsea este liderul in campionat la 4 puncte distanta de ocupanta locului 2, Southampton si la 12 puncte diferenta fata de Liverpool care se regaseste pe pozitia a 7-a. Albastrii au strans numai victorii, cu exceptia deplasarilor de la Manchester City si Manchester United, reusind de fiecare data acealasi scor 1-1. De partea celalta, Liverpool nu este constanta in rezultate, pierzand nu mai putin de 7 puncte pe teren propriu. Meciul este in direct pe Eurosport de la ora 14:45.

Diego Costa este principala amenintare pentru Liverpool, el a vand 9 goluri marcate in 8 partide de campionat si va fi titular pentru prima data dupa accidentare (sursa poza: dailymail.co.uk)


Nordirlandezul Brendan Rodgers spune ca Liverpool a invatat din meciurile impotriva londonezilor din sezonul trecut. "Este o provocare noua pentru noi si va fi un meci complicat. Chelsea a fost puternica in sezonul trecut, acum au un lot numeros cu experienta si asta ii ajuta mult". Totodata, managerul cormoranilor a vorbit in termeni laudativi la adresa ivorianului Kolo Toure care in meciul din Champions League nu l-a scapat din priviri pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid). "Kolo a fost extraordinar marti seara si a dat dovada de profesionalism, aratand ca poti sa vii de pe banca si sa joci excelent. Unul dintre motivele pentru care l-am adus la Liverpool este ca are un caracater potrivit. El stia ca daca vine pe Anfield nu va juca la fel de multe jocuri ca in sezoanele trecute insa influenta sa pe teren si caracterul sunt contagioase". Rodgers a fost criticat de presa engleza ca i-a odihnit  pe Steven Gerrard si Raheem Sterling in partida din Champions League din deplasarea de la Madrid, impotriva Realului, unde cormoranii au pierdut cu 1-0.


Liverpool nu a castigat niciuna din ultimele 4 intalniri cu echipa patronata de Roman Abramovich, dupa ce in precedentele 4 luasera maximum de puncte.
Eden Hazard a inscris in 2 din ultimele 3 confruntari cu Liverpool.
Cesc Fabregas a reusit deja sa dea 9 pase decisive, intrecand orice performanta similara a vreunui jucator al lui Chelsea din sezonul trecut. Doar 4 jucatori au oferit mai multe pase decisive intr-un sezon decat are Fabregas in acest moment (Steven Gerrard 13, Luis Suarez 12, Wayne Rooney 10 si Rickie Lambert 10).
Doar 3 echipe au obtinut mai multe puncte dupa 10 etape decat Chelsea in acest sezon: Manchester City in campania 2011/2012 - 28 de puncte, Chelsea in campania 2005/2006 - 28 de puncte si Newcastle in sezonul 1995/1996 - 27 de puncte).
Echipa condusa de Jose Mourinho este prima intr-un top al raportului goluri din suturi pe poarta - 23% in Premier League.
Chelsea a inscris 4 goluri in primele 15 minute ale meciurilor disputate pana in acest moment in actualul sezon de Premier League.
Jumatate din golurile primite de Chelsea in cele 10 etape desfasurate au venit in ultimul sfert de ora ale meciurilor.

Primul XI al celor 2 echipe
Liverpool (4-2-3-1): Mignolet - Moreno, Lovren, Skrtel, Johnson - Henderson, Leiva - Lallana, Gerrard, Sterling - Balotelli
Chelsea(4-2-3-1): Courtouis - Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic - Fabregas, Matic - Hazard, Oscar, Willian - Costa

Indisponibili
Liverpool: Sakho, Suso, Jose Enrique, Flanagan (accidentati), Sturridge (incert)
Chelsea: Remy, Mikel (accidentati);

Sugestii pentru pariuri:
Peste 2,5 goluri (1,95la william hill). Daca in sezonul trecut ne asteptam ca Liverpool sa domine meciul, iar Mourinho sa parcheze autobuzul in fata portii, de aceasta data ne asteptam la un meci spectaculos, mai ales ca Diego Costa va fi titular, iar Fabregas este in mare forma. Ne asteptam si la o reusita a celor de la Liverpool pentru a mai sterge impresia proasta din ultima confruntare dintre cele 2 jucata pe Anfield. 
Peste 5 cartonase galbene asiatic (1,95). La o partida intre Liverpool si Chelsea nu ne putem astepta decat la o tensiune care ii va impinge pe jucatori sa se daruiasca pe teren, sa intre foarte determinati, insa este posibil ca tocmai aceast lucru sa conduca la multe cartonase galbene. Daca se vor acorda fix 5 cartonase galbene, miza va fi returnata.

Comentarii

  1. Liverpool - Chelsea 1-2 (Emre Can/ Gary Cahill, Diego Costa), primul pariu castigator.
    S-au acordat 7 galbene: Sterling. Balotelli/ Ivanovic, Matic, Oscar, Costa, Courtois... al doilea pariu castigator.



    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu